Ziraat Bankası Sim Kart Blokesi Kaldırma Nasıl Yapılır?

featured

Bankaların almış olduğu güvenlik önlemlerinden birisi de kişilerin cep telefon numaraları ve kayıtlı olduğu operatörlerin kayıt edilmesidir. Numaranın değiştirilmesi veya hattın farklı bir operatöre taşınması durumunda sim kart bloke edilmekte ve internet bankacılığı kullanılamaz hale gelmektedir. Eğer siz de Sim kart değişikliği bloke kaldırma Ziraat Bankası araması yapıyorsanız bu sayfada yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Eğer internet bankacılığına giriş yapmaya çalıştığınızda sim kartınız bloke oldu uyarısı veriyorsa, Ziraat sim kart bloke kaldırma işlemini siz de yapmanız gerekiyor.

Sim kart değişikliği sonrasında sim blokesi hatası alıyorsanız bloke kaldırmak için pek çok farklı yöntemi deneyebilir ve blokenizi hemen iptal edebilirsiniz. Bankalar, müşterilerinin güvenilir bir biçimde bankacılık ürünlerini kullanmaları amacıyla sistemlerini üst düzey güvenlik önlemleri ile korumaktadır. Bankada kayıtlı olan cep telefon numaranızı siz de güncel tutarak Ziraat Bankası’nın internet ve mobil bankacılığını kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ziraat Sim Kart Bloke Kaldırma

Aşağıda yer alan farklı yöntemleri kullanarak siz de numaranıza yapılan bloke işlemini kaldırabilirsiniz. Aşağıdaki yöntemlerle sim kart blokenizi kaldırabilirsiniz. En kolayı Ziraat Mobil uygulamasından sim kart blokesi kaldırmak için:

  1. Ziraat mobil uygulamasını açın.
  2. Sağ alt köşede yer alan Diğer İşlemler butonuna tıklayın.
  3. Telefon-SIM Kart İşlemleri butonuna tıklayın.
  4. En üstte yer alan Sim Kart Bloke Kaldırma butonuna tıklayın.
  5. TC Kimlik Numaranızı ve kutuda yazan güvenlik kodunu yazın ve Devam butonuna basın.
  6. Açılan sayfada Kart Numaranız, Kartın arkasında yazan CVV kodunun 1. ve 2. hanesi ve kart şifrenizi yazarak Devam butonuna basın.
  7. T.C. kimlik kartınızın arka yüzünü ve ön yüzünü okutmanız gerekmektedir. Telefonunuzda NFC özelliği olmalı ve aktif olmalı.
  8. Devam butonuna basarak kimliğinizi uyarıda belirtilen şekilde telefona yaklaştırıp okutun.
  9. Bu işlemden sonra Ziraat sim kart blokeniz kaldırılacak ve Ziraat mobil veya internet şubesine giriş yapabileceksiniz.

Ziraat ATM’den bloke kaldırma

Ziraat Bankası ATM’sine banka kartınızla giriş yaparak Diğer İşlemler – Bilgi ve Şifre İşlemleri – Sim blokesi kaldırma adımlarını kullanarak sim kartınıza yapılan bloke işlemini hemen kaldırabilirsiniz.

Ziraat Müşteri hizmetlerinden bloke kaldırma

Sim kart blokenizi Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası 444 00 00‘ı arayarak da kaldırabilirsiniz.

Ziraat şubesinden sim kart blokesi kaldırma

Ziraat Bankası şubesine giderek müşteri temsilcisi aracılığıyla sim kartınıza konulan blokenin kaldırılmasını isteyebilirsiniz.

Sim Kart Niye Bloke Edilir?

Bankaların kullanmış olduğu en önemli güvenlik sistemi müşterilerinin cep telefon numaralarıdır. Ziraat Bankası müşterisi olarak sizin de cep telefon numaranız sistemde kaydedilir ve herhangi bir bankacılık işleminde bu cep telefon numaranıza gelen SMS’ler veya bildirimler yardımıyla yapılabilir. Yani Ziraat internet şubesine girmek için her defasında cep telefon numaranıza sms ile şifre gelmekte ve bizim bu şifreyi ilgili ekrana girmemiz istenmektedir. Ayrıca bankalar telefon numaranızı kayıt ederken sistemlerine bu numaranın hangi operatöre, yani Turkcell, Vodafone, Türk Telekom veya diğer operatörün olduğunu kaydederler. Bundan dolayı sim kartınızı farklı bir operatöre örneğin Turkcell’den Vodafone’ye taşıdıysanız Ziraat Bankası sistemlerini kullanmanız geçici olarak engellenir. Sim kartınızı taşıdığınızı Ziraat Bankası’na yukarıda yer alan yöntemleri kullanarak bildirebilir ve blokenizi hemen kaldırabilirsiniz.

İnternet şubesine giriş yapabilmek için tek kullanımlık şifreniz, sim kartınızın bloke olmasından dolayı gelmiyorsa siz de bu yöntemler sayesinde blokeyi kaldırabilirsiniz. İlk olarak Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarasını arayın. Bloke edilen sim kartınızı müşteri hizmetlerine bildirdikten hemen sonra siz de tek kullanımlık şifrenizi alabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini aramak istemeyenler en yakın Ziraat Bankası ATM’sine giderek blokeyi kaldırabilirsiniz. Ziraat sim bloke kaldırma yapmak için bir diğer yöntem ise Ziraat Bankası şubelerine giderek durumu bildirmenizdir. Ancak Ziraat Bankası şubeleri sürekli yoğun olarak çalıştıklarından dolayı bizce en ideal yöntem atm yada müşteri hizmetlerini arayarak sorunu çözmektir.

İlgili: Ziraat Bankası numara güncelleme

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir