Kardeşimin Evini Almak İçin Konut Kredisi Çekebilirmiyim

featured

Konut kredisi almadan önce en çok merak edilen konulardan birisi de kardeşimin evine kredi çekebilirmiyim olmaktadır. Bu soru üzerine bizde araştırmalarımızı yapıp akrabalar arasındaki satışlarda kredi durumunu açıkladık.

 

Bir ev satın almak herkesin hayali olmuş durumda. Gerek artan kira bedelleri, gerekse zorlaşan yaşam şartlarında herkes sığınacak bir çatıya ihtiyaç duymaktadır. Kimi insanlar yatırım amaçlı konut kredisi kullanarak bir ev satın alırken, bazıları da kullanım amaçlı almaktadır. Son zamanlarda karşılaşılan sorunlardan birisi de “Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?” olmaktadır. Bizde araştırarak aile arasındaki konut satışlarında bankaların konut kredisi kullandırım prosedürlerini inceledik ve burada açıkladık.  Babamdan alacağım eve kredi çıkar mı?

Kardeşimin evini krediyle alabilir miyim?

Kardeşinizin, babanızın, annenizin, abla ve ağabey gibi aynı soyadı taşıyan yakın akrabalarınızdan alınan evler için konut kredisi kullanamazsınız. Bankalar, bu satışların hileli olabileceğini düşünerek konut kredisi vermekte tereddüt edebilirler. Bunun yerine biz sizin için vereceğimiz öneriler ile kardeşinizden alacağınız eve kredi kullanmanız mümkün olabilmektedir. Bunun için sunacağımız yöntem ise, konutun satışını noterle devrini yaparak daha sonra ipotekli olarak bireysel kredi kullanmaktır. Ancak burada da 48 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Kredi ödemesi bitene kadar da taşınmaz olan konuta ipotek koyulacak ve kredi bitene kadar konutun satışını yapamayacaksınız. Diğer bir yöntem ise yakınlarınızın üzerine devir yaparak borçları siz ödeyebilir ve borç bitiminde evi üzerinize alabilirsiniz.
Faizsiz konut kredisi veren bankalar

 

 

Yukarıda yer alan konularımızı inceleyerek en uygun faizli kredilere göz atabilir yada babanızdan alacağınız konuta kredi kullanabilir misiniz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Yakın akraba olarak kabul edilen aynı soyadı taşıyan kişilere bankalar konut kredisi vermemektedir. Ayrıca sitemizdeki konut kredisi bölümümüzü inceleyerek konut kredi kampanyalarına ait verilere de göz atabilir ve konut kredisi hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir