Öğrenci Okul Numarası Öğrenme MEB (e-Okul Öğrenci No)

E-okul için öğrenci okul numarası öğrenme MEB sisteminden nasıl yapılacağını bu sayfadan ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Okul numarası öğrenme son zamanlarda veliler tarafından en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. Öğrencinin özellikle okulun sistemine girişte kullandığı öğrenci okul numarası öğrenme işlemlerinin nasıl yapıldığını araştırarak sizler için bu sayfamızı hazırladık. MEB, lise veya üniversite öğrencinin okul numarasını sorgulama ve öğrenmenin en kolay yolunu aşağıda yer almaktadır. e-Okul, EBA veya e-Devlet öğrenci okul numarası öğrenme adımlarını sizler için bu sayfada hazırladık. AÖL öğrenci numarası öğrenme, okul numarası olmadan e-Okul’a giriş yapılır mı?

 

Öğrenci okul numarası öğrenme

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri sistemiden öğrenci ile velilere hizmet vermektedir. Daha önceki yıllarda veliler öğrencilerin öğrenim durumlarını öğrenebilmek için okula gidiyorlardı ancak artık e-Okul sistemi sayesinde öğrencinin tüm not ve öğrenim bilgilerine ulaşılabiliyor. Öğrencinin not durumu, devamsızlık bilgileri, sınav bilgileri, teşekkür ve takdir ve dert programları gibi tüm bilgilere sistem üzerinden ulaşılabiliyor. Okul yönetimi, bu sistem üzerinden sınav tarihleri, öğrenci kayıtları, karne işlemleri, ders programları gibi tüm bilgileri yönetebiliyorlar.
e-Devlet sitesine giriş yaparak sorgulama kısmından okul numarasını yazarak ilkokul, ortaokuli lise ve tüm okullarınızın öğrenci numarasını sorgulayabilirsiniz. Ayrıca eski okulunuzu arayarak da bilgilerinizi verip öğrenci okul numaranızı öğrenebilirsiniz. Özellikle şehir veya bölge değiştiren öğrenciler okula kayıt işlemleri sırasında öğrenci numarasına ihtiyaç duyarlar. Nakil geçiş işlemleri uzun bir süreç olmaktadır. Beklemek yerine siz de e-Devlet sitesine girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenci bilgisi, nakil işlemi olduğu anda sisteme işlenecektir. Bu sayede resmi işlemlerin tamamlanmasına gerek kalmadan öğrenci numarası ve diğer bilgileri sorgulayabilmeniz mümkündür.
  • Okul numarasını bilmeyen ya da kaybeden öğrenciler okulun öğrenci işlerine giderek gerekli bilgileri alabilirler. Bir diğer şekilde ise e-Devlet üzerinden de numara sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Milli eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak da bu numarayı öğrenme şansınız bulunuyor. e-Okul öğrenci numarası öğrenme işlemi için adımları takip edin:
  • e-Okul resmi internet sitesine giriş yapın.
  • Öğrenci hesabına giriş yapabilmek için size verilen tek seferlik giriş kodu, kullanıcı adı ve şifreyi kullanın.
  • Kullanıcı adı T.C. kimlik numarası, şifreniz ise öğrenci numarası olmaktadır.
  • E-okul sistemine giriş yapabilmek için güvenlik sorularını yanıtlayın.
  • Hangi bilgi öğrenilmek isteniyorsa o linke tıklayın.
  • E-okul sistemine giriş yaparak öğrenci numarasını sistemden öğrenebilirsiniz.

 

Eski Okul Numarası Öğrenme

Eski okul numaranızı öğrenmek istiyorsanız, e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi yazarak giriş yapın. Sorgulama kısmına ise okul numarası yazarak okul numarası öğrenmek istediğiniz okullarınızın listesini görebilirsiniz.

 

AÖL Öğrenci Numarası Öğrenme

MEB’e bağlı olan Açıköğretim Lisesi için öğrenci numaranızı öğrenmek istiyorsanız, e-Devlet sitesinden AÖL öğrencisi olarak öğrenci durumunuzu, notlarınızı ve tüm öğrencilik işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz. Açık Öğretim Lisesi öğrenci durumu sorgulamak için, sisteme giriş yaparak tüm bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

 

e-Devlet okul numarası öğrenme

e-Devlet sisteminden tüm vatandaşlık bilgilerinizi ve okul bilgilerinizi kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. E-devlet sitesine giriş yaptıktan sonra, aşağıda yer alanları takip ederek öğrenci okul numaranızı öğrenebilirsiniz. E-Devlet sisteminden “Öğrenci Bilgi Sistemi” bölümüne gelerek E-devlet üzerinden öğrenci okul numarası öğrenebilmeniz mümkündür.

  • e-Devlet sitesine giriş yapın,
  • Sorgulama kısmına gelerek “Öğrenci Bilgi Sistemi” yazarak arama yapın.
  • Karşınıza gelen ekranda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı (MEB) ilkokul, ortaokul, lise ve AÖL, AÖF bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
  • Okul seçimi yaptıktan sonra açılan sayfada okuldaki tüm bilgilerinizi öğrenebilir ve sayfayı yazdırabilirsiniz.

 

Okul numarası olmadan e okula giriş

Öğrenci okul numarası olmadan e-okula giriş yapmanız mümkün değildir. Okul numarası öğrenmek için e-Devlet sitesine giriş yaparak öğrenilebilir ve e-okul sistemine T.C. numarası ile okul numarası girerek giriş yapılabilir. Okul numaramı unuttum diyen kişiler de e-Devlet sisteminden eğitimiyle alakalı tüm gerekli bilgileri sorgulayabilir.

 

 

Lise Okul Numarası Öğrenme Nasıl Yapılır?

Okul numarası öğrenme lise öğrencileri için de önemlidir. Çünkü öğrenciler tüm lise hayatları boyunca mutlaka e-okul üzerinden bilgilerini takip etmek durumundadırlar. Numaranızı öğrenmek için öncelikle internet üzerinden e-okul sitesine giriş yapmalısınız. Daha sonra tek seferlik olarak verilen giriş kodu ile kullanıcı adını belirtilen alanlara yazmalısınız.

Tek kullanım şifre ile giriş sonrasında öğrenci sorgulama bölümüne gelerek bilgileri görüntüleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Burada kullanıcı adınız T.C. kimlik numarası, şifreniz de öğrenci numaranız olarak belirlenmiştir. Lise okul numarası öğrenme için yine e-devlet üzerinden ya da okul idaresinden de yardım alabilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi e-Okul Numarası Öğrenme

Öğrenci okul no öğrenme işlemi yalnızca örgü öğretimler için geçerli bir durum değildir. e-okul sisteminden yararlanan herkesin okul numarasına gereksinimi vardır. Bu kişilerin de e-okula girebilmesi ve okul numaralarını öğrenebilmeleri için benzer işlemler tekrarlanmaktadır.

Okul numarası öğrenme işlemi sırasında gerekli bilgiler şöyle;

  • TC kimlik numarası ile okul numarası öğrenme işlemi yapılabilir,
  • Bu işlem için e-devlet şifresi yeterli olacaktır.
  • Eğer şifreniz yoksa, velinizin şifresi ile de giriş yapabilirsiniz.

 

Açık Öğretim Lisesi okul numarası öğrenme isteyen öğrencilerin öncelikle T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet sitesine girmeleri gerekiyor. e-Devlet şifreniz bulunmuyorsa şifrenizi PTT’den alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra Açık Öğretim Liseleri öğrenci sayfasına girerek buradan öğrenci belgesi sorgulaması yapın. Sorgulama sonrasında tüm kayıt bilgileriniz ile öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz. Bu işlem de tıpkı yukarıda anlatıldığı gibidir.

 

Siz de bu sayfadaki bilgilerden yararlanarak öğrenci okul numarası öğrenme MEB, lise veya AÖL işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Okul numaranızı e-devlet sitesinden bu sayfada verdiğimiz bilgilere göre alabilir, okul numaranız ve istenilen diğer bilgilerinizi kullanarak internet üzerinden e-okul gibi sistemlere giriş yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir