Garanti kredi notumu nasıl öğrenebilirim

featured

Findeks kredi notunuzu Garanti üzerinden sorgulayabilirsiniz. Peki Garanti kredi notumu nasıl öğrenirim diyen kişiler ne yapmalı?

 

Findeks kredi notu, son zamanlarda hem bankalar hem de tüketiciler için oldukça değerli olmuştur. Bunun nedeni, bankaların bir kişiye kredi yada kredi kartı vermeden önce ilk olarak başvuru yapan kişinin kredi notu incelenmesinden dolayıdır. Ayrıca, elden vadeli satış yapan yerlerin de kişilerin kredi notuna göre hareket etmesiyle birlikte KKB üzerinde kayıtlı olan kredi puanı çok önemli olmuştur.

Garanti Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

Garanti Bankası üzerinde kayıtlı olarak tutulan kredi notunu öğrenmek isteyen kişiler için neler yapması gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Findeks Kredi Notu, bankalardan kullandığınız tüm kredi ve kredi kartının geçmiş ödemelerine bakılarak oluşturulan bir puandır. Kredi notunuz yüksekse, o zaman daha kolay kredi alabilecek ve daha uygun faizlerle birlikte kredi kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir. Garanti Bankası’nda hesabı bulunan kişiler Garanti’nin online şubesine giriş yaparak KKB risk raporuna ulaşabilir. Ancak bunun için ücret ödemesi yapmanız gerekmektedir. Findeks Kredi Notu’nuzu öğrenmeniz, ilerideki kredi başvurularında size yol gösterecektir.

 

 

Findeks Kredi Notu’nu Etkileyen Faktörler
 

Bireysel Kredi ve Kredi Kartı ödemeleri -> Etkileme Oranı: %30

 

 

Bireysel kredi taksitlerinizin ve kredi kartı ekstrelerinizdeki asgari ödeme tutarlarının zamanında ödenmesi Findeks Kredi Notu’nuzu yükselten bir unsurdur. Ödemelerinizin son ödeme tarihinden geç yapılması, Findeks Kredi Notu’nuzu olumsuz etkileyen nedenlerin başında gelmektedir.
 

Borç Durumunuz -> Etkileme Oranı: %25

 

 

İyi ve kötü kapanmış krediler, teminatlı veya teminatsız mevcut borç bakiyeleri ve limitler dikkate alınarak hesaba dahil edilmektedir.
 

Yeni Kredi çekimleri -> Etkileme Oranı: %20

 

 

Henüz ödeme performansı belirli olmamakla birlikte yakın zamanda alınan krediler, kişinin risklilik oranını artıran bir unsurdur. Bununla birlikte notunuzu etkileme oranı göreceli olarak düşüktür.
 

 

Kredi Kullanım Alışkanlığınız -> Etkileme Oranı: %15

 

 

Devamlı kredi kullanan ve kredi kartı ödemelerini düzenli olarak yapan kişiler, bazı aralıklarla bu ürünleri kullananlara göre daha ön planda tutulmakta ve Findeks Kredi Notu artmaktadır. Garanti Bankası kredi notu öğrenme isteyenler için, Garanti İnternet’e giriş yaparak “Başvurular” menüsünden birkaç saniyede öğrenebilirsiniz. Bunu yapabilmek için Garanti online şubede kayıtlı olmalısınız. KKB ile anlaşmalı olan Garanti Bankası, yaklaşık 10 TL karşılığında bu hizmeti online olarak sunmaktadır. Ücretsiz olarak kredi notu sorgulamak ise mümkün değildir.

https://www.garanti.com.tr/tr adresine giderek giriş yapıp hemen risk analizinizi öğrenebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir