İş Bankası Kredi Kartı Borcu Yapılandırma

featured

Kart borcu biriken ve geri ödemekte zorlanan kişiler, İş Bankası kredi kartı yapılandırma yaparak borçlarını yeniden yapılandırabilir. Bilindiği gibi kredi kartı borcu yapılandırma yapmak istiyorsanız ilk olarak başvuru yapmalısınız.

 

İş Bankası kredi kartı yapılandırma işlemi; borcu biriken ve geri ödemede zorluk yaşayan vatandaşlarımızın,daha rahat ödeme veya farklı yatırımları, değerlendirmek için borçlarını uzun sürede tekrar yani yeniden borçlandırılmasını ifade eder. İş Bankası da diğer bankalarda olduğu gibi kredi borcu yapılandırma hizmetini siz değerli müşterilerine sunmaktadır.

İş Bankası Kredi Kartı Borç Yapılandırma  

İş Bankası bilindiği üzre ülkemizdeki en köklü ve en güçlü bankalar arasındadır.Bankanın yönetiminde olan bütçe göz önünde tutulduğunda,ülke bütçesi göz önüne alındığında ülke ekonomisini etkileyebilecek dalgalanmalara sebep olabileceğinizi ifade etmek isteriz. Öyle ki Borsa Bist olarak bilinen işlem borsasına kurucu hisse senedi sahibi olduğu açıklanıyor. Tüm bu ve  bunun gibi durumları İş Bankası’nı tercih nedeni olarak siz değerli müşterilerinin ön görüleri cezbediyor. Her vatandaşın kredi kartı borcu farklı olduğundan bankamızın yapılandırma için tavsiyeleri de her tüketici için farklı olmaktadır. Bankamıza gittiğinizde ilgili yetkili borcunuz ve geleceği hakkında siz değerli müşterilerimize bir kaç tavsiye verecektir. Bu numara sayesinde kredi kartı borcunuzu dilerseniz yapılandırma hakkında bilgi alabalirsiniz.Siz değerli müşterilerimiz İş Bankası kredi kartı borcu yapılandırma hizmetini kullanarak borçlarınızı sıkıntıya girmeden ödeyebilirsiniz. Ancak bankaya gitmeden önce yapılandırma hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz. Kredi kartı borcu yapılandırma hakkında bilmeniz gereken bazı temel hususları makalemizin devamında anlatılmıştır. Aşağıda yer alan başvuru kanalları ile yapılandırma başvurusunu hemen bankaya iletebilirsiniz.

KREDİ KARTI YAPILANDIRMA BAŞVURUSU:

1. Müşteri Hizmetleri: İş Bankası müşteri hizmetleri  0850 724 0 724 numarasını arayarak, kredi kartı yapılandırma başvurusunda bulunabilirsiniz.
2. Banka Şubesinden: Size en yakın Türkiye İş Bankası şubesine giderek kredi kart borcu yapılandırma başvurusunu yapabilirsiniz.

İş Bankası müşteri memnuniyeti oldukça önem veren bir bankadır. Yapılandırma işleminde de müşterilerin yararına bir tutum sergilemektedir. Bu sayede kredi borcunu daha iyi bir şekilde yapılandırma mümkün olacaktır. Çoğunlukla kredi kartı borcunuzun asgari ödeme tutarı borcunuzun yaklaşık olarak %40’ı kadardır. Fakat katılım bankalarda ve bir çok bankada bu durum farklı bir şekilde işlenmektedir. Katılım bankaları kredi kartı borcunun asgari ödeme limitini %100 olarak göstermiştir. Bu da demek oluyorki borcunuzun tamamını ödemek zorunda olacaksınız. Eğer kredi kartı borcunuzun asgari ödeme tutarını ödeyebilecek bir durumda değilseniz mutlaka yapılandırma için başvuru yapabilirsiniz.

İş Bankası kredi kartı borcunuzu yapılandırarak daha az taksit tutarında daha kolay bir şekilde ödeme yapabilirsiniz. Kendinizi riskte hissettiğiniz anda iyi bir analiz yaparak kredi borcunuzu ve hemen kredi borcunuzu yapılandırma işlemine başvurmalısınız. Çünkü  kredi kartı borcu asgari ödeme tutarını bir kaç ödeme dönemi üst üste kapatmazsanız ihtarname gönderilir ve yapılandırma için geç kalmış olursunuz. Borç biriken ve faizde bekleyen vatandaşlar yasal takip başlayana kadar yapılandırmaya başvurmuyor ve ihtarneme geldiğinde ise kredi borcunu yapılandırma talebinde bulunuyor. Her ne kadar bankalar bu durumu hoş karşılamasada bazen yapılandırmayı onaylayabiliyor. Özellikle İş Bankasının bu konuda pozitif bir tutum sergilediğini ifade etmek isteriz. Kredi borcunu yapılandırmanın iki temel nedeni vardır. Bunlardan ilki borcu ödeyememe nedeniyle ismi kara listeye düşme riski ,diğeri ise yeni yatırımlar için kaynak oluşturma durumudur.

Kredi borcu yapılandırma işleminde temel hedef borcun taksitlerinin indirilmesidir. Bu durum az önce ifade ettiğimiz gibi iki temel neden içinde geçerlidir. Bankanızla iletişime geçerek kredi borcunuzun uzun vadelerde tekrar düzenlenmesini,çünkü gelirinizin kredi borcunuzun taksitlerini karşılayamadığını söylemelisiniz. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan ekonomik çalkantılar hem üreticiyi hem de tüketicinin kafasını karıştırmaktadır. Bu tür zamanlarda borca girmemek ve en azından kontrollü borç yapmak hedeflenir. Dolayısıyla tüketiciler ve üreticiler daha rahat ödeme yapabilmek için kredi kartı ve kredi borçlarını taksitlendirmeye gider. Aksi halde isminiz kara listeye girer ve 5 yıl kredi alamazsınız. Bu kural tüm bankalarda geçerlidir.

“YAPILANDIRMA BANKANIN İNSİYATİFİNEDİR”

Kredi yapılandırmada bir hedef yolu da borcu azaltarak yeni yatırımlar yapmaktır. Yani şöyleki kredi borcunuz devam ediyor ve siz ev almak istiyorsunuz. Ancak gelirinizin büyük bir kısmı kredi  borcunuza gidiyor. Siz de yukarıda yer alan başvuru kanalları sayesinde, İş Bankası kredi kartı yapılandırma başvurusunu yapabirsiniz.Bu durumda bankanızla iletişime geçerek borcunuzun tekrar yapılandırılmasını ve daha az taksitlerle uzun vadede ödeme yapabilisiniz. Yapılandırma bankalar için zorunlu bir hizmet olarak değerlendirilmemelidir. Banka isterse yapılandırma yapmayabilir. Ancak bu yapılandırma çoğu zaman hem müşteri hemde banka için cazip bir durum olduğundan genelde yapılandırma işlemine her iki tarafta sıcak bakıyorlar.

İLGİLİ: İş Bankası kredi yapılandırma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir