İŞ BANKASI Altın Hesabı Nasıl Açılır

featured

İş Bankası vadeli ve vadesiz altın hesaplarıyla birikim yapmanıza olanak sağlıyor. İş Bankası altın hesabı nasıl açılır diye merak ediyorsanız, haberimizi okumaya başlayabilirsiniz.

 

Birikimlerinizi altın olarak değerlendirip, istediğiniz zaman altın alıp istediğiniz zaman nakde çevirebilirsiniz. İş Bankası’nın vadesiz altın hesabı ve vadeli altın hesabı ile birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. İş Bankası altın hesabı açma nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, yazımızı okuyarak, birikimlerinizi nasıl değerlendireceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Altınlarınızı çalınma ve kaybolma riski olmadan, İş Bankası altın hesaplarında değerlendirebilirsiniz. İstediğiniz altın hesabında değerlendirme yaparak, birikimlerinizi arttırabilirsiniz. Türkiye’nin en çok müşterisine sahip olan İş Bankası’nda altın hesabı nasıl açılır? Altın hesabı hakkında merak edilenleri paylaşıyoruz.

İş Bankası Altın Hesabı Nasıl Açılır?
Altın hesabı açmak istiyorsanız öncelikle İş Bankası’nda TL hesabınızın olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra internet bankacılığınızın da aktif olması gerekmektedir. İş Bankası’nın iki farklı altın hesabı bulunmaktadır. Bunlardan biri vadesiz altın hesabı, bir diğeri ise vadeli altın hesabıdır. İş Bankası’nın sunmuş olduğu iki farklı hesapta da birikimlerinizi kolaylıkla değerlendirebilirsiniz. İş Bankası şubelerine giderek ya da internet adresi ve İş Cep aracılığı ile vadesiz altın hesabınızı açtırabilirsiniz.  Vadesiz altın hesabınızda küçük tutarlar ile birikim yapabilirsiniz. Vadesiz hesabınızdaki 1 gram 995/ 1000 saf altın 1 xau değerine eşit kabul edilmektedir. Ayrıca, vadesiz altın hesabının 100.000 TL’si tasarruf mevduat sigortasına tabi tutulacaktır. Vadesiz altın hesabınızda hiçbir şekilde masraf, komisyon ve vergi kesintisi yapılmamaktadır. Bunların yanı sıra fiziki altın işlemleriniz ise, işlem yapmaya başlamadan 3 gün önce şube ile temasa geçerek, 5 kg. talep edilmesiyle borsa’dan teslim alınarak yapılacaktır. Paylaşmış olduğumuz bilgileri inceleyerek, İş Bankası vadesiz altın hesabı ile altınlarınızı değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Diğer bankalar:

Garanti Bankası altın hesabı açma
Ziraat Bankası altın hesabı açma

İş Bankası vadeli altın hesabı

https://www.isbank.com.tr/Internet/index.aspx?CampTxCode=XAAL adresinden altın mevduat hesabınıza başvuru yapabilirsiniz. Vadesiz altın hesabında olduğu gibi, şubelere giderek, internet adresi üzerinden vadeli altın hesabına da başvuru yapabilirsiniz.  Vadeli altın hesabınızı asgari olarak 10 gram altın ile açabilir, 0.01 gram ve katları olacak şekilde yatırımlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. 6 aydan başlayarak 1 yıla kadar vadelerde hesabınızı açabilirsiniz. Vadeli altın hesabınıza vade bitiminde kazandığınız faiz tutarı üzerinden %15 oranında stopaj kesintisi yapılacaktır. Sizler de İş Bankası altın hesabı nasıl açılır konusunda detaylı bilgiye sahip olduysanız, birikim yapmaya başlayabilirsiniz. İş Bankası şubelerinden ve internet adresi üzerinden, güvenli bir şekilde altınlarınızı değerlendirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir