Garanti Bankası Cebe Havale Nasıl Yapılır

featured

Garanti Bankası’nın en çok kullanılan havale sistemi olan Cepbank ile para gönderebilirsiniz. Garanti Bankası cebe havale işlemi sayesinde cep telefon numarasına kolaylıkla para gönderebilirsiniz.

 

Türkiye’de büyük ve en çok müşterisi olan bankalar arasında hizmet veren Garanti Bankası, yenilikçi ve müşteri odaklı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Garanti Bankası cebe havale gönderme yapmak isteyenler birkaç adımda işlemlerini başarılı şekilde gerçekleştirebilirler. Sizler için Garanti’nin cep telefonuna havale gönderme ve alma için bir araştırma gerçekleştirdik. Buna göre sizde bu konuyu inceleyerek cebe havale işlemini hızlı şekilde yapabilir ve paranızı bankamatiklerden kolaylıkla çekebilirsiniz. İşte cebe havale yapmak için tüm bilmeniz gerekenler.

GARANTİ BANKASI CEBE HAVALE GÖNDERME

Bilmeniz gerekenler:

 Bir cep telefon numarasına “cebe havale” yapmak için; Garanti Bankası’nda hesabınızın olması gerekmektedir. “Garanti cebe havale” işlemini sadece Garanti internet şubesi ve mobil şubeden “Garanti Bankası hesabınızdan” yapabilirsiniz. Para hangi ATM’den çekilecekse, cebe havale işlemi o bankanın internet şubesinden yapılabilir. (Garanti Bankası’ndan yaptığınız cebe havale işlemi, başka bir bankanın ATM’sinden çekilemez.)

 Garanti Bankası internet şubesinden yapılan “cebe havale” işlemi sonrasında parayı sadece “Garanti Bankası ATM’lerinden” çekilebilir.

 Karşı tarafın banka hesabı olmasa bile, işlem sonrasında cep telefon numarasına gelen şifre ve gönderilen para miktarı ile “kartsız giriş” yaparak para Garanti Atm’sinden çekilebilir.

 Yanlış yaptığınız cebe havale işlemini Garanti mobil, Garanti internet şube veya Garanti Bankası müşteri hizmetlerini arayarak iptal edebilirsiniz.

Garanti Cebe Havale Nasıl Yapılır?

1. Garanti Bankası internet şubesine veya Cep uygulamasına giriş yaptıktan sonra sırasıyla “Para Gönder – Cep No’ya Transfer (CepBank) – Para Gönderme” menüsüne geliniz.

2. Karşınıza çıkan sayfada “Gönderecen Cep Telefon Numarası (Otomatik seçilir), Alıcı Tel Telefon Numarası, Gönderilecek Para Turarı” bilgilerini yazdıktan sonra “Devam” butonuna basın.

3. İşlemi tekrardan kontrol ederek onaylayın. İşlem onaylandıktan sonra para gönderilecek cep telefon numarasına sms ile şifre gelecektir. Bu şifre ile Garanti Bankası ATM’sinden parayı çekebilir.

CEBE HAVALE LİMİTİ:

Cebe havale işleminin yasa dışı bahiste kullanılmasının belirlenmesinden sonra tüm bankalarda günlük ve haftalık olarak gönderim limiti getirilmiştir. Bu limitler Garanti Bankası’nda şu şekildedir;

 

 

 

 

  • – Günlük en fazla 500 TL ve en fazla 2 adet işlem,
  • – Haftalık en fazla 1.000 TL ve en fazla 4 adet işlem,

 

 

  • – Aylık en fazla 1.500 TL ve en fazla 6 adet işlem

 

Garanti sms ile para gönderme

Garanti Bankası’nın yenilikçi uygulamalarından birisi olan sms ile cebe havale göndermede yapabilirsiniz. Bunun için cep telefonunuzdan mesaj bölümüne girerek para göndermek istediğiniz kişinin telefon numarasını, göndereceğiniz para tutarını ve kart şifrenizi aralarında bir boşluk bıraktıktan sonra 3333’e sms gönderin. Bu işlemden sonra onay mesajını da yanıtlamanız gerekmektedir. Parayo gönderdiğiniz kişi de bir bilgilendirme mesajı alacaktır. Parayı alan kişi aşağıdaki işlemler ile parasını çekebilir. (Örnek sms: 5xx1701905 750 1905)

 

 

 

Garanti Cepbank gelen para nasıl çekilir?

1. ATM’ye giderek kartsız giriş menüsüne tıklayın.
2. Para çekme bölümünden “Cepbank para çekme” menüsüne girin.
3. Sizden istenilen gönderen kişinin cep telefon numarasını girin.
4. Sizin telefon numaranızı da ekrana girdikten sonra gönderilen tutarı girin. Ardından size gelen kısa mesajdaki şifreyi istenen bölüme yazın ve onaylayıp paranızı çekin.

Garanti Bankası’ndan cep telefonuna havale göndermek istiyorsanız öncelikle Garanti’nin internet bankacılığını kullanıyor olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra Garanti Cep uygulaması ile de havale işlemini gönderebileceğiniz gibi sms ile de cebe havale yapılabilmektedir. Havale işlemi 24 saat yapılırken, EFT’ler hafta içi yapılmaktadır. Böyle bir kısıtlama olduğu için Garanti cebe havale işlemini bir sınır olmaksızın 7/24 yapabilir ve dilediğiniz zaman Garanti Atm’lerinden paranızı kolaylıkla çekebilirsiniz. Cebe havale işlemi yapabilmek için çoğu banka T.C. kimlik numarası istese de Garanti Bankası’nda sadece cep telefon numarasını bilmek yeterli olmaktadır.

Bu işlemleri yaptıktan sonra bankamatikten hemen paranızı çekebilirsiniz. Garanti cep para gönderme işmenini yaparak sizde en yakın Garanti atmlerine giderek cebe gelen paranızı kolaylıkla ve hiçbir masraf olmadan çekebilirsiniz. Yukarıdaki yazanlar ile Garanti Bankası cebe havale nasıl yapılır işlemini öğrenebilir ve sizde bu işlem ile para gönderebilirsiniz. Eft işlemleri hafta içi yağıldığı gibi, Garanti Bankası’ndan 7 gün 24 saat cebe para gönderebilirsiniz.

Ayrıca bakın:
Ziraat Bankası cebe havale

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir