Yatırım İçin Banka Faizi Mi Altın Mı Kazandırır

featured

Birikmiş parası olan kişiler yatırımını banka faizi mi altın mı yoksa dolar-euro alarak mı değerlendirmeli? Uzun vade ve kısa vadede parasını değerlendirmek isteyenler için araştırma yaptık.

Altın mı mevduat mı diye karşılaştırma yapanlara özel olarak bir analiz haber hazırladık. Aşağıdan altının uzun vadeli yada kısa vadeli ne kadar kazandırabileceğini, mevduat hesabıyla karşılaştırmasını görebilirsiniz. Hazır 2019 yılına girmişken, yeni bir yatırım araştırması yapalım dedik. Daha çok kazanmak için banka faizi mi altın mı almak lazım? Yatırım en iyi nerelere yapılır hangisi daha çok kazandırır kredibankalar.com olarak araştırdık ve cevapları sıraladık. Kredibankalar.com olarak sizler için 1 aylık sürede altın ve faizin ne kadar para kazandırdığını araştırdık.

Altın Mı Faiz Mi 2019

Altın her yıl olduğu gibi, bu yıl da yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor. Mevduat faizleri de tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmış durumda. Durum böyle olunca parasını değerlendirmek isteyen pek çok kişinin kafası karışabiliyor. Biz de bu kafa karışıklığını gidermek için paranın en iyi nerede değerleneceğini araştırdık.

2019 yılında altının mı yoksa mevduat hesabı faizinin mi daha çok kazandıracağını araştırdık. Hesaplamalarımıza 100.000 TL üzerinden gideceğiz ve bugün cebinde 100 bin tl olan bir vatandaşın parasını daha iyi hangi mecrada değerlendirebileceği tespit edeceğiz. Bu site kesinlikle yatırım önerisi vermemektedir bunu öncelikle belirtelim ve hangi araca yatırım yapacağına siz karar vermelisiniz, geçmiş döneme göre hangi ürünün daha çok kazandırdığını karşılaştıracağız. Oluşabilecek herhangi bir zarardan dolayı kredibankalar sorumlu tutulamaz, biz sadece tespit ettiğimiz verileri paylaşıyoruz. Şimdi gelelim 100 bin lira ile 2019 yılında mevduat hesaplarından ne kadar kazanılır sorusuna.

OCAK AYINDA 100 BİN TL PARA
NE KADAR KAZANDIRDI?

100 bin TL paramızı 2019 Ocak dönemi boyunda en yüksek faiz veren bankanın mevduat hesabında ve gram altında değerlendirerek karşılaştırdık. Aynı hesaplamayı Şubat 2019 (15 Günlük) dönem için yaptık. Çıkan sonuçlar ise şu şekilde;

OCAK 2019 DÖNEMİ
ALTIN – MEVDUAT KAZANÇ KARŞILAŞTIRMASI:

YATIRIM ÜRÜNÜ VADE NET KAZANÇ

(Türkiye İş Bankası Gram Altın)

30 GÜN

2.252 TL

(İNG Bank E-Turuncu Hesap)

30 GÜN

1.548 TL

İlgili sayfa:
En yüksek faiz veren banka

1 Ocak 2019 tarihinde İş Bankası’nda gram altının fiyatı 222 TL’den satılıyordu. 100.000 TL’ye 450,45 gram altın satın aldık. 30 Ocak’ta gram altınlarımızı 227 TL’den bozdurduk ve toplamda net paramız 102,252 TL oldu. Yani net olarak 2.252 TL para kazanmış olduk.

İNG Bank mevduat hesabına paramızı yatırdığımızda Ocak ayında %22 faiz ile paramızı 30 gün değerlendirdik. 100.000 TL mevduat hesabında para değerlendirmemiz sonucunda 30 Ocak’ta net paramız 101,545 TL oldu. Yani mevduat hesabında 1 ayda net olarak 1.548 TL kazanmış olduk.

Her zaman olduğu gibi yine altın galip geldi. Ancak altın inişli, çıkışlı günler yaşadığında dolayı “kesin kazanç” olsun diyorsanız ve kısa vadelerle para değerlendirmek istiyorsanız bankaların mevduat hesaplarını tercih edebilirsiniz.

Altın ne kadar kazandırır 2019

Altının uzun vadeli yatırım aracı olduğunu konumuzun başında belirtmiştik. Yine faiz-altın karşılaştırmamızı yapabilmek adına altının geçmiş yıllarda 100 bin tl yatırım ile ne kadar kazandırdığını da yukarıda tespit etmiş olduk. Altın sürekli olarak çıkış yapan, dünyanın en değerli madenleri arasında yer alıyor. Siz de paranızı bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir ve altının değer kazanmasından para kazanabilir, istediğiniz zaman altınlarınızı internet bankacılığından bozarak TL’ye çevirebilirsiniz.

2019 yılında paranızı değerlendirirken dikkatli olmanız ve piyasa verilerini takip ederek mantıklı kararlar almanız gerekmektedir. Altın mı faiz mi diye araştıran kişiler için bu konumuzu yayınladık. Siz de sitemizi takip ederek bankaların güncel bilgi ve içeriklerine ulaşabilirsibiz.

Ayrıca altın hesabı hangi banka avantajlı konusunu da inceleyerek bankaların altın hesabı için faiz oranlarına göz atabilirsiniz.

Akbank altın hesabı
Ziraat Bankası altın hesabı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir