Denizbank Bireysel Emeklilik İptali (Metlife)

featured

Bu sayfada yer alan bilgiler ile Denizbank bireysel emeklilik sistemi iptal işlemi başvurusu yaparak, BES’i iptal edebilir ve otomatik yatan paranızı iade alabilirsiniz.

 

Bireysel Eemklilik Sistemi’ne SGK’lı çalışan herkesin otomatik katılım yapılmasından sonra BES’ten çıkmak isteyen bir çok kişi bankaları arayarak iptal talebini iletebiliyor. Denizbank bireysel emeklilik iptal işlemini başlatmak istiyorsanız aşağıda bulunan BES iptal talebi başvuru kanalları aracılığıyla otomatik bireysel emeklilik sistemini hemen iptal edebilir, 14 gün içerisinde paranızı hesabınıza iade alabilirsiniz.

Denizbank BES İptal

Otomatik bireysel emeklilik sisteminden kabaca bahsetmemiz gerekirse, çalışanların brüt ücretinden her ay %3 oranında kesinti yapılıp sisteme “otomatik” olarak eklenmesidir. Aylığınızdan kesilen %3’e ek olarak BES’e (Bireysel Emeklilik Sistemi) yatırılan paranın %25’i kadarı da ek olarak devlet tarafından yatırılmaktadır. Ancak, emeklilik yaşını beklemeden parayı iade almak isteyenlere devlet katkısı verilmiyor. Otomatik BES’te beklenen olmayınca, yani asgari ücretle çalışan vatandaş parasını “bankaya” bırakmayınca, hükümet yeni bir çalışma yaptığını ve otomatik bes’ten çıkışın mümkün olmayacağını duyurdu. Yani beklentilere göre 2019 yılından itibaren sistem denildiği gibi otomatik işleyecek ve artık iptal edilemeyip paranızı bankada 5 yıl süreyle tutmanız zorunlu hale gelecek. Şimdilik iptal işlemleri yapılabiliyor ancak ileride ne olur kesin olarak söyleyemiyoruz.

Denizbank BES Müşteri Hizmetleri: 0850 220 06 38 numaralı Metlife bireysel emeklilik  çağrı merkezini 7/24 arayabilir, otomatik bireysel emeklilik sözleşmesini iptal ederek paranızı hesabınıza iade alabilirsiniz. Denizbank bireysel emeklilik sistemi, Metlife tarafından aracılık edilmektedir.

Denizbank Şubeleri: En yakın Denizbank şubesine kimlik belgenizle giderek Bireysel Emeklilik Sistemi’nden çıkış talebinizi bankaya iletebilirsiniz.

Metlife Bireysel Emeklilik İptal

Denizbank Metlife bireysel emeklilik iptal talebinizi yukarıda yer alan müşteri hizmetlerini arayarak yapabilirsiniz. Ayrıca Denizbank müşteri hizmetleri 0850 222 0 800 numaralı çağrı merkezini 7/24 arayıp iptal talebinizi bankaya iletebilirsiniz. Denizbank bireysel emeklilik iptal yapmak istiyorsanız bu sayfamızda yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca diğer bankalara yapılan bes iptal işlemlerini Bireysel Emeklilik kategorisinden ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir