En Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar 2018

featured

Ev sahibi olmak isteyenler son zamanlarda en düşük faizli konut kredisi veren banka hangisidir diye sormaktadır. İşte sizler için Türkiye’de en uygun faizli konut kredisi veren bankalar 2018 listesi.

 

Konut sahibi olmak günümüzde herkesin hayalidir. En düşük faizli konut kredisi veren banka sorusuna cevap arıyoruz. Özellikle konut kredilerinde olan gerileme yani avantajlı faiz oranlarının düşmesiyle beraber konut satışlarında da artış olmuştur. Banka kredisiyle ev almak isteyenler her geçen gün artmakta ve faizlerin düşük seviyede ilerlemesinden dolayı bu durumun daha da artacağını söylemek mümkündür. 2018 yılında en uygun faiz oranlarıyla konut kredisi veren bankaları sizler için araştırdık. Bu listeyi sürekli olarak güncel tutarak, siz değerli kullanıcılarımıza en doğru bilgiyi sunmaya çalışıyoruz.

En Düşük Konut Kredisi Veren Bankalar 2018
2018 yılı  itibariyle faizlerin oynayacağını daha önceki makalelerimizde belirtmiştik. Buna göre en uygun faiz oranını belirlemek için öncelikle geniş çaplı bir araştırmaya koyulduk. 2017 yılında konut kredisi faizlerinin düşürülmesiyle birlikte faizler 0,80’e kadar gerilemişti. Bu durum emlak sektöründe büyük canlılık kazandırmıştı. 2018 yılında da faiz oranlarının düşük seviyelerde seyir etmesi hem ülke ekonomisini canlı tutacak, hem de evi olmayan kişiler kredi ile de olsa ev satın alabileceklerdir. En uygun konut kredisi veren bankalar listesine geçmeden önce, konut kredisi almayla ilgili birkaç öneride bulunmakta yarar olacağını düşünüyoruz. Öncelikle alacağınız evi seçmeden önce, çekeceğiniz konut kredisine ne kadar bütçe ayırabileceğinizi belirleyin. Daha sonrasında ise kredinin üstüne verebileceğiniz bedeli nakit olarak ayarlamaya çalışın. Bankalar hiçbir eve %100 kredi vermezler ve ekspertizler aracılığıyla evin değeri belirlendikten sonra bedelin %70’ine kredi verilmektedir. Bu oran bazı bankalarda ve bazı durumlarda değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin ek gelir göstererek yüzdelerde değişiklik yapabilirsiniz.
Şimdi gelelim 2018 yılı için konut kredisi faiz oranları listesine. İşte tüm bankaları araştırarak sunmuş olduğumuz karşılaştırmalı konut kredisi faiz oranları 2018.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi kamu bankalarından bir tanesi olan Ziraat Bankası’nda konut kredisi faiz oranları hayli düşük seviyelerdedir. Bunun nedeni, vatandaşlarımızın konut alımı yapması ile birlikte ekonomide olacak olan sıcak paranın dönmesindir. Eğer sizde Ziraat Bankası üzerinden konut kredisi kullanmak istiyorsanız şuanda %0,88 faiz oranıyla kredinizi kullanabilirsiniz.

Garanti Bankası konut kredisi

Türkiye’nin en çok tercih edilen bankalarından birisi olan Garanti’de konut kredisi kullanabilirsiniz. Bunun için ilk olarak alacağınız evi seçmeli ve kredinin geri kalan nakit ödemesini ayarlamalısınız. Alacağınız evin tapu fotokobisiyle beraber banka şubesinden başvurunuzu yaptıktan sonra bankanın ekspertizi evin değerini belirleyerek rapor hazırlamaktadır. Bu işlemden sonra ise evin değerinin %70’ine kadar konut kredisi kullanabilirsiniz. Garanti Bankası’nda konut kredisi faiz oranı şuan için %1,19 olarak gözükmektedir. Bu oranlar heran güncellenebilmektedir.

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Türkiye’de özel ve yerli sermaye bankalarından birisi olan Akbank üzerinden konut kredinizi kullanabilirsiniz. Akbank konut kredisi başvurusu yapmak için, alacağınız evin tapu fotokobisini, nüfus cüzdanınızla beraber banka şubelerine gidebilirsiniz. Başvurudan sonra 1 hafta içerisinde size olumlu yada olumsuz yanıt verilecektir. Akbank’ta konut kredisi faiz oranı güncel verilere bakılırsa, %1,11 olarak uygulanmaktadır. 100.000 TL konut kredisi için aylık ödemeniz 1512 TL olacak ve vade sayınız ise 10 yıl olacaktır. Toplam geri ödemeniz ise 183.000 TL’dir.

Konut Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları 2018

  • Ziraat Bankası %0,88
  • Qnb Finansbank; %0,95
  • Yapı ve Kredi Bankası %0,94
  • Garanti Bankası %1,08
  • Şekerbank %1,29
  • Pozitifbank %1,15
  • Odeabank %1,20
  • Kuveyt Türk %1,03
  • Türkiye Ekonomi Bankası %0,95
  • Halkbank %0,89
  • Denizbank; %1,14
  • ICBC Konut kredisi %1,35
  • HSBC %1,25
  • İş Bankası %0,90
  • INGBank %1,12
  • Şeker Finans %1,19
  • Anadolu Bank %0,95
  • Garanti Mortgage %1,22
  • Vakıfbank %0,92
  • Akbank %1,11

İşte geçen yılın verileri. Sizler için konut kredisi faiz oranları 2018 listesini hazırladık. Bu konuda yer alan faiz oranları bankaların internet sitelerinden alınmış olup, piyasa koşullarına göre veriler anlık olarak değişebilmektedir. Eğer sizde hayalinizdeki evin sahibi olmak istiyorsanız, yukarıda yer alan uygun faizli konut kredisi veren bankalardan birisini seçerek konut satın alabilirsiniz. 2017 itibariyle bilindiği gibi konut kredilerinde faizler düşürülmüştü. Bunun üzerine ev satışları artmış ve ekonomide canlanma görülmüştü. Bu yılda yine konut kredilerinin fazla yükselmeyeceğini belirtmek istiyoruz. Sizde düşük faizli konut kredisi çekmek istiyorsanız bu konuda yer alan bilgilerden yararlanabilir yada, Teb, Akbank, Garanti Bankası, Akbank, Odeabank, İng Bank gibi banka şubelerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir