Halkbank Devlet Bankası Mı

featured

Türkiye’de hizmet veren bankalardan birisi olan Halkbank devlet bankası mı? Halk bank devlete mi ait yoksa halkbank özel mi diye soran kişiler için bu sayfayı hazırladık.

Ülkemizde hizmet veren bankalardan birisi de Halkbank devlet bankası mı (Türkiye Halk Bankası A.Ş.). Halkbank, 1933 yılında küçük ile orta büyüklükteki şirketlere kaynak sağlamak amacıyla kurulmuştur. Halkbank devletin mi diye soran kişiler için bu konumuzu hazırladık. Sizde Halkbank’tan en uygun faiz oranlarıyla kredi kullanabilirsiniz. İşte Halkbank’ın kime ait olduğu hakkında bilgiler.

Halkbank Devletin Mi?

Son zamanlarda haberlerde Halkbank’ın büyük bir özel bankaya devredileceği iddiaları dolaşmaya başladı. Bu haberi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yalanladı. Ancak Akp döneminde olan “büyük özelleştirmeleri” gördüğümüz için, yakın zamanda gelecek bir “Halkbank özelleşti” haberine hiç şaşırmayız. Bu açıklamamıza göre de şuan itibariyle Halkbank devlet bankaları arasında yer almaktadır ve hizmetine devam etmektedir. Son dönemlerde yine Türkiye gündemini meşgul eden “Zarrab davası” ve büyük yolsuzlukların ismi yine malesef ki Halkbank eski genel müdürü de karışmış, bundan dolayı da Halkbank’ın ismine kara bir leke sürülmüştür.

Halkbank ortaklık yapısı
Son olarak Halkbank devlet bankası mı yoksa özel banka mı diye soran kişiler için, Halkbank devlet bankasıdır diye sorunuzun yanıtını veriyoruz. Ayrıca devlet bankaları konumuz üzerinden tüm devlet bankalarına da göz atabilirsiniz. Halkbank’ta konut kredisi, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve diğer tüm bankacılık ürünlerini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Halkbank’ın kredi kampanyalarına ulaşmak için sitemizi takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir