TEB Bireysel Emeklilik İptal İletişim

featured

Otomatik BES’i iptal etmek mi istiyorsunuz? Teb bireysel emeklilik iptal telefon numarasını arayarak siz de otomatik emekliliğinizi iptal edebilir, paranızı geri alabilirsiniz.

 

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2017 yılından itibaren zorunlu olmuştu. Her çalışanın maaşının %3’ü kadarı kesilerek maaş bankasının bireysel emeklilik sistemine yatırılıyor. BES’ten ayrılmak ve paranızı almak istiyorsanız, Teb bireysel emeklilik iptali için aşağıda bulunan müşteri hizmetleri numarasını arayabilir, iptal işleminizi hemen gerçekleştirerek BES’e yatan paranızı hesabınıza iade alabilirsiniz.

Teb Bireysel Emeklilik İletişim

TEB’in Bireysel Emeklilik Sistemi, BNP Baripas Cardif tarafından yönetilmektedir. Siz de Baripas müşteri hizmetleri 444 43 23‘ü arayarak Teb bireysel emeklilik sözleşmesini iptal edebilirsiniz. Ayrıca Teb müşteri hizmetleri numarası 0850 200 0 666’yı arayabilir ve destek alabilirsiniz. Ayrıca diğer bankalarda bulunan otomatik bireysel emeklilik sisteminden çıkış yapmak istiyorsanız, aşağıda bulunan ilgili linkleri ziyaret edebilirsiniz.

“%25 Devlet Katkısı”

Otomatik bireysel emeklilik sisteminde, sisteme yatırılan her miktarın %25’i kadarını ek olarak devlet tarafından katkı payı olarak yatırılmaktadır. Eğer kişi sistemde belirli bir süre kalırsa bu devlet katkısından faydalanabilir, sistemden çıkış yapan kişinin devlet katkısı iptal edilmektedir. Otomatik bireysel emeklilikten şuan için sistemde kalmak yada çıkış yapmak serbest ancak, otomatik BES’ten çıkışların son zamanlarda artış olmasından dolayı hükümet bununla ilgili bir çalışmanın olduğunu duyurdu. Söz konusu habere göre, yasa yürürlüğe girerse bireysel emeklilikten 5 yıl süreyle çıkış olmayacak ve herkesin bu sistemde kalması ve maaşından bir kısım miktar kesilmesi zorunlu olacaktır.

Bu sayfada yer alan bilgilere göz atarak siz de Teb bireysel emeklilik iptal işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayıp iptal talebinizi bankaya iletebileceğiniz gibi, en yakın Teb şubesine kimlik belgenizle giderek iptal sözleşmesini doldurabilir, paranızı 14 gün içerisinde hesabınıza iade alabilirsiniz.

Denizbank bireysel emeklilik iptal
Akbank bireysel emeklilik iptali

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir