Garanti BBVA Konut Kredisi Faiz Oranları 2022

featured

Garanti konut kredisi faiz oranları 2022 ve konut kredisi hesaplama örnekleri bu sayfada sizler için hazırladık.

 

Garanti Bankası, Türkiye’nin en köklü bankalarından olmakla beraber ülkede ikinci özel banka büyüklüğündedir. Garanti Bankası, her türde finansal soruna çözüm üreterek hizmet alanını genişletmiş ve her türlü finansal işlemde hizmet vermektedir. Öncelikle Garanti konut kredisi faiz oranları 2022 bahsetmeden sizlere Garanti Bankası Hakkında kısa bilgiler sunacağız. Garanti Bankası, 1946 yılında Ankara’da kurulmuştur. 31 Aralık 2016 verilerine göre Garanti, 312,1 Milyar TL büyüklükle Türkiye’nin ikinci büyük özel bankası konumundadır. Garanti Bankası, bankacılık sektörünün her faaliyet alanına yayılarak; Kurumsal, Bireysel, Ticari, Özel, yatırım bankacılığı da dahil hizmet vermektedir. Garanti; Romanya ve Hollanda’daki uluslararası ortaklarının yanı sıra, hayat sigortası ve finansal kiralama, bireysel emeklilik, faktöring, portföy ve yatırım alanlarında önde gelen finansal iştiraklari ile en büyük banka grupları arasındadır.

Garanti Konut Kredisi Faizi Ne Kadar?

Garanti BBVA’da 2022 Ocak ayı itibariyle konut kredisi faiz oranları %2,17’den başlamaktadır. Faiz oranları, vade sayısı ve kredi tutarına göre değişiklik göstermektedir.

150.000 TL Garanti Konut Kredisi Faiz Oranları

 

Vade Faiz Oranı Yıllık Maliyet Oranı Aylık Taksit Toplam Geri Ödeme
180 Ay %2,46 %34,55 3.737 TL 675.173 TL
120 Ay %2,17 %30,09 3.523 TL 425.258 TL
60 Ay %2,17 %30,47 4.495 TL 272.177 TL
36 Ay %2,17 %31,01 6.047 TL 220.184 TL

Konut Kredisi için peşinat ödemesi
Alacağınız taşınmazın bedelinin %20 miktarını peşinat olarak bankaya vermek zorundasınız. Ekspertizin vereceği bedele göre, kalan parayı siz nakit olarak vermek durumundasınız. Yani ekspertiz bedelinin %80’ine kadarı size kredi olarak sunulur. Konut kredilerinden bankalar karşı taraftan gerek gördüğü durumlarda kefil talep edebilmektedirler. Genellikle kefil yerine taşınmaz ipotek olarak teminatı yapılır. Yukarıdakilere ek olarak Garanti Bankası konut kredisi başvurusunda kredi notunuz ve aylık geliriniz oldukça önem taşımaktadır. Kredi taksit ödemeniz, aylık gelirinizin %60’ını geçmemelidir. Eğer ek geliriniz varsa ve bankaya resmi olarak bu gelirinizi gösterebiliyorsanız o zaman daha yüksek miktarda yada daha düşük vadelerle kredi kullanma imkanınız vardır.

Konut Kredisi Gerekeli Belgeler

  • Nüfus Cüzdanı, Ehliyet Belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Alınacak konut için tapu belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Emekli iseniz emekli cüzdanı
  • Serbest çalışanlar için şirket bilgilerini gösteren belgeler

 

Haşam sigortası, konut sigortası ve deprem sigortası yaptırılması zorunludur.Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak siz de Garanti Bankası’nın konut kredisi ile bir konut sahibi olabilirsiniz. Bu yıl düşürülen konut kredi faiz oranlarıyla birlikte ekonomide büyük bir hareketlilik yaşanması beklenmektedir. Bu hareketlilikten siz de kampanya kapsamında faydalanabilir ve hayalinizdeki konutun sahibi olabilirsiniz. Bununla beraber yukarıdaki linkler sayesinde istediğiniz menüye erişebilir, Garanti Bankası konut kredisi faiz oranları 2022 yılı ve konut kredisi başvurusu yapabilir yada faiz oranlarına göz atabilirsiniz. Sizde Garanti konut kredisi başvurusu yapmak istiyorsanız bankanın şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Garanti Bankası her zaman uygun faiz oranlarıyla kredi veren bankalar arasında yer almaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir