Emekliler Ne Kadar Konut Kredisi Çekebilir

featured

Bankaların konut kredisi için belli bir limitleri vardır. Emekliler ne kadar konut kredisi alabilir diye merak edenlere emeklilere özel kredi hesaplama örneklerimizi hazırladık.

 

Emekliye konut kredisi veren bankalar, 2018 yılında farklı kampanyalar ile karşımıza çıkabilmektedir. Ev satın almak isteyen emekliler bankalardan konut kredisi kullanabilmekte ve 120 aya varan uzun vadelerle kredinin geri ödemesini yapabilmektedir. Sizde emeklilere en uygun faizli konut kredisini bularak cazip kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Emekli maaşı ile ek gelirlerin ortalamasını alarak konut, ihtiyaç veya taşıt kredisi kullanabikmeniz için en uygun kampanyaları sitemizde bulabilirsiniz. Vereceğimiz örneklerle birlikte de gelirinize göre ne kadara kadar kredi çekebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Emekliye konut kredisi ne kadar verilir?

Türkiye’de bankaların en önemli müşteri kaynaklarından birisi de şüphesiz ki emeklilerdir. Emekliler devlet güvencesinde bir gelire sahip olduklarından dolayı bankalar tarafından oldukça güven duyulurlar. Hatta bazı emeklilerin kredi notları düşük olsa bile bankalar kredi notuna bankadan da krediye onay verebilmektedir. Bankalar emeklilere genel olarak maaşının 10 – 15 katına kadar kredi verebilmektedir ancak konut kredilerinde bu rakam değişebilmektedir. Asıl olarak yasal geçerliliği olan kredi kullanım hesaplaması ise, aylık gelirin en fazla yarısı (%50’si) “aylık taksit tutarı” olarak hesaplanmaktadır. Yani kullanacağınız kredinini aylık taksitleri, maaşınızın yarısını geçemez. Örnek olarak 2018 yılında 2.000 TL aylık alan bir emekli bankalardan aylık 1.000 TL aylık taksiti olan kredi kullanabilir. 120 aya kadar konut kredilerinde de vade yapıldığını düşünürsek 2.000 TL alan emekli en fazla 120.000 TL kredi kullanabilir. Fakat emekli aylıklarında değişen ücret farkından dolayı her emekli için bu durum farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca ek gelir (kira geliri vs.) göstererek bu rakamı artırmak mümkündür.

Emekliler konut kredisi çekebilir mi?
Emekli maaşını hangi bankadan almak avantajlı 2018 Emekli kredilerinde Yaş Sınırı

Emekliler bankadan kredi başvurusu yaparken yaş sınırına takılabilir. Bankalar ortalama olarak 80 üstü yaşında olan kişilere kolay kolay kredi vermezler. 80 yaş sınırı olan bir bankaya 77 yaşında bir kişi kredi başvurusunda bulunursa en fazla 3 yıl vadeli kredi kullanabilmektedir. Bu uygulama tüm  krediler için geçerli ancak her banka için farklılık gösterebilmektedir.

Emekli Kredisi Kullanmak İçin Şartlar

 

  • 80 yaşın üzerinde olunmaması
  • Emekli olarak çalışılıyorsa resmi olarak belgenin gösterilmesi
  • Talep edilen kredi miktarı, aylık taksiti geçmemeli
  • Konut kredilerinde eş rızası da alınmalı.

Ssk, Bağkur yada diğer emeklilere konut kredileri aylık gelire göre çıkabilmektedir. Tam rakamı alabilmek için bankaların şubesinden bilgi alabileceğiniz gibi, konut kredisi kullanırken en uygun faizli krediyi tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu konudaki bilgilere göz atarak emekli ne kadar konut kredisi çekebilir cevaplarına ulaşabilirsiniz. Diğer yandan sitemiz üzerindeki konuları inceleyerek emeklilere kredi veren bankalardan en uygun faiz oranlı krediyi seçebilirsiniz. Sormak istediklerinizi yorum bölümümüze yazmaktan çekinmeyin, ayrıca bizi sosyal medyalardan da takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir