Kara listede olanlar konut kredisi çekebilir mi

featured

Herkesin korkulu rüyası kara liste, kredi kullanan kişiler için oldukça önem taşımaktadır. Peki kara listede olana konut kredisi verilir mi, sicili bozuk olanlar nasıl kredi çekebilir. İşte tüm ayrıntıları sizlere aktarıyoruz.

 

Krediyle bir ev satın almak istiyorsunuz ancak geçmişteki kara listeye girmiş olmanız canınızı mı sıkıyor? Kara listede olanlar konut kredisi alabilir mi diye sorabilirsiniz. O halde bizde sicili bozuk olan ve Merkez Bankası kara listesinde yer alan kişilerin konut kredisi alıp alamayacağına bakalım. Sizler için konut kredisi kampanyalarından tutun da, kredi faizlerine kadar bir çok bilgilendirici yazıları paylaşıyoruz, ancak son zamanlarda bir çok okuyucu bana kredi çıkar mı diye sormaktadır. O halde kimle r konut kredisi alabilir?

Reşit olmanız şart
Konut kredisi çekebilmek için 18 yaşını tamamlamış olmalısınız. Yurtdışında yaşayan vatandaşlara özel olarak da yabancı kredisi verilmektedir. Diğer yandan 65 yaş üstü emeklilere bankalar konut kredisi vermemektedir.

Gelir Belgesi
Konut kredisi kullanabilmeniz için bankaların diğer şartı aylık gelirinizin olması. Hali hazırda ücretli çalışansanız zaten SGK’da maaş bordronuz çıkacaktır. Eğer aylık kazancınız belgelenmiyorsa bu sefer hiçbir bankadan konut kredisi alamazsınız.

 

 

 

 

Gelirinizin %60’ı, Aylık taksitinizi aşmamalı

Bankadan alacağınız konut kredisi aylık taksit miktarı, aylık net gelirinizin %60’ını aşmamalı. Örnek olarak 2.000 TL maaş alıyor olsanız aylık taksiti 1200 TL olan en fazla 90.000 TL’lik bir kredi kullanabilirsiniz. Diğer yandan sadece sizin geliriniz değil, hanede yaşayan kişilerin geliri de önemlidir. Eşiniz de sgk’lı çalışansa bu defa daha yüksek miktarda kredi çıkma şansınız var.

Kredi notunuz önemli
Kredi notu, kredi kullanırken en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Eğer kredi notunuz iyiyse ve kara listede değilseniz kredi kullanabilirsiniz. Yakın zamanda kara listeye girmiş olan kişiler konut kredisi kullanamamaktadır. Diğer yandan alacağınız evin değerinin en az %25’ini peşin olarak vermelisiniz. Tüm bankalarda konut kredisi, konutun değerinin en fazla %75’ine kadar çıkmaktadır.

Ayrıca sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar konusuna da bakabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir