Banka Kredi Notu Sorgulama

featured

Kredi çekmek isteyenlerin karşısına çıkan en önemli sorun kredi notudur. Banka kredi notu sorgulama işlemi yaparak sizde kolay şekilde kredi notunuza ulaşabilir ve ne kadar kredi çekebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Günümüzde kredi notu artık çok önemli hale gelmiştir. Banka kredi notu sorgulama yapmak isteyen kişiler için bazı adımlar kullanılabilir. Öncelikle bunlardan en çok kullanılanı Findeks sitesine girerek sorgulama işlemi yapmaktır. Fakat, Findeks ve benzeri kredi sorgulama siteleri ücretli şekilde kullanılmaktadır. Belli bir ücreti yatırdıktan sonra banka kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Peki banka kredi notunuzu öğrendiniz ve ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz. İşte sizler için banka kredi notu sorgulama bilgileriyle beraber kredi notu ile ilgili merak edilenleri araştırdık.

Kredi Notu Sorgulama

Kredi Notu, KKB üzerinde saklanan ve gerektiğinde bakılan 0 – 1900 arası puan sistemidir. Kredi başvurusu yaptığınızda bankalar kredi notunuzu inceler ve  ona göre kredi verir ya da vermezler. Geçmişteki kredi ödemeleriniz ve borçlarınıza bakılarak kredi notunuz hesaplanmaktadır. Kredi notunuzu etkileyen en önemli faktör ödemelerinizin gününde yatırılmasıdır. Banka kredi notu yükseltmek için belli başlı adımlar vardır. Özet geçmek gerekirse, ödemelerinizi gününde yapmalı ve banka hesabınızı hareketli halde tutmalısınız. Daha detaylı bilgi için kredi notu yükseltme yazısına göz atınız.

Kredi notum kaç olmalı?

Kredi çekebilmek için kredi notunuzun mimimum 1000 üzeri olması gerekmektedir. Bazı bankalar bu seviyeyi 900 üzeri tutarken; kredi vermek için en az 1100 puan istemektedir. Bankaların kredi notu hesaplaması kafa karıştırsa da genellikle aşağıdaki tablo özet şeklindedir:

0-500: Kredi alma ihtimali en düşük olan gruptur.
500-800: Kredi çekmek için ipotek ya da kefile ihtiyaç duyulan gruptur.
800-1100: Kredi alması düşük olan gruptur.
1100-1400: Borçları zamanında ve düzenli ödemiş ve banka kredi notu sorgulama işlemi iyi çıkmış gruptur.
1400 üzeri: Bankalardan kolay şekilde kredi alabilen gruptur.

Kredi notu kaç olmalı konusundan ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.

Yukarıdaki tablo ile sizde kredi notunu öğrenmek için işlemi gerçekleştirdikten sonra yapabileceğiniz adımları kestirebilirsiniz. Bu sayede bankalardan kredi başvurusu yapıp yapmamaya karar verebilir ve bilinçli şekilde hareket edebilirsiniz. Bankalardan kredi çekebilmek için en az 800 puana ihtiyacınız vardır. Banka kredi notunuzu düzenli şekilde artırmak istiyorsanız yine kredi kartlarınızı ve banka kredilerinizi düzenli ve gününde ödemelisiniz. Banka hesabınızı ve kredi kartınızı güncel tutarak kısa zaman içerisinde kredi notunuzu yükseltebilir ve her bankadan kredi çekebilirsiniz.

Sms ile kredi notu sorgulama yapmakta mümkün. Cep telefonunuzdan kısa mesaj yollayarak kısa zamanda kredi notunuza ulaşabilirsiniz. Ancak bu işlem karşılığında 9 TL ücret alınmaktadır. İnternet üzerinden banka kredi notu öğrenmek isteyenler de yine bu ücrete yakın bir ücreti ödemek zorundalar. Ücret ödemesinden hemen sonra kesin kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Öncelikle kredi notu sistemi KKB’yi her banka kullanmaktadır. Garanti Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Finansbank, iş Bankası, Teb, Yapı Kredi, Odeabank ayırt olmaksızın kredi notu sorgulama gerçekleştirmektedir. Kişilerin yaptıkları kredi başvurusunun sonucunu belirleyecek en önemli faktör ise yine kredi notu olmaktadır.

Ayrıca kredi notu nasıl yükselir sayfamıza da bakabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir