Akbank Taşıt Kredisi Rehin Kaldırma

featured

Akbank taşıt kredisi rehin kaldırma işlemini siz de bu sayfada yer alan bilgiler ile, bir kaç dakika içerisinde gerçekleştirerek aracınızın üzerindeki rehini kaldırabilirsiniz.

 

Sıfır veya ikinci el araç satın almak isteyen bir çok kişi nakit ihtiyacından dolayı bankalardan taşıt kredisi kullanmaktadır. Araç kredilerinde bankaların kredili aracın üstüne rehin koyması doğal bir durumdur. Akbank taşıt kredisi rehin kaldırma işlemini merak eden ve bilmeyenlere özel olarak bu sayfamızı hazırladık. Siz de Akbank’tan kullanmış olduğunuz taşıt kredinizin üzerine konulan rehini biran önce kaldırabilirsiniz. Bunun için aşağıda yer alan bilgileri inceleyebilirsiniz.
AKBANK ARAÇ KREDİSİ REHİN KALDIRMA

Taşıt kredilerinde uygulanan rehin bankaların insiyatifine göre hareket edilse de, hemen hemen tüm bankalar taşıt kredilerini vermek için kredi kullanılacak araca rehin koymak isterler. Yani kredi ödemesinin yapılmadığı veya geç yapıldığı bir durumda banka yasal olarak araca el koyup satışa sunma hakkına sahiptir. Ancak gerek aracın değerinin düşme ihtimali, gerekse herhangi bir müşteri memnuniyetsizliği yaratmamak adına bankalar bu seçeneği “son çara” olarak görür ve kullanırlar. Yani bankalar rehinli bir araca el koymaktan yana olmazlar, taşıt kredisinin nakit olarak ödenmesini isterler. Ancak olası bir maddi sıkıntıda bazı kişiler kredilerini geri ödeyememektedir, bu durumda Akbank kredi yapılandırma sayfasına bakarak bankaya kredi yapılandırması için talepte bulunabilirsiniz. Eğer siz de kredinizi ödeyemiyorsanız yapılandırabilir ve daha uygun aylık ödemelerle bütçenizi rahatlatabilirsiniz.

Taşıt kredilerinde diğer bankalarda olduğu gibi Akbank’ta da resmi dairelere bunu bildirme prosedürü vardır. Yani Akbank, taşıt kredisinin ödemeleri bittikten sonra Trafik Tescil Müdürlüğü’ne bildirerek hacizin kaldırılmasını talep eder. Bunu eski sisteme göre yazışmalar sonrasında haftaları alabiliyorken, artık günümüzde gelişen internet teknolojileri sayesinde dakikalar içerisinde rehin kaldırma işlemi yapılır. Eğer Akbank’a taşıt kredisi ödemelerinin tamamı bittiyse, banka bunu görerek Trafik Tescil Müdürlüğü’ne online olarak dilekçe gönderir. Bunun sonucunda dakikalar içerisinde Akbank taşıt kredisi rehin kaldırma işlemi sonuçlanmış olur. Eğer ki rehin kaldırma işleminde bir sıkıntı olduğunu düşünüyor ve bunun hakkında bilgi almak istiyorsanız, Akbank müşteri hizmetleri çağrı merkezi 444 25 25’i arayabilirsiniz veya taşıt kredisi kullandığınız Akbank şubesine gidebilirsiniz. Genellikçe çağrı merkezi de kredi kullandığınız banka şubesine sizi yönlendirecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir