Akbank Eksi Hesap Nasıl Açılır

Hesabınızda para olmasa bile eksi bakiyenizi açtırarak para çekebilir, alışveriş yapabilirsiniz. Akbank eksi hesap nasıl açılır diyen kişilere özel bu sayfamızı hazırladık.

 

Hesabınızda paranızın olmadığını ama yinede harcama yaptığınızı düşünün, evet bu oldukça güzel bir imkan. Paranız olmadığı halde size bu imkanı sağlayan Akbank’ın bu hizmetini ne şekilde ve nasıl sizlere sunduğuna Akbank eksi bakiye açma başlığı altında cevap vermek istedik ve hemen aşağıda yer alan yazımızda detaylı ve güncel haberlere bilgi sahibi olmanız adına yer verdik. Kredili Mevduat Hesabı (KMH) her bankada farklı isimle kullanılmaktadır. Eksi hesap, eksi bakiye, elma bakiye, borç hesap gibi isimlerle kullanılsa da, Akbank’ta eksi hesap “artı para” ismiyle kullanılmaktadır. Her geçen gün bu hizmeti daha fazla kişinin kullanmaya başladığını hatırlatmak isteriz.Otomatik ödeme talimatlarınızın gecikmeye uğramaması,acil nakit ihtiyaçlarınıza özel hızlı ve oldukça düşük maaliyete karşılanabilme imkanı veren Artı Para hizmetine oldukça fazla talep alan Akbank başvurularınızı kolaylıkla gerçekleştirebilin alternatif hizmet kanalları oluşturmuştur.Bu açıdan bakıldığında Akbank eksi  hesap açtırmanın en kolay ve en hızlı yolu,eksi hesaba başvurma ve benzeri konulardan bahsetmek siz değerli okurlarımızın yararına olacaktır.
Akbank Eksi Hesap Nasıl Açılır?
Öncelikle bilmeniz gereken şey eksi hesap kullanmaya başlayabilmeniz için kesinlikle Akbank vadesiz hesap açtırmalısınız. Eksi hesap bakıldığında bankaların saygın ve güvenilir müşterilerine direkt olarak sağlamış olduğu bir hizmet olarak sunulduğu görülmektedir.Bu güven ve saygınlık sizlerinde uygun göreceği gibi kredi borç ödeme sadakatiniz ,kredi siciliniz,banka ödeme ve kullanım dökümleriniz,aylık geliriniz ve mesleğiniz,banka limit ve kredi puanınız gibi çok önemli noktalardan geçmektedir. Kredi limiti otomatik olarak tanımlanmayan kişiler ise başvuru formu doldurmak zorundadırlar. Bu formu doldurmak için vadesiz hesabınızın bulunduğu banka şubesine uğrayabileceğiniz gibi aynı zamanda Akbank internet şubesi kullanıyorsanız direkt olarak internetten de artı para limiti tanımlama işleminizi yapabilirsiniz. Akbank Artı Para, başvuru yapacak kişinin mali durumu ile kredi notuna göre belli bir limite kadar verilebilmektedir. Örneğin kredi kartı limiti 10.000 TL olan bir kişiye kredi kartı limiti kadar Artı Para limiti verilebilir. Ancak bu kesin değildir, yani bankanın insiyatifine bağlı bir durumdur.

İlginizi çekebilir: Akbank eksi hesap faiz oranı

#Nasıl Açılır?

1. İnternet şubesinden: Akbank internet şubesine giriş yaptıktan sonra başvurular bölümünden “artı para başvurusu” sayfasına giderek Akbank Artı Para’nızı yani diğer adıysa eksi bakiyenizi açtırabilirsiniz.

2. Mobil şubeden: Akbank mobil şubesini kullanıyorsanız giriş yaptıktan sonra aynı şekilde Artı Para başvurusu yapabilir ve hesabınızda para olmadan da eksi hesabınızı kullanarak limit dahilinde alışveriş yapabilir veya para çekebilirsiniz.

3. Banka şubesinden: Size en yakın Akbank şubesine giderek müşteri temsilcisinden eksi hesap başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

4. Müşteri hizmetlerinden: Akbank müşteri hizmetleri numarası (444 25 25) aradıktan sonra sesli komut sistemine “artı hesap” diyerek artı hesap başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıda yer alan yöntemlerle Artı Para başvurunuzu yapabilir ve eksi hesabınızı açtırabilirsiniz. Akbank Artı Para hesabı, aynı kredi kartı başvurusu gibi kredi notunuz, geçmiş ödemeleriniz, aylık geliriniz gibi faktörler kontrol edilerek onaylanmakta veya reddedilmektedir. Herkesin artı hesap başvurusu ne yazık ki onaylanmaz. Bunun en açık nedeni kişinin geçmiş ödemelerinin düzensiz ve kredi notunun kötü durumda olmasından dolayıdır.

İlginizi çekebilir: Akbank eksi hesap limit arttırma

Akbank Artı Para Sms İle Açtırma:
Eksi hesap başvurusu yapmanız gerekmesi durumunda, sms ile başvuru yapmak istiyorsanız ne yazık ki Akbank eksi hesaba sms yolu ile başvurmanız mümkün omayacaktır. Akbank bilinenin aksine sms yolu ile eksi hesap başvurusu şeklinde bir hizmeti sağlamamaktadr. Akbank artı para(eksi hesap) başvurusu sağlayabilmek için yapmanız gereken ya Akbank vadesiz hesabınızın bulunduğu şubeye başvurarak direkt şube üzerinden başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmek, ya da eğer kullanıyorsanız Akbank internet şubesi (https://www.akbank.com) aracılığıyla başvurunuzu sağlayabilir ve onaylanması durumunda hesabınızda para olmasa dahi eksi hesabınızdaki limit doğrultusunda harcamalarınızı karşılayabilirsiniz. Bir çok kişi bu durumu aramasından dolayı sms ile açtırmanın Akbank’ta olmadığını da belirtmekte fayda var.
Akbank Artı Para (Eksi Hesap) Ödenmezse Ne Olur?
Akbank’ta eksi hesabı bulunan ve bu eksi hesabı üzerinden harcama yapmış olan müşteriler bu harcamalarını ödemekle mükelleftir.Artı para borcunuz olması durumunda kullanan kişiler bu borcu parayı çekmiş oldukları günden takip eden 45.gün itibari ile bankaya geri ödemek zorundadırlar.Ödememeniz durumunda hesabınızın bloke olacağını siz değerli okurlarımıza bildirmek isteriz.Bu demek oluyor ki, artı para(eksi hesap) hesabı bloke olduğu takdirde hesabınızı kullanmaya devam edemiyorsunuz,kişi Akbank artı para  hesabın neden kullanamıyorum? sorusunun yanıtını aramaya başlarsa sebebinin ödeme gününüzün geçmiş olmasından kaynaklı olması yüksek ihtimaldir.

Bir diğer ihtimal ise hesabınızı artık kullanmıyor ya da Akbank artı para kapatma başvurusunda bulunmuş olma durumunuzdan kaynaklı olacaktır. Akbank eksi hesap 90 gün boyunca ödenmezse kişi hakkında yasal takip süreci başlatılacak ve kendisi ne yazıkki kara listeye alınacaktır.Bu nedenle tavsiyemiz borcunu ödemeyenler müşteri hizmetleri aracılığıyla Akbank eski hesap yapılandırma ve Akbank artı para borcu taksit başvurusunda bulunmanız oldukça önemlidir. Siz değerli okurlarımız için makalemizde Akbank eksi hesap nasıl açılır? sorusuna cevap verdik.Haberimizde eksi hesap hakkında merak ettiklerinizi,başvuru şartları,ödeme koşulları gibi bilgilere ulaşabilir,bilgiler doğrultusunda başvurunuzu ya da hak kazanmış olduğunuz eksi hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir