Akbank Devletin mi Özel Mi

featured

Ülkemizdeki güvenilir bankalardan olan Akbank devletin mi yoksa Akbank özel mi, Akbank sahibi kim? gibi sorulara çözüm arıyoruz. Sizler de Akbank kimin diye soruyorsanız bu konuyu inceleyebilirsiniz.

 

Akbank devletin mi diye soru yöneltenler son zamanlarda artış göstermektedir. Kredi Bankalar soru-cevap bölümümüze ve mail adresimize sürekli olarak bu soru yöneltilmektedir. Kredi Bankalar editörleri de sizler için geniş çaplı bir araştırma hazırlamıştır.
Buna göre Akbank’ın kuruluş zamanından tutunda şimdiki işleyiş şekline kadar ayrıntılı bilgilere ulaştık. Buna göre Akbank özel mi sorusunu yöneltenler de bu konuda cevaplarına ulaşacaklardır.

Akbank Devletin Mi?

30 Ağustos 1948’de özel sermaye ile Adana’da kurulan Akbank, ilk etapta Adana’da bulunan desteklemek ve finansal çözüm sunmak amacıyla kurulmuştur. Akbank 1990 yılında halka açılarak büyümesine devam etmiştir. Yurtiçinde bulunan 840 şubesinde müşterilerine hizmet veren banka, 15 milyon üzerinde müşteriye hizmet vermektedir. Akbank 4200 üzeri Atm’si ve 460 binden fazla pos terminali ile müşterilerine yüksek teknolojilerde hizmet imkanı sunmaktadır. Akbank Sabancı Holding bünyesinde işletilmektedir. Yani özel sermayenin elinde ve yerli bankası olarak hizmete devam etmektedir.

Akbank Ortaklık Yapısı

%51,1 Halka açık hisseler
%48,9 Sabancı Holding ve ilişkili şirketler

Türkiye’de birçok sektörde faaliyet gösteren Sabancı Holding, Akbank’ın sahibi konumundadır. Görüldüğü gibi Akbank yerli sermaye ile işletilmektedir. Yani Akbank bir özel bankadır. Akbank sahibi kim diye soru yöneltenler için bu konuyu hazırladık.

Banka sahipleri Türkiye

Teb devletin mi?

Devlet bankaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir