Kredi Notu En Hızlı Nasıl Yükselir?

featured

Kredi notunun hayati önem kazandığı günümüzde düşük kredi notundan dolayı bir çok kişi kredi çekemiyor. Peki kredi notu en hızlı nasıl yükselir?

 

Bankacılık ve pek çok farklı sektörde kullanılan kredi notunun hayati önem taşıdığını daha önceki makalelerimizde de vurgulamıştık. Siz de, en hızlı kredi notu nasıl yükselir? diye merak edebilirsiniz. Kredi Bankalar araştırma merkezi olarak sizler için en etkili Findeks kredi puanı yükseltme tekniklerini araştırdık ve bu konuyu hazırladık. Kredi notu 0 ile 1900 arasında bir puanlama sistemidir. Genel duruma bakılırsa 1300 üzerinde olan kişilere kredi çıkma ihtimali yüksek olarak kabul edilir.

KREDİ NOTU EN HIZLI NASIL YÜKSELTİLİR?
Kredi notu, finansal hareketlerinizin tümüne göre şekillenmekte ve hesaplanmaktadır. Her ne kadar anlık güncellemeler olsa da kredi notunun en etkili yükselme yada düşürülmesi aylık periyotlar halinde gerçekleşir. Günümüzde kredi notunu etkileyen pek çok farklı faktör bulunmaktadır. Bunların en önemlilerini aşağıda maddeler halinde açıkladık. Siz de aşağıda bulunan maddeleri uygularsanız en hızlı şekilde kredi notunuza etki edebilir ve yükseltebilirsiniz.

  1. Aktif kredi ödemeleriniz varsa mutlaka günü gelmeden “aylık taksitin tamamını” ödeyin. Kredi ödemelerinde asgari tutar ödemesi yaparsanız, bu kredi notunuza olumsuz olarak etki yapacaktır.
  2. Kredi kartı borçlarınızı da aksatmadan ve gününü geçirmeden “aylık taksit tutarının tamamını” ödeyin. Kredi kartı borçlarınızın asgarisini ödemek kredi notunuza arttırmaz, aksine olumsuz etki yaratır.
  3. Bankanızın internet şubesi üzerinde sık sık parasal işlemler gerçekleştirin. Döviz hesabı açın döviz alın-bozdurun. Bu işlem sonucu kredi notunuz hızla artacaktır.
  4. Bankanızın internet şubesi üzerinde e-vadeli hesap açarak kısa vadelerle paranızı değerlendirin. E-vadeli hesap işlemleri de kısa zaman içerisinde kredi notunuza büyük katkı sağlayacaktır.
  5. Kredi notunuzu 3 ay gibi bir sürede hızla artırmak için bankaya giderek blokeli kredi çekebilirsiniz. Blokeli kredi burada açıklaması uzun süreceğinden dolayı, blokeli kredi çekmek sayfamıza göz atabilirsiniz.
  6. Bankanızın internet şubesine girerek düzenli ödediğiniz faturalara “otomatik ödeme” talimatı verin. Bu işlemi banka şubenizden de yapabilirsiniz. Ancak hesabınızda sürekli olarak para bulundurmanız gerekmektedir.
  7. Bankanızdan kredili mevduat hesabı başvurusu yapın. Kredili mevduat hesabı aynı zamanda “ek hesap” olarak da tanımlanabilmektedir. Hesabınıza eksi hesap bakiyesi yükleterek her zaman hesapta para bulundurma özelliğine sahip olabilirsiniz.
  8. Alışverişlerinizi banka kartından yada kredi kartınızdan yapmaya özen gösterin.
  9. Para transfer işlemlerinizde bankanızın internet şubesi yada mobil şubesini kullanın.
  10. Varsa yastık altına sakladığınız döviz, altın gibi şeyleri bankaya yatırın. Bu yöntemle de kredi notunuza çok büyük katkı sağlarsınız.

Siz de bu konuda yer alan bilgiler sayesinde hızlı bir şekilde kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Bankalar 2018 yılında genellikle 1300 üzerinde kredi notu olan kişilere kredi vermektedir. Kredi notu en hızlı nasıl yükselir diye soru soranlar bu sayfada yer alan bilgilerden yararlanabilir. Ayrıca aşağıda yer alan sayfalara da göz atabilirsiniz.

Kredi notu 1 ayda ne kadar artar?
Kredi notu sorgulama
Sms ile kredi notu sorgulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir