Garanti Bankası EFT Saatleri 2022 ve EFT Ücreti

featured

Bu sayfadan Garanti EFT saatleri ve Garanti Bankası Eft ücretleri 2022 yılına ait güncel bilgilere ulaşarak para transferinizi yapmadan fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Ülkemizde hizmet veren özel sermayeli bankalardan birisi de Garanti’dir. Garanti Bankası eft saatleri 2022 yılı kaçta başlar yada kaçta bitiyor diye merak ediyorsanız bu konumuzu inceleyebilirsiniz. Garanti Bankası’nda en kolay adımlarda EFT işlemlerinizi (Elektronik Fon Transferi) yapabilirsiniz.

Garanti EFT Saatleri

Garanti Bankası hesabınızdan farklı bir bankanın hesabına para göndermek istiyorsanız EFT kullanabilirsiniz. Garanti’de eft saatleri ise 09:00 – 17:15 saatleri arasında yapılabilmektedir. Diğer yandan, saat 16:00 ile 17:15 arasında yapılan EFT işlemleri “geç eft” olarak işlem görecek ve ekstra ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Geç eft yerine bir sonraki güne talep oluşturarak ilk iş gününde paranızı gönderebilirsiniz. Eğer bu saatler dışında EFT işlemi yaparsanız bir sonraki “ilk iş gününe” işleminiz aktarılacak ve sabah saat 09:00 itibariyle işleme alınacaktır.

 

İlginizi çekebilir: Garanti Bankası çalışma saatleri

Garanti EFT Nasıl Yapılır?

Elektronik Fon Trasnferi olarak adlandırılan EFT işlemleri, bir bankadan farklı bir bankaya para göndermek olarak açıklayabiliriz. Yani Garanti Bankası’ndan Ziraat Bankası’na para trasnferi yapacaksanız EFT yapmanız gerekmektedir. Havale sadece aynı banka içerisinde yapılan para trasnferi işlemlerini kapsamaktadır. Garanti Bankası eft nasıl yapılır diyen kişilere ise şöyle açıklayabiliriz; İlk olarak Garanti internet şubesi yada Garanti mobil şubeye giriş yapın. Sonrasında ise karşınıza çıkan ana menüden “Para Transferleri -> EFT” menüsüne gelin. Sizden istenilen bilgileri doldurduktan sonra (karşı tarafın iban bilgisi, gönderilecek tutar, gönderilemek istenen tarih gibi) onaylamanız halinda paranız 5 ile 20 dakika arasında karşı tarafa iletilecektir. EFT işlemlerinde Merkez Bankası’nın onayı alındığı için havaleye göre daha geç yapılmaktadır. Aynı zamanda Merkez Bankası’nın kapalı olduğu günlerde de eft işlemleri yapılamaz.

Garanti EFT Ücreti 2022

Garanti Bankası’ndan EFT ile para transferi yapmak için pek çok farklı alternatif kanalı kullanabilirsiniz. Bunlar arasında internet bankacılığı, mobil bankacılık, müşteri hizmetleri ve ATM’lerin yanı sıra Garanti BBVA şubelerini ziyaret ederek de kasadan EFT işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Her farklı kanal için farklı komisyon ücretleri alınmaktadır, günümüzde en uygun eft komisyon ücreti internet bankacılığı ve mobil bankacılıktadır. Bundan dolayı siz de Garanti Bankası internet bankacılığınızı aktif ederek kolaylıkla istediğiniz kişiye EFT ile para yollayabilir veya alabilirsiniz.

1.000 TL – 50.000 TL arası EFT ücreti:

  • Garanti mobil EFT ücreti: 2.29 TL
  • internet şube EFT ücreti: 2.29 TL
  • ATM EFT ücreti: 8 TL
  • çağrı merkezi EFT ücreti: 11.46 TL
  • şubeden EFT ücreti: 11.46 TL

 

1.000 TL Altı EFT Ücreti Listesi:

  • mobil EFT ücreti: 1.14 TL
  • internet şube EFT ücreti: 1.14 TL
  • ATM EFT ücreti: 4 TL
  • çağrı merkezi EFT ücreti: 5.73 TL
  • şubeden EFT ücreti: 5.73 TL

 

50.000 TL üzeri EFT ücreti listesi:

  •  internet şube EFT ücreti: 28.65 TL
  • mobil EFT ücreti: 28.65 TL
  • ATM EFT ücreti: 57.30 TL
  • çağrı merkezi EFT ücreti: 114.60 TL
  • şubeden EFT ücreti: 114.60 TL

 

Siz de Garanti eft saatleri ve eft ücretleri hakkında güncel bilgilere bu sayfadan ulaşabilir, bir kişiye EFT yapmadan öne bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden mevduat faizi hesaplama ve kredi hesaplama araçlarımızı kullanarak siz de en yüksek faiz veren bankaları veya en uygun kredi veren bankaları bulabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir