Babamdan alacağım eve kredi çıkar mı

featured

Konut kredisi kullanımlarında en çok sorulan sorulardan birisi de babamın evini alacağım kredi çıkar mı olmaktadır. Sizin için araştırdık ve yanıtına ulaştık.

 

Bir ev sahibi olmak herkesin hayali. Bunun için insanlar internet üzerinden bankaların konut kredilerini karşılaştırarak en uygun faizli konut kredisi ile bir ev satın almak istemektedir. Diğer yandan hükümetin atılımlarıyla beraber 2017’deki konut kredilerinde olan gelişme ve faiz indirimleri hem alıcının, hem satıcının, hem de yoğunluk olmasından dolayı bankaların yüzünü güldürmüştü. Son zamanlarda bize bir çok soru yöneltilmektedir özellikle, evi babamdan alacağım kredi çıkar mı diye soran bir çok vatandaşımız var. Bu yüzden bizde bu konumuzu araştırdık ve sizler için hazırladık.

Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?
Malesef ki, aynı soyadı ile yapılacak aile içindeki satışlarda hiçbir bankadan konut kredisi alamazsınız. Bu, BDDK tarafından yasal olarak uygulanan bir prosedürdür. Diğer yandan bu satışların bankacılık işlemlerinde “hileli satış” olabileceği endişesini de göstermektedir. Ev alacaksanız ve henüz konut kredisi başvurusu yapmadıysanız, o halde aşağıda yer alan linklere göz atarak en uygun faiz oranlarıyla sizde bir ev sahibi olabilirsiniz. Diğer yandan baba, abi, eş gibi yakın akrabaların bir birine olan satışlarında konut kredisi kullandırımı söz konusu olamaz. Babanıza ait evi konut kredisi ile satın alamazsınız ancak noter ile satışı gerçekleştirdikten sonra, konutun üzerine ipotek koydurup ihtiyaç kredisi çekip evin parasını ödeyebilirsiniz. Bu da aile içi satışlarda kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir