Babamın Evinini Konut Kredisiyle Alabilir Miyim

featured

Babamın evine kredi çekebilir miyim, babadan oğula konut kredisi var mı? diyen kişiler için bu sayfamızı hazırladık.

 

Konut kredisi, ülkemizde yeni bir ev sahibi olmak isteyenler için sıkça kullanılmaktadır. Babadan oğula konut kredisi var mı diye merak edenlere bu araştırma yazısını hazırladık. Konut kredisinin ihtiyaç kredisine göre en büyük avantajı, uzun vadeli oluşu ve alınan evin kira öder gibi sahibi olunmasıdır. Mortgage kullanmak için bankaların bazı şartları bulunmaktadır.

Bunlardan en önemli olanı Türkiye’de ikamet ediyor olmak, 18 ile 70 yaş arasında olmak ve bir kaç kriter daha. Konut kredileri, konut finansmanı için kullanımı olan mortgage türü olarak ifade edilmektedir. Ailelere kira öder gibi uzun vadelerde kredi ödemesi yaparak ev sahibi olmayı vaad etmektedir. Konut kredisi çekebilmek için ilk olarak belirlenen bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru onayından sonra kredinin verilebilmesi için de resmi süreç başlamış oluyor. Süreç başlamasından sonra banka tarafından görevli ekspertiz, kredi çekilecek eve giderek evin değerini belirliyor. Konut değerinin en fazla %75’ine kadar kredi başvurusu yapan kişiye verilebiliyor. Kalan %25’lik kısım ise peşin olarak vermeniz gerekiyor.

Bunlara da bakın:
Babamdan alacağım eve kredi çıkar mı?
KArdeşimin evine kredi çekebilirmiyim?
İcralık eve kredi çıkar mı?

O halde babadan oğula konut kredisi olur mu?

Bu konuda çoğu banka oldukça titiz davranmaktadır. Bankalar tarafından “hileli satış” olarak görülebilecek bu duruma izin verilmiyor. Yakın akraba arasında olan satışların sadece kredi için olabileceği endişesine bakılarak bankalar kredi vermez. Bddk tarafından da yasak konumunda olan bu durum gerçekleşmesi halinde büyük yaptırımlarla karşılaşabilme ihtimaliniz de vardır. Burada da asıl amacın ihtiyaç kredisi olduğu ve krediyi uzun vadelerde ödeyebilmek için bu durum gerçekleştiği bilinmektedir.

Babamın evini satıp tekrar krediyle almak?

Babamın evini 3. kişiye satıp, bir kaç gün içerisinde tekrar konut kredisiyle alabilir miyim? Bu yöntem de pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Tanıdık, eş, dostunuzun üzerine babanızın olan evi noterle sattıktan sonra bankalara gidip tekrar bu evi almak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken bir konu var; bu durum fark edilmesi halinde yine siz dolandırıcı durumuna düşer ve cezalarla karşılaşabilirsiniz. Mortgage uzmanlarına göre Bddk tarafından bu durum suç sayılmakta ve akraba arasında olan kredilendirmelerde ağır cezalarla karşılaşabilinmektedir. Ancak, kim nereden anlayacak canım diyenler için de denenebilir bir yöntem olarak gözüküyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir