Akbank Sim Kart Blokesi Kaldırma

featured

Akbank sim kart bloke kaldırma işlemini tamamlamak istiyorsanız, aşağıda yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Bu sağladığı kolaylıklardan biriside bankacılık işlemlerinizi akıllı telefonlardan halledebilmektir. Bu işlemleri akıllı cihazladan yaparken bankaya gitmenize gerek kalmadan bulunduğunuz yerden halledebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda bankalar sim kart bloke hatası verebilir. Sim kart çıkartılık takıldığında veya sim kart değişikliği yaptığınız zamanlarda banka güvenlik amacıyla sim kartınıza bloke koyabilir. Bu sağlanan kolaylıkla birlikte SMS onay sistemi sıkıntısı gelse de şubeye gitme derdinden ve birçok uğraştan kurtardığı için avantaj denilebilir. Sim kartınızı 4.5G ye uyumlu hale getirdiğinizde veya hattınızı çıkartmak zorunda kaldığınızda bankalar sms onay sistemine bloke getirip müşterilerin güvenliği sağlamak amacıyla çalışmaktadırlar.

Akbank Sim Kart Blokesi Kaldırma

Akbank müşterileri telefon operatörlerinin sunduğu avantajlı kampanyalar neticesinde hatlarını farklı bir operatöre taşıyabilirler veya herhangi bir nedenden dolayı yeni telefon numarası alabilirler. Bu durumda internet bankacılığı ve Akbank direkt mobil bankacılık kullanımları kapatılacak yani Akbank Sim kart Bloke olacaktır.

Akbank Direk mobil uygulama veya İnternet bankacılığı üzerinden fatura ödeme, borç ödeme, şifre güncelleme, EFT, havale, kredi kartı başvurusu, kredi başvurusu, yatırım işlemleri, başvuru sorgulama, hesap bakiyesi sorgulama, yurt ve sınav ödemeleri gibi pek çok farklı bankacılık işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Akbank sim kart blokesi kaldırmak için kullanabileceğiniz yöntemler ise:

  • Akbank ATM’leri
  • Akbank müşteri hizmetleri
  • Akbank şubeleri.

Akbank ATM’den Sim Kart Bloke Kaldırma

Akbank’ta kayıtlı olan cep telefon numaranız güncel değilse, Akbank internet ve mobil bankacılığı kullanamaz hale gelirsiniz. Bu durum bankaların en önemli güvenlik önlemlerinden birisidir. Hattınızı yenilemeniz, farklı bir operatöre taşımanız sonrasında bankanın uygulamalarını kullanamazsınız. Bu durumda sim kart blokenizi kaldırmanız gerekir. Akbank ATM’sine giderek kartınızla giriş yaptıktan sonra yeni sim kart bilgilerinizi girebilir, Sim blokenizi ATM üzerinden anında kaldırabilirsiniz. Akbank ATM sim kart bloke kaldırmak için:

  • Akbank ATM’sine kartınızla giriş yapın.
  • Sim kartınızda bloke varsa giriş yaptığınız sırada “Sim Kart Blokesi” uyarısı ekranda görülecektir.
  • Uyarıya tıkladıktan sonra “İşlemler” menüsünden “Mobil Şube İşlemleri” alanında sim kart blokenizi kaldırabilirsiniz.

Bloke kaldırma işlemi sonrasında yeni numaranız veya operatörünüzü eklemeniz gerekir. Sim kart bloke işleminizi ATM’den tamamlayamazsanız, Akbank şubesinden de bloke kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Akbank Şubeden Sim Kart Bloke Kaldırma

Kimlik belgenizle size en yakın Akbank şubesine giderek, müşteri temsilcisinden sim kart bloke doldurma formunu dolduraran anında blokenizi kaldırabilirsiniz. Akbank müşteri temsilcisi sizden yeni numaranız veya yeni hattınızı taşıdığınız operatör şirketinin adını (Turkcell, Vodafone, Turk Telekom vs.) isteyecektir. Yeni numara veya hattınızı taşıdığınız operatörü temsilciye bildirerek sim blokenizin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

Akbank Müşteri Hizmetlerinden Sim Kart Blokesi Kaldırma

0850 222 25 25 veya 444 25 25 numaralı Akbank müşteri hizmetlerini arayarak sim kart blokesi kaldırma işlemini müşteri temsilcisinden gerçekleştirebilirsiniz. Akbank sim kart bloke kaldırma işlemi için sizden T.C. kimlik numaranız, telefon numaranız, yeni operatörünüz, Anne kızlık soyadınızın belli haneleri gibi kişisel bilgiler istenecektir. Bu bilgileri müşteri temsilcisine söyleyerek sim kart blokesinin kaldırılması işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Akbank sim kart blokesi kaldırma mobil bankacılıktan nasıl yapılır?

Sim kart bloke edildiğinde mobil bankacılık ve internet bankacılığına girişiniz engellenmektedir. Bundan dolayı Akbank sim bloke kaldırma işlemi mobil bankacılık üzerinden yapılamamaktadır. Sim kart blokenizi kaldırmak için Akbank şubeleri, Akbank ATM’leri veya Akbank müşteri hizmetleri kanallarını kullanabilirsiniz. Eğer yeni bir telefon numarası aldıysanız, Akbank numara güncelleme sayfasında yer alan bilgilere göz atarak yeni numaranızı Akbank hesabınıza ekleyebilirsiniz.

Sim kart neden bloke edilir?

Bankacılık sisteminde birden fazla güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu güvenlik önleminin başlıcası müşterinin kullandığı cep telefon numarasıdır. Telefon numarası, hattın bulunduğu operatör bankanın datasında gizli olarak muhafaza edilir. Müşteri, bankacılık uygulamasına giriş yapacağı sırada bu bilgiler doğrulanarak internet ve mobil bankacılığa erişim sağlanır. Özellikle online işlemlerde SMS doğrulaması da gerekmektedir. Bundan dolayı tüm bankalarda telefon numarası ile hattın bulunduğu operatör çok önemlidir. Bir kişi hattını farklı bir firmaya taşıdığında tüm bankalardaki hesabı sim kart blokesi edilerek güvenlik önlemi alınmaktadır.

Böyle bir durumda karşılaştığınızda yukarıdaki adımları izleyerek Akbank sim kart bloke kaldırma işlemi yapılır. Akbank bloke kaldırma işlemi için tercih edilecek ilk yöntem çağrı merkezini aramaktır. Bunun için Akbank Müşteri Hizmetleri 444 2 525 veya 0850 222 25 25 numaralı telefondan aranarak müşteri temsilcisi yardımı ile simkart blokesi kaldırabilir. Bu işlemde müşteri temsilcisi güvenlik adımı uygulayacaktır, bunun için TC. Kimlik numarası , anne kızlık soyadının bazı harflerini doğum tarihi doğum yeri gibi güvenlik amaçlı sorular soracaktır. Bu nedenle görüşmeyi şahsen yapmanız daha uygun olacaktır. Bu yöntem bloke kalırmanız için en hızlı yoldur. Bir diğer yöntem ise banka ATM’leridir. bunun için banka kartınızla ATM’ye girişi yaptıktan sonra işlemler menüsü altında mobil şube işlemlerinden simkart aktifleştirme yaparak blokeyi kaldırabilirsiniz. Akbank simkart bloke kaldırma işlemlerinden bir diğeride banka şubeleridir. Bunun için size en yakın Akbank şubesine giderek müşteri temsilcisi yardımı ile simkart blokesi kaldırılır. Bu diğer yöntemlerden daha zahmetli olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir