Dershane Fiyatları Ne Kadar? – 2022 Dershane Fiyat Listesi

featured

Türkiye’de büyükşehirlerde dershane fiyatları 2022 yılında ne kadar diye merak edenlere özel olarak bu sayfamızda tüm ayrıntılarıyla dershane ücret listesini yayınladık.

Güncel dershane fiyatlarını etkileyen en önemli faktör bulunduğunuz ildir. Büyükşehirlerde yoğun talep olmasından dolayı 2022 Eğitim öğretim yılında dershane fiyatlarına da zam yapılmıştır. Aşağıda sizler için İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, İzmir, Mersin, Diyarbakır, Bursa ve tüm illerde dershane ve güncel fiyatlarını karşılaştırdık. Dershane fiyatlarının ne olduğunu araştıran YKS’ye, Kpss’ye hazırlanan öğrenci ve ebebeynler için en iyi dershanelerin ve eğitim kurumlarının ücretlerini yıllık ödemesi gereken net fiyatın ne olduğunu bu sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Dershane fiyatları 2022

Dershane fiyatlarını etkileyen en önemli faktör, dershanenin marka değeri ve bulunduğunuz ildir. Bir dershaneye yoğun bir talep varsa, bu direkt olarak fiyatı etkileyecektir. Dershaneler de birer ticaret merkezleri olmasından dolayı, pazarlık yaparak fiyatın peşin ödenmesinden dolayı indirim talep edebilirsiniz. Türkiye geneli bir çok ilde hizmet veren Final, Uğur, Körfez, Fatih, Sınav dershaneleri ortalama fiyat listesini aşağıdan karşılaştırabilirsiniz. 2022 eğitim yılında güncel dershane fiyatları:

  • Uğur Dershanesi fiyatları: 7 Bin TL – 10 Bin TL
  • Final Dershanesi fiyatları: 5 Bin TL – 10 Bin TL
  • Limit Dershanesi fiyatları: 5 Bin TL – 10 Bin TL
  • Körfez Dershanesi fiyatları: 5 Bin TL – 8 Bin TL
  • Fatih Dershanesi fiyatları: 7 Bin TL – 13 Bin TL
  • Birey Dershanesi fiyatları: 5 Bin TL – 10 Bin TL
  • Sınav Dershanesi fiyatları: 10 Bin TL – 13 Bin TL
  • Fen Bilimleri Dershanesi fiyatları: 4.500 TL – 10 Bin TL
  • Çözüm Dershanesi fiyatları: 8 Bin TL – 15 Bin TL
  • Pegem Dershanesi fiyatları: 6 Bin TL – 10 Bin TL
  • Açı Dershanesi fiyatları: 7 Bin TL – 14 Bin TL

Yukarıda yer alan ücret bilgisi Ocak 2022 tarihinde internet ortamında yapılan yorumlardan alınarak ortalama fiyatlar belirtilmiştir. Her ile göre fiyatlar değişebileceği gibi, yeni eğitim öğretim yılı zamlı olarak da dershane fiyatlarını etkileyebilir. Geçtiğimiz yıllarda dershanelerin çok olmasından dolayı fiyatlar düşük seviyelerdeydi ancak bir çok dershane kapatılarak eğitim kurumuna dönüşmesinden dolayı artık dershane fiyatları da oldukça yüksek tutulmaktadır.

Final Dershane Fiyatları

Geçmişten günümüze Final Dershaneleri, özellikle büyük bir gayretle seçtiği eğitimcileri ile en iyi dershaneler arasında yer almaktadır. Her şubedeki hocalar farklılık göstereceğinden dolayı sizlere tavsiyemiz hangi bölgedeyseniz o bölgede eğitim gören öğrencilerden geri bildirim almanızdır. Final Dershanesi ücretleri de diğer dershanelere göre biraz fazla fark etmektedir. Üniversite hazırlık için Final Kurs ile aynı zamanda koleji, akademi okulları, özel eğitim kursları ve uluslararası final üniversitesi de bulunmaktadır. 50 yıldan fazla bir geçmişe sahip en eski kurumlardan birisidir.

Final Dershanesi, Türkiye genelinde en fazla şubesi bulunan dershanelerden birisi olmasından dolayı bir çok öğrencisi dereec yapmaktadır ve 2014 yılında 3 kişi Türkiye birincisi olmuştur. 2019 yılı YKS de ilk 100 içerisinde 10’larca öğrenci Final Dershanesi öğrencisidir. Türkiye’nin her yerinde hizmet veren Final Dershanesi fiyatları ise 5 bin TL ile 20 Bin TL arasında değişmektedir.

Birey Dershanesi Ücretleri

Türkiye’de bir çok farklı şehirde hizmet veren yılların köklü kurumu Birey Dershanesi’ni pek çok öğrenci güvenerek tavsiye etmektedir. Son yıllarda da oldukça popüler ve gidenlerin büyük bir çoğunluğu dershaneden memnun bir şekilde ayrılıyor. 25 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen oldukça yüksek bir öğrenci kitlesi bu dershaneyi tercih etmektedir. Birey; ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi eğitimi de vermeye devam etmektedir. Çalışma kitapları ile soru bankaları sınav sistemine çok yakın bir şekilde hazırlanmaktadır. Birey dershanesi fiyatları ise 4 bin TL ile 11 Bin TL arasında değişiklik göstemektedir.

Açı Dershane Fiyatları

Geçen yıl YKS’de ilk binde 10larca öğrenci çıkaran Açı Dershanesi, Türkiye’de pek çok farklı alanda derece yapmaktadır. 2019 YKS’ye baktığımızda sayısal puan olarak Balıkesir 1.si Türkiye 96.sı, Balıkesir 2.si Türkiye 271.si çıkararak başarısını kanıtlamıştır. Şubelere göre farklı başarı dereceleri bulunmaktadır. Açı Dershanesi; ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi, Lise ve üniversiteye hazırlık kursları vermektedir.

2022 eğitim öğretim yılında Açı Dershanesi fiyatkları ise 6 bin TL ile 11 bin TL arasında değişmektedir.

Kültür Dershanesi Fiyatları

30’dan farklı ilde hizmet veren Kültür Dershanesi, Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesi eğitimi yanı sıra üniversiteye hazırlık kursları da vermektedir. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana olmak üzere pek çok farklı büyükşehirde kurs merkezleri bulunmaktadır.

Kültür Dershanesi 2022 eğitim yılında dershane ücretleri ise 4 bin TL ile 11 Bin TL arasında değişmektedir.

Kavram Dershanesi Fiyatları

Geçmişine baktığımızda 45 yıllık bir kurum olan Kavram Dershanesi, 15 ilde hizmet vermektedir. Diğer dershanelere göre az da olsa YKS ve LGS’de Türkiye derecelerini çıkarmayı başarmaktadır. Kavram Dershanesi fiyatları ise il ve kurs merkezine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak 4 Bin TL ile 7 bin TL arasında fiyatları değişmektedir.

Çözüm Dershanesi Fiyatları

81 ilde şubesi bulunan köklü ve popüler dershane Çözüm Dershanesi, 30 yılı aşkındır eğitim hizmeti vermeye devam etmektedir. Bulunduğu il ve ilçeye göre fiyatları değişmekle beraber, genel ortalama olarak 4 bin TL ile 11 Bin TL arasında Çözüm Dershenesi fiyatları bulunmaktadır.

Sınav Dershanesi Fiyatları

Sınav Dershanesi, Türkiye’de oldukça fazla öğrenci kitlesi tarafından tercih edilmektedir. 30 senelik geçmişe sahip olan Sınav Dershanesi, genel olarak fiyatları diğer dershanelerle karşılaştırıldığında uygun görülmektedir. Sınav Dershanesi fiyatları ise 4 Bin TL ile 12 Bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Uğur Dershane Fiyatı

Uğur Dershanesi hem eğitim hem de kaynak açısından kaliteli bir yere sahiptir. Kaynakları sınava girmeden mutlaka çözülmesi gereken bir yayındır. Buna orantılı olarak ta uğur dershanesi ücretleri biraz fazladır. Tabi ki eğitim gittiğiniz şubeye göre ve öğrencinin azmine göre değişmektedir. Uğur okulları yine ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi, fen lisesi, lise ve üniversiteye hazırlık kursu olan köklü bir eğitim kurumudur.

Uğur Dershanesi fiyatları ise 2022 yılında 6 Bin TL ve 16 Bin TL arasında arasında fiyatlar değişmektedir.

Nazmi Arıkan Dershanesi Fiyatları

Köklü bir tarihe sahip olan Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Dershanesi ise 55 yıl öncesinde İstanbul merkezli olarak hizmete başlamıştır. 2014 yılında üniversite ve liseye hazırlık sınavları için eğitim veren Fen Bilimleri Dershanesi, 2014 yılından sonra ise anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, fen lisesi ve üniversiteye hazırlık kursları hizmeti vermektedir. Lise ve üniversite hazırlık döneminde ise bu dershaneye gidenlerin oldukça fazla olumlu yorumları bulunmaktadır. Her yıl LGS ve YKS’de derece yapmaktadır.

Fen Bilimleri Dershanesi fiyatları ise 6 Bin TL ile 15 Bin TL arasında değişiklik göstermektedir.

 

2022 dershaneler ne zaman açılıyor?

Her dershanenin eğitim proğramının farklı olmasından dolayı dershanelerin net açılma tarihi henüz belli değildir. Bulunduğuz ildeki bir dershane ile iletişime geçerek dershanelerde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını öğrenebilirsiniz. Genellikle okullar açılınca dershaneler de hizmet vermeye başlamaktadır.

 

KPSS Dershane Fiyatları

TYT, AYT, LGS ve KPSS gibi farklı sınav türleri için eğitim veren dershaneler bulunmakadır. Her kademe için ayrı eğitim süresi ve fiyatı bulunmaktadır. Memurluk için hazırlanan ve KPSS’ye girecek olan kişiler de KPSS dershane fiyatlarını merak etmektedir. 2022 yılı KPSS dershane fiyatları ise:

  • Murat Eğitim Kurumları fiyatı: 2.500 TL – 4.000 TL
  • Pegem KPSS ücreti: 2.500 TL – 3.500 TL
  • Alfa Dershanesi KPSS ücreti: 2.500 TL – 4.000 TL
  • Yargı Akademi KPSS fiyatları: 2.000 TL – 3.000 TL
  • Yediiklim Dershanesi Kpss fiyatı: 2.700 TL – 3.500 TL

Yukarıda yer alan ücret bilgisi ortalama olarak verilmiştir ve yeni dönem dershane fiyatları ve kayıt ücretlerinde değişiklik olabilir. Hangi dershaneye gitmeyi düşünüyorsanız o dershane ile iletişim kurarak güncel fiyat hakkında teklif alabilirsiniz. Örnek olarak Mersin dershane fiyatı ile Afyon’daki dershanelerin ücretleri birbirinden farklı olmaktadır. Verilen eğitim seviyesi, hoca sayısı, dershanenin kalitesinin yanı sıra bulunduğu konum bile fiyatları etkilemektedir. Bundan dolayı dershaneler ile iletişim kurarak detaylı bilgi almanız sizin için daha yararlı olacaktır.

 

İstanbul Dershane Fiyatları

Diğer illere göre dershane fiyatları İstanbul’da daha yüksek bir ücrettedir. Bununla beraber çocuklarını dershaneye göndermek isteyen ebevenyler, butik dershane ve kurumsal olmayan dershanelerden daha uygun fiyatlar alabilirler. 4-6 kişilik olan butik dershane fiyatları ise sezonluk 40.000 TL’ye kadar yükselmektedir. Bu tür dershaneler, öğrencilerle birebir ilgilenme, kişilere özel program hazırlanması gibi farklı ayrıcalıkları bulunmaktadır.

İstanbul’da dershane fiyatları 5.000 TL ile 42.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda farklı kurumların dershanesi olmasına rağmen dershanenin bulunduğu konum, bina, eğitmen kadrosu gibi özellikler dershanenin ücretini değiştirmektedir. Tercih ettiğiniz dershane ile görüşme yaparak daha fazla bilgi alabilir ve ücrette indirim talep edebilirsiniz.

 

Ankara Dershane Fiyatları

Türkiye’nin başkenti Ankara’da da İstanbul gibi öğrencilere sayısız imkanlar bulunmaktadır. Kurs ve dershane sayısının fazla olmasından dolayı dershaneler arasında büyük bir rekabet ortamı oluşmaktadır. Ankara dershane fiyatları ise 5.000 TL ile 35.000 TL arasında değişmektedir. Ayrıca Sıhhiye, Kızılay gibi merkez ilçelerde dershane fiyatları daha da artmaktadır. Merkeze uzak ilçelerde ise 4.000 TL ile 12.000 TLarasında dershane fiyatları değişmektedir. Güncel dershane fiyatları ile ilgili daha fazla detay almak istiyorsanız mutlaka kurumla iletişime geçmeli ve fiyat teklifi almalısınız.

 

İzmir Dershane Fiyatları

Türkiye’nin modern şehri İzmir’de de fiyatlar bu sene cep yakmaktadır. İzmir’de öğrenciler için dershaneler çeşitli imkanlar sağlamaktadır. 5.000 TL ile 36.000 TL arasında İzmir dershane fiyatlarında değişiklik olmaktadır. Yerel olarak hizmet veren dershanelerin ücretleri ise 4.000 TL ile 8.500 TL arasında değişiyor. En iyi dershaneler olarak bilinen marka olmuş kurumlar ile butik dershane olarak isimlendirilen öğrencilere özel hizmet veren dershanelerin ücretleri ise diğer dershanelere göre daha yüksek olmaktadır. Çocuğunuzun daha iyi eğitim almasını istiyorsanız kişiye özel eğitim veren butik dershaneleri tercih etmelisiniz.

 

Adana Dershane Fiyatları

Adana’da da fiyatlar diğer büyükşehirlere göre farklılık göstermektedir. Adana’nın merkez ve diğer ilçelerinde dershane fiyatları 4.000 TL ile 32.000 TL arasında farklılık göstermektedir. Final, Uğur gibi marka olmuş kurumların dershane ücretleri 5.000 TL’den başlamaktadır. Yerel olan kurumlar ise bu fiyatı 3.500 TL’den başlatmaktadır. Kişiye özel eğitim veren dershanelerin ücretleri ise Adana’da 22.000 TL – 32.000 TL arasında farklılık gösteriyor. En iyi teklifi alabilmeniz için belirlediğiniz kurumla görüşme yapabilirsiniz.

 

Mersin Dershane Fiyatları

2022 yılında Mersin dershane fiyatları 3.500 TL ile 32.000 TL arasında kuruma göre farklılık göstermektedir. Mersin’de butik dershane ve normal dershane olarak hizmet veren pek çok kurum bulunmaktadır. Siz de Mersin’de çocuğunuzu dershaneye kayıt ettirmek istiyorsanız, belirlediğiniz kurumla iletişime geçerek en uygun fiyat teklifini alabilirsiniz.

 

Hangi dershane daha iyi?

Dershanelerde eğitim gören öğrencilerin internet üzerinde paylaştıkları geri bildirimlere göre en iyi dershaneleri sizler için araştırarak dershane fiyatları listesini hazırladık. Tabi ki bu sıralamaya göre en iyi dershanelerin tüm bölgeler için iyi olduğu anlamı da taşımamaktadır. Dershanelerde ders veren hocaların kalitesi, dershane şubelerine göre de farklılık gösterecektir. İşte en iyi dersheneler listesi:

  • Final Dershanesi
  • Birey Dershanesi
  • Uğur Dershanesi
  • Olimpiyat Dershanesi
  • Sınav Dershanesi
  • Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Dershanesi

 

Dershane seçerken nelere dikkat etmeli?

Eğitim hayatı boyunca öğrencilerin olmazsa olmazı olan dershaneler, kayıt olmadan önce iyi bir araştırma yapılması gereken bir yerdir. Her yaşa göre kurs merkezleri ve kişisel gelişim kurslarının da sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Lise ya da üniversite öğrencilerinin kurs merkezi araştırması konusunda daha hassas davranmaları gerekmektedir. En iyi dershanenin hangisi olduğunu öncelikle internet üzerinde yapılan şikayet ve geri bildirimlere göre öğrenebilmek mümkündür. Dershanenin öğretmen kadrosundan, öğretmenlerin kaç yıldır o dershanede çalıştıkları bilgisine kadar hepsi araştıırılması gereken kriterler arasında yer almaktadır. Dershane seçerken aşağıda yer alan kriterleri değerlendirerek daha iyi bir dershaneyi tercih edebilirsiniz.

 

1. Öğretmen kadrosu

Dershane seçiminde en önemli madde dershanenin öğretmen kadrosudur. Bir çok öğretmen dershanelerde uzun yıllar çalışmadığından dolayı bir düzensizlik söz konusu olabilir. Öğretmenin referansları dershane seçiminde oldukça önemlidir. Öğretmenin hangi okullarda eğitim aldığı, mezun ettiği öğrencilerin başarılarına kadar araştırılması gerekmektedir. Öğretmenin öğrenci ile sürekli iletişim halinde olması, ulaşılabilir olması, deneme sınavları uygulaması, sadece kurumda değil günlük hayatta da öğrenci ve velilerle ilgilenmesi ve çözüm üretmesi önemli bir faktör olacaktır.

 

2. Eğitim merkezi kurumsallığı

Türkiye genelinde eğitim kurumlarına her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir. Öncelikle eğitim kurumunun başarısı uzun yıllardır açık olduğuyla bir alakası bulunmamaktadır. Mezun ettiği öğrencilerin başarılı olması, eğitim kurumunu marka olmaya götürmekte ve bu eğitim kurumuna güven duyulmaktadır. Dershanelerin kurumsallaşmış olması ve eğitimciler tarafından yönetilmesi, dershanenin kalitesini arttıracaktır.

 

3. Danışmanlık ve Rehberlik

Her dershanede olmasa da önemli ve isim yapmış dershanelerde kaliteli danışmanlık ve rehberlik bölümleri bulunmaktadır. Öğrencilerin ilk başladıkları günden son güne kadar takibinin sürdürülmesi, gerekli dönemlerde sınav uygulanması, sınav sistemi hakkında öğrencilere yeterli bilgi verilmesi, öğrencinin stresinin kontrol edilmesi, öğrenciye yönelik özel proğramların belirlenmesi gibi çalışma yöntemlerini rehberlik öğrencileri yapmaktadır. Bundan dolayı rehberlik ve danışmanlık bölümlerinin dershanede bulunması, öğrenciyi başarıya götürecektir.

 

4. Anlaşmalı Yayınevleri

Dershanenin anlaşmalı olduğu yayınevleri veya kendilerine ait yayınevleri bulunmaktadır. Dönem veya yıllık olarak öğrencilere konu anlatım ve soru bankası kitapları verilmektedir. Bunların yanı sıra bazı dönemlerde uygulanan deneme sınavları da dershane tarafından karşılanmaktadır. Kayıt sırasında dönem boyunca verilecek kitaplar ve uygulanacak proğram hakkında size bilgi verilecektir. Bir kaç dershanenin proğramını karşılaştırarak hangisinin daha iyi bir takvim kurduğunu öğrenebilirsiniz.

 

5. Dershanenin Konumu ve Fiziki Koşuılları

Dershanenin ulaşılabilir olması, eğitim sürecini büyük ölçüde etkilemektedir. Örnek olarak etüt odası, spor aktivitesi, etkinlik alanları gibi faktörlerin yanı sıra öğrencinin dershaneye kısa zamanda ulaşabilmesi gerekir. Çok işlek alanlarda yer alan dershanelerin çevresel faktörlerden dolayı ses olaylarına karşı önlem alması da gerekmektedir. Siz de en iyi dershanenin hangisi olduğunu araştırıyorsanız bu etkenleri karşılaştırarak en iyi dershaneyi tercih edebilirsiniz.

 

2022 Dershane Fiyatları Ne Kadar?

2022 dershane fiyatları ne kadar olacak diye öğrenciler merak etmektedir. Üniversite hayali kuran öğrenci ve veliler, bulunduğu yerdeki dershanelerin fiyatlarını araştırmaktadır. Sürekli olarak değişen eğitim sisteminde sınavı kazanmanın anahtarını sunan dershaneler, her yıl fiyatlarını güncellemektedir. Aileler de çocuklarının sınavlarda başarılı olması için kurs ve dershanelere göndermektedir. Her öğrencinin geçiş sınavlarından başarılı olarak geçebilmek için ek ders aldığı dershanelerin fiyatları da, eğitim veren kurum bünyesinde çalışan öğretmen ve kurumun markasına göre değişmektedir. Türkiye’de en çok tercih edilen Sınav, Birey, Final, Uğur dershanelerinin yanı sıra farklı isimlerde dershaneler de bulunmaktadır. Son yapılan düzenlemeler ile pek çok dershane kapatılarak eğitim kurumu haline dönüştürülmüştür.

Bu sayfamızda 2022 dershane fiyatları karşılaştırmasını sizler için hazırladık. Yukarıda da dediğimiz gibi dershane güncel fiyatlarını pek çok kriter etkilemektedir. En doğru fiyat teklifini belirlediğiniz dershaneye giderek alabilirsiniz, nakit veya taksitli ödemeler için de fiyatlar değişmektedir.

 

Özel üniversite fiyatları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir