İpotekli Ev Satılabilir Mi

featured

Kredi ödemesi devam eden ipotekli ev satılır mı diye merak eden kişiler bu konudaki bilgilerden yararlanabilir. Kredili ev satılır mı, kredisi devam eden ev satışı gibi konuları aşağıda bulabilirsiniz.

 

Konut kredisi devam eden evi satın almak yada satmak isteyenler için bu araştırmayı yaptık. Peki ipotekli ev satılabilir mi? Prosedürleri neler ve banka kredili evin satışı hakkında nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, gelin birlikte bakalım. Konut kredisi ev almak isteyen kişilerin uyguladığı bir yöntem olarak biliniyor. Bankalardan çekilen ev kredisi ile her ay belli miktarlarda taksit ödemesi oluyor ve kira öder gibi ev sahibi olmak bu yöntemle mümkündür.

Kredisi devam eden ev satılabilir mi?

Kredisi devam eden ev tabiki de satılabilir. Konut kredileri, doğru plan yapıldığı zaman ve doğru ev tercihinde ileride bir sıkıntı yaşatmayacaktır ancak bazen şartlar farklı şekilde gerçekleşebilir. İşi bırakma yada farklı maddi nedenlerden dolayı kredisi devam eden evi satmak isteyebilirsiniz. Kredi ile ev alındığı zaman ev, banka tarafından ipotek edilir. Böyle olunca da kredisi devam eden ev için ipotekli ev satılır mı sorusu merak edilmektedir. İpotekli evin satışı olabilir fakat bu satışın yapılabilmesi için evi alacak kişiyle anlaşma yapmalısınız.

Buna da bakın: Faizsiz konut kredisi veren bankalar

Üzerine ipotek bulunan evi satmak istediğiniz zaman, evi alacak kişiyle banka işlerini halletmelisiniz. Burada 2 seçenek vardır; Birincisi alıcı sizin kredi borcunuzu üstlenebilir, diğeri ise nakit olarak aldığınız parayla borcu siz kapatabilirsiniz ve böylelikle ipotek kalkmış olur. Eğer ipotekli ev satışı olacak ve ev kredi çekilerek alınacaksa, banka onayı aldıktan sonra kredi borcunu alıcıya devretmeniz mümkündür, tabi üste kalan parayı da nakit olarak almalısınız. Diğer yönteme başvurmanız halinde krediyi erken kapatma cezasını ödemek zorunda kalırsınız.

Banka ipotekli olan evi nasıl satar?

Alınmak istenen evin üzerinde iipotek olup olmadığını ise tapuda kontrol edebilirsiniz. Alınacak konutun üzerinde ipotek varsa bile evi satın almanız mümkündür. Ancak ipoteğin kalkması için bankada bulunan borcun ödenmesi yada borcun transfer edilmesi gerekmektedir. Yukarıda yer alan yöntemlerle ipotekli ev satılabilir mi sorusunu yanıtladık. Aklınıza takılan yada merak ettiklerinizi yorum bölümüne yazabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir