ATM Para Sıkışması – Atm para sıkışması geri alma yolları

ATM parayı yuttu ne yapmalıyım diye araştırma yapanlar bu sayfamıza bakarak ATM para sıkışması iadesi durumunda yapılacakları açıkladık.

Günlük hayatımızın finansal alanında çok işlevsel olan bankamatik diğer adıyla ATM cihazları insanlara bir çok yönden kolaylık ve zaman kazandırmaktadır. Durum böyle olunca da bankalar atm cihazlarını alışveriş merkezlerine, çarşılara, petrol istasyonlarına, otel girişlerine ve insanların yoğun olduğu bölgelere yerleştirerek hizmete sunmaktadır. Şuan Türkiye’de 52.000 civarında ATM sayısı bulunmaktadır. (Kaynak: BKM) Atm cihazları elektronik aletler olduğundan dolayı bazı durumlarda arıza vermektedir. Atm parayı yuttu, atm’de param kaldı, para atm’de sıkıştı diye bir çok kişi atm sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Peki bankamatiklerde paranın sıkışması durumunda ne gibi önlem almak gerekiyor, gelin birlikte bakalım.

 

Atm Para Sıkışması İadesi

Bankamatiklerde meydana gelen donanımsal arızalar sonrasında, müşterinin işlem yapmasının gecikmesi, kullanılan paranın yıpranmış olması, bazı donanımsal arızalar ile atm cihazında para sıkışabilmektedir. Bu ve buna benzer durumlarda karşılaştığınızda ise bankanızla iletişime geçerek durumu bildirmeniz gerekmektedir. ATM cihazı İş Bankası’nın ise İş Bankası müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirebilir ve paranızı geri alabilirsiniz. Ayrıca ATM cihazlarına para yatırırken atm cihaz kapasitesini de kontrol ediniz. ATM cihazında yer alan talimatlara göre paranızı yatırabilirsiniz. İade talebini bıraktıktan sonra müşteri temsilcisi paranızın ne kadar sürede iade edileceğini size bildirecektir.

 

ATM’ye sıkışan parayı alma yöntemleri

ATM Bilgilerini Kaydedin

ATM’ye paranız sıkıştığında ilk yapmanız gereken şey müşteri hizmetlerini aramak olacaktır. Müşteri hizmetlerini aradığınızda sizden ATM bilgileri istenecektir. Yapılan işlemin tarihi, saati ve hangi ATM yoluyla işlem yaptığınızı mutlaka bir yere kaydedin. Bu bilgileri bankanıza ileterek ATM cihazına sıkışan paranızı iade alabilirsiniz.

 

Banka Şubesine Gidebilirsiniz

Müşteri hizmetlerini arayıp ATM sıkışan para iadesi talebini iletebileceğiniz gibi, bankanızın şubesine giderek para sıkışmasından dolayı para iadesi talep formunu doldurarak iadenizi alabilirsiniz. Bankamatiklerde para sıkışması sonrası paranın iade edilmesi için bankanızın şubesine başvuru yapabilirsiniz.

 

ATM Kamera Kayıtları Talep Edilebilir

Bankaların tüm ATM cihazlarında kameralar 7/24 çalışmaktadır. Eğer banka paranızı iade etmemekte ısrarcı oluyorsa bu durumda yasal haklarınızı kullanarak ATM’nin kamera kayıtlarını yasal olarak talep edebilirsiniz.

 

İş Bankası müşteri hizmetleri0850 724 0 724

Ziraat Bankası müşteri hizmetleri0850 220 00 00

Akbank müşteri hizmetleri444 25 25

Vakıfbank müşteri hizmetleri0850 222 0 724

Garanti müşteri hizmetleri444 0 333

Halkbank müşteri hizmetleri0850 222 0 400

Finansbank müşteri hizmetleri0850 222 0 900

 

Siz de yukarıda yer alan bankaların müşteri hizmetleri numaralarını arayarak atm para sıkışması sorununa anında çözüm bulabilirsiniz. Diğer bankaların müşteri hizmetleri numaralarına göz atmak istiyorsanız bankalar sayfasına da göz atarak tüm bankaların müşteri hizmetlerine hemen ulaşabilir ve bankamatikte sıkışan paranızı geri alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir