Kredi borcundan dolayı emekli maaşına haciz konulur mu

featured

Borçluların artmasıyla beraber emekli maaşına haciz konulur mu 2018 yılında diye merak edenler vardır. Sizler için emekli maaşına bloke ve haciz işlemlerinin nasıl işlediğini anlattık.

 

Kredi borcu yada kredi kartı borcundan dolayı insanlar kara kara düşünmektedir. Son zamanlarda en çok merak edilen konulardan birisi de, kredi borcundan dolayı emekli maaşına haciz konulur mu olmaktadır. Sizler için bankaların haciz ve maaş blokesi işlemlerinin nasıl yürüdüğünü ve ne şekilde işlediğini araştırdık. Türkiye’de 10 milyon emeklinin kredi kullanımlarında, olası bir ödeyememe durumunda kredi borcu ve yasal süreç nasıl işlemektedir?

Emekli maaşına haciz konulur mu?

2018 yılında borçlu ve kredi borcunu ödeyemeyecek durumda olan emeklilerimizin aklındaki soruyu cevaplayalım. 2016 yılında bir banka Sözcü’de yer alan habere göre emeklinin maaşına bloke koyuyor ve borçlu olan kişi mahkemeye başvuruyor. Mahkeme alınan paraların iadesine karar veriyor ve emekliyi haklı buluyor. Yani bankalar, kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı emeklinin maaşına yasal olarak haciz koyamaz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Emekli olan kişi sayfalarca dolusu metni okumadan imzaladıysa ve içeriğini bilmiyorsa o zaman işin rengi değişiyor. Yargı bu durumda bankaları haklı bulabilir. O yüzde kredi kullanımlarında sözleşmeleri iyi incelemeden imzalamayın. Maaşa haciz ile ilgili bir madde ile karşılaştıysanız bunu kaldırmak için bankayla görüşün.

 

 

 

İmza Atarken Dikkat Edin
Yasaya göre, memur emeklilerinin dışında kalan 10 milyon Ssk ve bağkur emeklisi için maaşa bankanın haciz koyabilmesi için borçlu kişinin izni olması gerekiyor. Ancak borcunuzu ödememeniz durumunda yasaya göre maaşın 1/4’te kısmına haciz uygulanabiliyor. Eğer banka maaşınızın tamamına haciz başlatmışsa itiraz hakkınız bulunuyor. Bankadan alacağınız haciz koyulan maaşın emekli maaşı olduğunu gösteren bir belgeyle icra müdürlüklerine başvurabilirsiniz. Bu konumuzda emekli maaşına haciz konulur mu 2018 araştırması yapanlar için bilgileri sunduk. Eğer aklınıza takılan bir şey varsa yorum bölümüne yazabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir