Kredi Notu Sorgulama Ekranı ile Kredi Notunuzu Hemen Öğrenin

featured

Sizde kredi notunuzu sorgulamak istiyorsanız bu sayfaya bakabilirsiniz. Kredi notu sorgulama ekranı ile anında kredi puanınıza ulaşabilir, risk analizi yapabilir ve bankalardan kredi çekebilirsiniz.

 

Malumunuz kredi notu, günümüzde hem finans hem de pek çok sektörde etkili bir değere sahip oldu. Böyle olunca bir çok kişi ve kurum kredi notu sorgulama yaparak kredi puanları hakkında bilgileri öğrenebiliyorlar. KKB Notu, Findeks Puanı yada Kredi Notu olarak isimlendirilen banka kredi notunuzu bir kaç basit adımda öğrenmek de mümkündür. Bu sayfada kredi notu nedir, kredi notu öğrenme yöntemleri, bankaların kredi notu sorgulama sayfaları, Findeks kredi notu sorgulama ve kredi puanıyla alakalı önemli bilgileri sizlere sunacağız.

KREDİ NOTU SORGULAMA

Kredi notunuzu öğrenmek istiyorsanız aslında bunlar için pek çok yöntem vardır. Bu yöntemler arasında Findeks’le kredi notu öğrenme, Sms ile kredi notu öğrenme ve banka sitesinden online bankacılıktan diye sıralayabiliriz. Bunun yanı sıra bazı banka şubelerinden de kredi notunu ücretini vererek öğrenmek mümkün olabilmektedir. Kredi Bankalar olarak sizler için kredi notuyla alakalı tüm gerekli gördüğümüz bilgileri bu ekranda toplama kararı aldık ve araştırmalarımız sonucunda bu bilgileri sizlere sunuyoruz.

Faydalı içerik: Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar 2018

 

ÜCRETSİZ KREDİ NOTU SORGULAMA

Pek çok kişinin aramalarından yola çıkarsak insanlar para vermeden kredi puanını öğrenmek istemektedir. Ancak geçmiş dönemlerde bazı taktikler ile bu mümkün olabiliyorken, 2018 yılında ücret ödemeden kredi notunuzu öğrenmek mümkün değildir. Tanıdık bankacı arkadaşlarınız varsa rica edip kredi notunuzu ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz ancak bankacıların 3. kişileri kredi puanlarını söylemeleri veya yazılı olarak iletmeleri de yasaklanmıştır. Bunun nedeni ise Findeks’in bireysel kullanıcılara açıldıktan sonraki gelirinde büyük artışlar olmasıdır. Kişiler Kredi Puanlarını takip ederek risk raporlarını incelemekte ve gerekli görüldüğü durumlarda müdahale etmektedir. Yani ücretsiz olarak kredi notu sorgulanır mı diye soranlara cevabımız olumsuz olmaktadır. Ancak çok uygun fiyatlarla banka üzerinden yada vereceğimiz adreslerden sizde kolaylıkla kredi puanınızı öğrenip risk raporunuza ulaşabilirsiniz.

İlgili: Ücretsiz kredi notu sorgulama

Kredi Notu Nedir?

Kişilerin finansal geçmişlerinin tümünü ve ilişkileri bankalar tarafından ortak kurulan Kredi Kayıt Bürosu’nun bilgileri toplayarak analiz edilmesi sonucunda oluşturun kişiye özel puanlama sistemine “kredi notu” denir. Hesaplanan kredi notu yeni kredi başvurularında bankalar ve finans kurumları tarafından değerlendirmede araç olarak kullanılır.

Kredi notu bazı kişiler tarafından kredi skoru, kredi puanı diye anılsa da hepsi aynıdır. Yani kredi skoru kredi notuyla aynı şeydir bazen de kredi puanı olarak belirtilir.

Kredi Notu Hesaplaması Nasıl Olur?

Kredi Ödeme Düzeni %35
Mevcut Kredi Borç Durumu %35
Yeni Alınan Kredi %11
Kredi Kullanma  Çokluğu %10
Diğer Faktörler %9

KKB’ye bağlı Findeks tarafından kredi notu bazı temel kriterler doğrultusunda oluşturulur. Aşağıdaki tabloda yer alan şekilde %70’ini “mevcut borç durumu” ve “kredi ödeme düzeni” kredi notu hesaplamasında en etkili faktördür. Daha ayrıntılı bilgi almak için Kredi Notunu Etkileyen Faktörler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kişiler tarafından en çok merak edilen sorulardan birisi de budur. Kredi çekebilmek için kredi notu kaç olmalı? Bu soruyu yanıtlamak gerekirse, başvuru yapılan banka ve gelir durumunuz bu faktörü etkileyecektir. Genel olarak söyleyecek olursak da ortalama 1400 üzerinde yer alan kişiler kredi alabilirler.

Kredi Notu Risk Faktörü Kredi Kullanabilir mi? Kefil yada İpotekle
0 (Sıfır) Riskli Gelire göre Kredi Kullanma İhtimali Var
1-699 En Riskli Çok Düşük Çok Düşük İhtimalle
700-1099 Orta Riskli Düşük Düşük ihtimal
1100-1499 Az Riskli Gelire göre Düşük ihtimal
1500-1699 İyi Yüksek Genel Olarak Talep Edilmez
1700-1900 Çok İyi Çok Yüksek Genel Olarak Talep Edilmez

 

Kredi Notu Ne Zaman Güncellenir?

Kredi notunuzu etkileyen faktörlerin büyük kısmı günlük olarak güncellenmektedir. Fakat bazı bilgiler aylık olarak güncellenir. Aynı zamanda bankaların evrakları Findeks’e iletmeleri de kredi notunun yükselmesine etki etmektedir. Yine yapacağınız tüm finans işlemleri kredi notunuzu etki edecek ve KKB gerek duyduğu zamanlarda notunuzu güncelleyecektir.

Kredi Notu Öğrenme

Kredi puanınızı 3 şekilde öğrenmek mümkündür:
1. Findeks sitesinden kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Findeks, KKB’ye kayıtlı olarak hizmet veren bir site olup, kredi notunuzu hızlı şekilde sorgulayabileceğiniz bir adrestir. Siteye üye olup giriş yaptıktan sonra ücret ödemesi de yaparak kredi notunuzu öğrenmek mümkündür.

2. Sms ile kedi notunuzu öğrenebilirsiniz. Cep telefonunuzdan tek bir sms göndererek kredi notunuzu öğrenmek mümkündür. Ancak bunun için de yaklaşık 10 TL gibi bir ücret ödemek zorundasınız. Tc Kimlik Numaranız ve Doğum Yılınızı arasında bir boşluk bıraktıktan sonra 1122 kredi notu sorgulama servisine gönderip anında yine sms ile kredi puanınıza ulaşabilirsiniz.

3. Bankalardan kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Bankaların internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra kredi risk raporu bölümünden kişisel kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Yine bunun için belli bir ücret ödemelisiniz. İnternet şubesine giriş yapabilmek için ilgili bankada kayıtlı olmanız gerekmektedir.

Findeks Kredi Notu Sorgulama

Findeks sitesinden kredi notunuzu kolaylıkla sorgulayabilirisiniz. Üye olup giriş yaptıktan sonra online ödeme yaptıktan hemen sonra kredi notunuz ekrana yansıtılmaktadır. Yine çıkarılan risk raporu sayesinde finansal olarak yol haritanızı da oluşturabilirsiniz. Alınacak risk raporunda şuanki ve son 5 yılda kullanılmış veya kapatılmış kredilere ilişkin geçmişi görüntüleyebilirsiniz.
Findeks kredi notu sorgulama ekranına gitmek için tıklayın.

Akbank Kredi Notu Sorgulama

Türkiye’de en çok tercih edilen bankalardan birisi olan Akbank üzerinden kredi puanızızı öğrenebilirsiniz. Akbank Direkt mobil uygulama veya Akbank internet şubesine giriş yaptıktan sonra “Başvuru ve Nakit > Risk Raporu” menüsüne gelerek kredi notunuzu sorgulayabilirsiniz. Yine bu sorgulama için Akbank tarafından komisyon alınmaktadır. Bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorsanız Akbank kredi notu öğrenme konusuna bakabilirsiniz.

Garanti Bankası Kredi Notu Öğrenme

Garanti Bankası’ndan kredi risk raporunu anında öğrenebilirsiniz. Bunun için Garanti Bankası internet şubesi yada mobil şubeye girdikten sonra “Başvuru ve ürünler > Risk Raporu” menüsüne gelerek sorgulama işlemini başlatabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler Garanti kredi notu öğrenmesayfasına göz atabilir.

Sizde bu konuda yer alan bilgilerden yararlanarak kredi notu sorgulama işlemini anında gerçekleştirebilir, kredi notunuzu öğrendikten sonra finansal hareketlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Kredi notu, günümüzde kredi çekmek isteyen kişiler için en önemli şeydir. Ayrıca bankaların, kredisini riske atmamak adına kullandıkları en önemli araçlardan birisi olarak bilinir. Sizde kredi notunuzu öğrenerek bankalarla aranızı düzgün tutabilir, yüksek kredi puanına ulaştıktan sonra kredi başvurularını çekinmeden yapabilirsiniz. Kredi notu sorgulama yapmak isteyen kişiler Findeks, Akbank, Garanti Bankası ve diğer bankaların internet şubelerinden risk raporu sorgulamasını anında yapabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir