İş Bankası kartını internet alışverişi açma

featured

Sizde İş Bankası internet alışverişi açmak istiyorsanız, kredi kartı yada banka kartlarınızın tümünü bu yöntemlerle kullanıma açabilirsiniz.

 

Bddk tarafından 27 Ekim 2016’da yapılan talimat gereğince, 31 Ocak 2018’den itibaren internetten alışveriş yapabilmek için kart sahiplerinin internet üzerinde alışveriş yapabilmesi için “onay” alınması gerekmektedir. İş Bankası kredi kartını internet alışverişi açma istiyorsanız bu konudaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

İş Bankası kredi kartı yada banka kartınızın internet alışverişlerine açılmasını isteyen kişiler, aralarında boşluk bırakarak “ONAY” yazıp herhangi bir bireysel İş Bankası kredi kartı ya da Banka kartının son altı hanesini 4402’ye SMS ile gönderin. Tercihiniz sadece bazı kartlarınızın açık kalması yönünde ise 0850 724 0 724 / Çağrı Merkezini arayarak bizzat müşteri hizmetlerinden kartın internete açılmasını talep edebilirsiniz.

 

 

İş Bankası kartını internete açma
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) 27 Ekim 2016 tarihinde iletilen talimatı gereği, kart hamillerinin açıkça talebinin bulunmadığı hallerde, bireysel banka kartı ve kredi kartlarının elektronik ticaret işlemlerine kapalı olarak üretilmesi ve konuyla ilgili BDDK tebliği öncesinde kart üretilmiş tüm kart hamillerinden de bu talebin toplanması gerekmektedir. Söz konusu uygulama kapsamında 31 Ocak 2018 tarihine kadar, bu talebi alınmamış olan tüm bireysel müşterilerimizin kredi kartları ile Bankamatik kartları 31.01.2018 tarihinde internet alışveriş işlemlerine kapatılacaktır. 27 Ekim 2016 – 31 Ocak 2018 tarihleri arasında internet alışveriş yetkileri kapalı iken müşterilerimizin talebine göre tekrar açık hale getirilmiş bireysel kredi kartları için bu talep ilgili kartların internet işlemlerine açık olması yönünde onay olarak dikkate alınacaktır. Bu durumdaki kartların 30 Ocak 2018 tarihinde yetkileri açık ise kartlar 31 Ocak 2018 tarihinde internet alışverişlerine açık kalmaya devam edecektir. Sanal kartlarla internet alışverişine devam edebilmek için onay vermenize gerek bulunmamaktadır.
İş Bankası sisteminde  kayıtlı olan cep telefonunuzdan kısa mesaj (SMS) iletmeniz durumunda, iletmiş olduğunuz onay, müşteri numaranız altında tanımlı tüm kredi ve Bankamatik kartları için geçerli olacak olup; tarafınıza tercihinizin alındığı yönünde bir bilgi mesajı iletilecek ve tercihiniz 30.01.2018 tarihinden sonra geçerli olacaktır. Tüm kartlarınız kapsamında onayınızı iletebileceğiniz SMS için GSM operatörleri tarafından bir SMS karşılığı ücret tahsil edilmektedir. 30 Ocak 2018 tarihinde halen yetkisi açık olan kartlarınızın internet alışveriş işlem yetkileri bu tarihten sonra da açık olarak devam ettirilecektir.
İş Bankası kredi kartını internet alışverişine açtırma isteyen kişiler için istediğiniz zaman, Maximum Mobil, İşCep veya İnternet Şubemiz üzerinden kartlarınızın internet alışveriş yetkisini aşağıdaki adımları izleyerek güncelleyebilirsiniz.
Maximum Mobil : Kartlarım/Kart Seçimi/ Kart Ayarları (sağ üst köşe)/Kart Ayarları Yönetimi
İşCep               : Kartlarım/Kart Ayarlarım/ Kart Seçimi/İnternetten Alışveriş
İnternet Şube   : Kartlarım/Kart Ayarlarım/Alışveriş Tercihlerim/Kart Seçimi/İnternetten Alışveriş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir