Altın Hesabı Hangi Banka Avantajlı 2024

featured

Bankalardan altın hesabı açmak isteyen kişiler, altın hesabı hangi banka avantajlı diye soru yöneltmekteler. İşte bizde bu durumda sizler için altın hesabının en avantajlı olduğu bankaları araştırdık ve altın hesabı faiz oranları 2024 yılı verilerine de ulaştık. Bu konu üzerinden altın hesabı için avantajlı bankalara göz atabilir ve seçtiğiniz bankadan hemen bir altın hesabını açarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Peki bankada altın hesabı açtırmak mantıklı mı, banka altın hesabı nasıl açılır?

En İyi Altın Hesabı Hangi Bankada?

Bilindiği üzere son zamanların en karlı yatırım araçları arasında yer alan altın ile bankalardan mevduat hesabı açılabilmektedir. Altınınızın yastık altında durması yerine bankadan “altın hesabı” açarak daha fazla kazanmaya başlayabilirsiniz. Ekonomi yazarları altın ne olacak, altına yatırım yapılmalı mı? gibi sorulara cevap olarak altının yükselişin devam edeceğini belirtiyorlar. Var olan altınlarınızı yastık altında saklamak yerine bankalara yatırarak ekonomiye katkı sağlayabilirsiniz. Böylece hem altınlarınız çalınma riskine karşı korumuş olur hemde faiz getirisi ila para kazanmaya başlayabilirsiniz. Sizler için en iyi altın hesabı hangi bankada sorusuna yanıt verdik:

  • Türkiye Finans – TFX Target Uygulaması
  • Ziraat Altın Hesabı
  • Garanti BBVA – Altın hesabı
  • Vakıfbank – Altın Hesabı
  • Albaraka – Altın Katılım Hesabı
  • Kuveyt Türk – Altın Hesabı
  • Enpara.com – Altın hesabı

Türkiye Finans – TFX TARGET

Türkiye’de hizmet veren katılım bankaları arasında yer alan Türkiye Finans, TFXTARGET uygulaması ile 5 gün 24 saat gram altın al-sat işlemlerini yapabiliyor. Ayrıca diğer bankalarla kıyaslama yaptığımızda TFC Target uygulamasında makas aralığı da oldukça düşük tutuluyor. Uygulama Türkiye Finans hesabınızla eşzamanlı olarak çalıştığından dolayı para aktarımı gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. TFX Target’te ayrıca belirli miktarda gram altın için belirli bir fiyat aralığı girilerek emir girişi yapabiliyor ve altın fiyatının belirlenen fiyata gelmesi sonrasında otomatik alım veya satım yapabiliyorsunuz.

Ziraat Bankası Altın Hesabı

Ziraat Bankası’ndan altın hesabı açmanız için size 2 seçenek sunulmaktadır. Vadesiz altın mevduat hesabı ile vadeli altın mevduat hesabı. Ziraat Bankası altın hesaplarındaki avantaj ise tüm işlemlerden komisyon almamaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, Ziraat Bankası’nda altın mevduat hesabı açmaktır. Gram altın alım satım işlemlerinde saklama komisyonu alınırken, Vadesiz Altın Mevduat hesabında herhangi bir komisyon alınmaz. Altın hesabı hangi banka avantajlı sorusunun ilk yanıtı böylelikle Ziraat Bankası oldu.

Garanti Bankası altın hesabı

Türkiye’de en çok tercih edilen bankalardan birisi olan Garanti’de altın hesabı açarak altınınızı değerlendirebilirsiniz. Garanti’de bulunan altın hesapları ile TL yada Dolar karşılığında altın satın alabilmeniz mümkündür. Garanti’deki altın hesap avantajı ise eski tarihli altın, işçilik ücreti ve gramaj sorunuyla karşılaşmamanızdır.

Vakıfbank Altın Hesabı

Vakıfbank altın çağı hesabı ile düzenli altın alım talimatı verebilirsiniz. İşçilik ve maliyet ücretleri ödemek zorunda değilsiniz. Vakıfbak’ta altın hesap işlem ücreti de alınmıyor. Vakıfbank’tan altın hesabı açabilmek için en yakın Vakıfbank şubelerine uğramanız gerekmektedir.

Albaraka Altın Katılım Hesabı

Albaraka’da altın hesabı oluşturan kişiler 1000/1000 saflıkta işlem görmekle beraber, işlem ücreti ve işçilik maliyetleri alınmıyor. Altın Toplama Günlerine katılarak altınınızı en yakın Albaraka şubesine götürüp yatırabilirsiniz. Albaraka’da altın hesabına kar payı da verilerek altınlar daha da değer kazanmaktadır.

Kuveyt Türk Altın Hesabı

Katılım bankalarından olan Kuveyt Türk’te altın hesabı açabilirsiniz. Hesapta bulunan altınları külçe şeklinde çekilebilir olması da en büyük avantajlardan birisidir. Diğer bir avantaj ise altın kurunun belirlenen seviyeye geldiğinde bozdurup otomatik olarak TL cinsine çevrilmesidir. Kuveyt Türk’te Altın Cari Hesabı, Altına Altın Katılma Hesabı, Ziynet Altın Katılma Hesabı, Birikimli Altın Katılma Hesabı adı altında 4 farklı altın hesabı bulunmaktadır. Bu hesaplardan size en iyi olanı tercih ederek altın yatırımlarınızı Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda yapabilirsiniz. Ayrıca Kuveyt Türk’te altın günleri de yapılmaktadır.

ENPARA ALTIN HESABI

QNB Finansbank’ın internet bankacılığı sistemi olan EnPara’dan altın hesabı açmak oldukça uygun altın fiyat oranları sunuyor. Alış ve satış arasında yer alan anlık fark da diğer bankalara oranla daha uygundur. Hangi banka diye düşünüyorsanız Enpara’nın altın oranlarını incelemenizi öneririz. Ortalama olarak da alış ve satış arasında 1 TL fark alınıyor.

Önemli uyarı: Altın İşlemlerini Mesayi Saatlerinde Yapın:

Eğer bankalardan altın hesabı kullanmayı düşünüyorsanız, altın işlemlerinizi iş ve mesayi saatleri içerisinde gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bankalar mesayi saatlerinde en uygun fark oranını sunarlar. Aksi halde daha yüksek komisyon oranı ödemek zorunda kalabilirsiniz. Mesayi saati içinde 0.50 civarında olan oran, mesayi saati dışında yapıldığında 6-7 TL gibi yüksek bir rakama çıkabilmektedir. O anda altın almak istenilen rakam düşük olsa da size yansıtılan tutar yüksek olabilmektedir. Böyle bir durumda altın bozdururken daha çok zarar edersiniz. Bunun nedeni ise mesayi saatleri dışında ani bir fiyat değişikliği sonrasında bankanın zarar etmek istememesidir.

Buna da bakın: Altına en yüksek faiz veren bankalar

Yapı Kredi Altın Hesap

Yapı Kredi Bankası’nda da altın hesabı için vadesiz altın hesabı ile vadeli altın hesabı açtırabilmeniz mümkündür. Vadeli altın hesabı ile altınlarınızı değerlendirebilir ve altın faiz getirisi ile daha çok kazanabilirsiniz. Bankalarda altın hesabı açacak olan kişiler için de birkaç dip not vermek istiyoruz. Öncelikle bankalarda altınlar gram hesabı üzerinden alım ve satım işlemi gerçekleşir. Saflık derecesi ise 995/1000 olmaktadır. Tam altın 6.44 gram, yarım altın 3.22 gram, çeyrek altın ise 1.61 gram olarak hesaplanmaktadır. En az 0.01 gram altın alımı ve satımı yapılabilmektedir. Diğer yandan bankadan altının elden satın alımı mümkün değildir. Sizde yukarıda yer alan bankalardan altın hesabı açarak avantajlı faiz oranları ve piyasa değerleriyle beraber kar edebilirsiniz.

Bu konu ile sizde altın hesabı hangi banka avantajlı 2023 yılı değerlendirmesi yapabilir ve altınlarınızı mevduat hesabına yatırarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle sizde altınlarınızı yastık altında saklamak yerine bankalara yatırarak hem para kazanabilirsiniz, hem de ekonomiye katkıda bulunabilirsiniz. Altın hesabı açmak için yukarıda sizler için önerdiğimiz bankaları tercih edebilir yada farklı bir bankadan da altın hesabı açabilirsiniz.

Tam altın ile cumhuriyet arasındaki fark

Halkbank altın hesabı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir