Cebe Havale Nasıl Yapılır

featured

Artık banka hesabı olmadan da cebe havale gönderme yöntemiyle para gönderilip alınabiliyor. Peki cebe havale nasıl yapılır? İşte cepbank para yollama ayrıntıları.

 

Cebe havale gönderme işlemi günümüzde banka hesabı olmaksızın sık sık kullanılan bir işlemdir. Cepbank para yollama ve alma işlemi en kolay ve komisyonu az olan bir para transfer işlemidir. Türkiye’de bir kaç bankanın dışında hemen hemen her banka bu işlemi kullanmaktadır.

Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cebe para yollama ve para çekme işlemini ayrıntılı ve ayrı ayrı şekilde sizlere sunuyoruz. Cepbank para gönderme işlemi bir banka üzerinden bir kişinin cep telefon numarasına gönderilen para değeridir. Bankalar cepbank para transferi için günlük limit koymakla beraber, küçük bir miktar da komisyon kesintisi uygulamaktadır. Cebe havale yöntemi ülkemizde bu işlemi ilk kullanan bankalardan birisi olmasından dolayı, en fazla Garanti Bankası’nda kullanılmaktadır. Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Odeabank, Teb, Vakıfbank, İş Bankası ve bir çok banka cebe havale gönderme işlemini yapmaktadır. Peki cebe para yollama nasıl ve ne şekilde gerçekleştiriliyor.
Öncelikle cebe para gönderme için alıcının ya da yollayan kişinin banka hesabı olmasına gerek yoktur. Ayrıca gönderen kişinin banka hesabı üzerinden cepbank havale işlemi de gerçekleştirilebilir. Bunun için internet bankacılığına giriş yaparak havale / cebe havele yöntemini kullanarak istediğiniz cep telefon numarasına para yollayabilirsiniz. Diğer yandan atm üzerinden de para yollanabilmektedir. Herhangi bir bankamatiğe giderek kartsız bankacılık ve daha sonrasında havale, cebe havele gönderme menüsü üzerine gelerek istenen bilgileri girdikten sonra parayı yatırınız. Onaylandıktan sonra bilgi faturası da almayı unutmayın herhangi bir aksilikte lazım olacaktır. Şimdi aşağıda daha detaylı ve net şekilde bu işlemi nasıl yapacağınızı anlatalım.

Bankamatikten Cebe Havale Gönderme
Bankamatiğe giderek istediğiniz kişinin cep telefon numarasına para yollayabilirsiniz. İstenilen bilgiler genellikle cep telefon numaranız, para yollamak istediğiniz kişinin numarası, gönderilecek ve sizin doğum tarihiniz ve tc kimlik numarası olmaktadır. Garanti Bankası’nda ise sadece cep telefon numaranız ve gönderilecek kişinin telefon numarası ile gönderilecek tutar bilgisi istenmektedir. Bu bilgiler bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Cepbank para yollama işlemi, normal para havalesi gibi komisyon talep edilmektedir. Bu işlemi gönderirken de komisyonla ilgili bilgilendirme mesajı karşınıza çıkacaktır.

İnternetten Cebe Para Gönderme
Kullandığınız bankanın internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra para transferi, cepe havale menüsüne gelerek istenilen bilgileri girin. Bu adımdan sonra onaylamanız durumunda para karşı tarafın cep telefon numarasına gönderilecektir.

Parayı Nasıl Çekerim?
Cepbank para yollama işleminden sonra her iki tarafın cep telefon numarasına banka tarafından bilgilendirme mesajı gelecektir. Parayı alacak kişiye giden şifre ile bankamatiklerden ya da ilgili bankadan para kolaylıkla çekilebilmektedir. Para çekecek kişiden herhangi bir komisyon alınmamaktadır.

Para Çekilmezse Ne Olur?
Garanti Bankası’nda gönderilen paralar çekilmediği taktirde 1 hafta sonra gönderen kişinin hesabına geçmektedir. Bu süre diğer bankalarda değişiklik gösterebilmektedir. Cebe para yollama diye soranlar için bu konumuzu hazırladık. Sizde kredi bankalar sitemizi takip ederek daha farklı konulara ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bakınız:
Ziraat Bankası Cebe Havale
Garanti Bankası cebe para gönderme

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir