PTT Devletin Mi Özel Mi

featured

Türkiye’nin her yerinde hizmet veren Ptt devletin mi yoksa ptt özel mi diye merak edenler için, herkes tarafından merak edilen bu konuyu araştırdık.

 

Ptt devletin mi diye merak edenler için bu konumuzu araştırdık. Uzun adıyla Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü olan Ptt’nin sahibi hakkında bilgilere sizler için ulaştık. PTT, Türkiye’de posta örgütü olarak kurulan kurumdur. 2013 yılında Meclis’te kabul edilen tasarı ile kurum anonim şirketi olmuştur. 6 Şubat 2017 tarihinde ise PTT’nin devlete ait tüm hisseleri Türkiye Varlık Fonu’na devredilmiştir.

PTT Özel mi?

Ptt’nin özel mi, devletin mi hakkında bilgilere geçmeden önce Ptt hakkında kısa da olsa geçmişi hakkında bilgileri aktaracağız. Osmanlı döneminde kurulan ilk posta teşkilatı, 23 ekim 1840 yılında açılmıştır. İlk şubesi İstanbul’da Yeni Camii avlusunda Postahane-i Amire ismiyle hizmetine başlamıştır. 1843 telgrafın icadından 11 yıl sonra ise ülkemizde telgraf hizmetine başlanmış ve 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. PTT, 17 Eylül 2012 tarihinden sonra Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma sonrasında otoyolarda KGS ve OGS yerine kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile hizmetini vermiştir.

İlgili içerik: Ptt Kredi Başvurusu

Ptt özel mi yada ptt kimin diye soranlar için bu konumuzu hazırladık. Ptt 2012 yılında alınan bir kararla özelleştirilmek için zemin hazırlanmış ve anonim şirketi olmuştur. Varlık Fonu’na devledilmiş olan PTT, şu anda Varlık Fonu tarafından işletilmekte ama son günlerde çıkan haberlere bakılırsa, satışının yapılması için zemin hazırlanıyor. Bu da demek oluyor ki 2012 yılından beridir halkın tepkisini çekmemek için aynı Türk Telekom’da yapılanlar gibi özelleştirme yapılmış ve satışına da yaklaşılmıştır. PTT, bankacılık hizmetlerinin yasak olduğu için 2010 yılından bu yana Çalık Holding bünyesinde bulunan Aktif Bank ile çalışmaktadır. Tüm şubelerinde kredi ve ürünlerini kullanırken Aktif Bank bünyesinden kredilendirmeler yapılmaktadır. Bu da PTT’nin neden bir devlet bankasıyla değilde niye özel sermeyeli bir banka ile anlaşmış olması sorununu akıllarda bırakıyor.

Ayrıca şubat 2017 yılında Hürriyet’te yer alan habere göre, Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden, Türksat, Varlık Fonu’na devredildiği yer verilmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir