Akbank Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

featured

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem felaketi sonrası pek çok depremzede kredi ertelemek istiyor. 2023 yılında Akbank kredi erteleme kampanyası ile siz de kredi borcunuzu faizsiz olarak erteleyebilirsiniz. Akbank kredi erteleme 2023 yılı için duyurusunu yayımladı. Akbank’a kredi borcu olan kişiler başvuru yapmaları halinde borçları ertlenebilecek. Ayrıca İş Bankası, Garanti Bankası ve bir çok banka da kredi erteleme paketlerini duyurdu.

 

Akbank Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Deprem meydana gelen afet bölgeleri Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye illerinde bireysel müşteriler ve ticari işletmeler için;

Mevcut kredi ve kredi kartı borçlarını 31 Ağustıs 2023 tarihine kadar herhangi bir talep aranmaksızın 6 ay faizsiz olarak ertelenmektedir.

Depremden etkilenen Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ illerinde ise; mevcut Akbank kredi borçları talep aranmaksızın 1 ay faizsiz olarak ertelenmiştir.

 

Kredi borcunu yapılandırmak; Kredi vadesini uzatarak taksitlerin yeniden hesaplanması ve müşteriye daha uygun ödeme avantajlarının sunulmasıdır. Eğer kredi borcunuzu ödeyemeyeceğinizi düşünürseniz öncelikle bunu bankanıza belirtmeniz ve borçları yeniden yapılandırmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Akbank kredi borcunuzu yapılandırmak istiyorsanız en yakın Akbank şubesine gitmeniz gerekmekterdir. Akbank müşteri temsilcisiyle görüşerek kredi yapılandırması konusunda başvurunuzu bankaya iletebilirsiniz. Müşteri temsilciniz kredi borcunun yapılandırmasının olup olmayacağı hakkında size gereken bilgiyi sunacaktır. Kredi borcunuzu yapılandırmak istediğinizi müşteri temsilcisine belirtmenizden sonra gereken işlemler yapılacaktır. Kredi kullandığınız zamanki faiz oranları ve güncel faiz oranları karşılaştırılarak sizin daha uygun ödeme planı oluşturulması için raporlar hazırlanır. Eğer güncel faiz oranlarıyla aylık taksit tutarınız daha düşük olacaksa size yapılandırma yapmanız konusunda teklif sunulur.

 

Akbank İhtiyaç Kredisi Erteleme

İhtiyaç kredileri 90 gün süreyle ödenmediği dönmlerde bankalar tarafından yasal yollara başvurulur. Yine 90 gün içerisinde bankayla anlaşmalı ve krediyi yapılandırmalısınız. Zaten böyle bir durum mümkünse banka gereken teklifleri size sunacaktır. 90 gün boyunca borcunuzu ödememekte ve yapılandırma teklifini kabul etmemekte direnirseniz işte o zaman banka sizi avukata vererek yasal yollara başvuracaktır. Avukatlık olarak sıkıntı yaşamak yerine yapılandırma yaparak daha uygun koşullarda kredi ödemesini yapmak yararınıza bir tercih olacaktır. Yine her bankada olduğu gibi Akbank kredi yapılandırma 2023 de yapılandırma için ek ücretler çıkabilmektedir. Siz de Akbank ihtiyaç kredinizi yapılandırma yaparak daha uygun aylık taksitlerle borcunuzu kapatabilirsiniz.

 

Akbank Konut Kredisi Erteleme

Kredi yapılandırmaları arasında konut kredisi yapılandırması da pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Sadece kredi ödemesinde zorluk çekilen durumlarda değil, taksit ödemelerini yükseltmek istediğiniz zaman da bankaya yapılandırma teklif edebilirsiniz. Yani aylık ödemesi 1500 TL olan ev kredinizi aylık ödemesi 2500 TL’ye çıkartarak daha kısa vadede kredi ödemesinin bitmesini ve faizlerinin düşmesini sağlayabilirsiniz. Bu kolaylıklardan faydalanmak istiyorsanız Akbank şubelerine giderek kredi yapılandırması talep etmelisiniz. Faiz oranları arasındaki fark ve ödeme planınız karşılaştırarak yeni teklif Akbank müşteri temsilcisi tarafından size sunulacaktır.

 

Akbank Taşıt Kredisi Erteleme

2023 yılında var olan taşıt kredinizi Akbank’ta yapılandırabilirsiniz. Borcunuzu başka bankaya taşıyarak borç kapatma kredisi çekmek yerine, Akbank taşıtk kredisi yapılandırma yaparak daha uygun taksitlerle kredinizi ödeyebilir, yapılandırma avantajlarından yararlanabilirsiniz. Akbank kredi erteleme 2023 yılında kolaylıkla yapılabilmektedir. Kredi yapılandırmaları arasında ihtiyaç, taşıt ve konut kredisini kullanabilirsiniz. Bilindiği gibi konut kredilerinde borç kapatma (transfer) kredisi kullanılmadığı için yapılandırma tercih edilebilir. Siz de borcunuzu ödemekte zorluk çekenlerdenseniz hemen yukarıda yazan yöntemleri kullanarak ödeme kolaylıklarını elde edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir