Kredi Notu Nasıl Öğrenilir HEMEN ÜCRETSİZ ÖĞRENİN

featured

Bankalar üzerinden kredi çekimlerinde ilk etapta kredi notunuza göz atılır. Kredi notu nasıl öğrenilir diyorsanız işte sizlere bu yazıda tüm ayrıntıları aktarıyoruz.

 

Kredi notu nasıl öğrenilir sorusu son zamanlarda birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Türkiye’de kredi notunu öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yaparak bunun sonucuna ulaşmaktadır. Öncelikle kredi notunu sorgulamak için bir kaç yol vardır. Kredi notunuzu öğrenmek için yine aracı kuruluşlara belli ücretler ödemelisiniz. Bu ücreti ödedikten sonra da hemen kredi skorunuza ulaşabilirsiniz. Ücretsiz kredi notu nasıl öğrenilir sorusu için aşağıda açıklamamız mevcuttur. Kredi notunuzu sorgulayarak sizde kredi puanı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kredi notu nasıl öğrenilir?

Türkiye’de kişilerin kredi notlarının saklandığı veri merkezi olan KKB (Kredi Kayıt Bürosu) üzerinden bilgiler aktarılmaktadır. Tüm bankalar, Kkb sistemi üzerinden kredi başvurusu yapan müşterilerin kredi notlarında inceleme yaparlar. KKB ilk etapta bankalara hizmet veriyordu ancak sonralarda kişilerin kredi notlarını öğrenmeleri ve bu doğrultuda hareket etmeleri düşüncesiyle de bireysel kullanıcıların hizmetine açıldı. Yani günümüzde kredi notunu öğrenmek için illa kurumsal bir firma olmaya gerek kalmamıştır. Kredi notunuzu öğrenmek için bazı belli başlı firmalar bulunsa da KKB üzerinden sorgulama yaparak anında notunuzu öğrenebilirsiniz. KKB sitesine girerek yeni üyelik oluşturduktan sonra da sisteme kabul edilmiş olursunuz. Sonrasında ise yapmanız gereken bilgilerinizi doğru girip kredi notunuzu öğrenmektir. Bunun içinde belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

İlgili: Kredi notu sorgulama

Ücretsiz kredi notu nasıl öğrenilir?

Ücretsiz kredi notu nasıl öğrenilir sorusu son zamanlarda çok kişi tarafından sorulmaktadır. Bunun internet üzerinde bir örneği bulunmasa da banka şubelerinde kredi başvurusu yaparak müşteri temsilcisinden kredi notunuzun ne durumda olduğunu sorabilir ve böylelikle notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi notunu yine ücretli şekilde sunan bankalar da mecvuttur. Bunun için ücretsiz şekilde bankaların size cevap vereceği garantisini de vermiyoruz. Bu durum bankacının insiyatifine kalmış bir şeydir. Banka şubesinden öğrenmek içinde bir diğer yöntem bankaya dilekçe yazmaktır ancak bu uzun zaman almaktadır. İnternet bankacılığı üzerinden kredi notu öğrenmek daha kolaydır ancak o da ücret gerektirir. Bankalar genellikle kredi notu öğrenme işlemlerinde 5 ile 10 TL arasında bir ücret talep etmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir