Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır

featured

Son zamanlarda bir çok kişi bankalardan kredi notu sorgulama nasıl yapılır diye merak etmektedir. Peki ücretsiz kredi notu sorgulama var mıdır?

 

Kredi notu, günümüzde herkes tarafından kabul gören ve tüm bankalarda kredi değerlendirme aracı olarak kullanılan bir sistemdir. Kredi notu sorgulama yaparak sizde kredi notunuzu öğrenebilir, kıyaslayabilir ve kredi notunuzun karşılığında kredi çekip çekemeyeceğinizi bilebilirsiniz. Peki nedir bu kredi notu ve hangi yöntemlerle sorgulanır, düşük kredi notu yükselir mi?

Kredi notu sorgulama için sizde bu sayfadan yararlanabilirsiniz. Kredi notu, pek büyük geçmişi olmasa da, son dönemlerde özellikle banka kurumlarının kredi verirken bir numaralı sorgulama aracı haline gelmiştir. Öyle ki, kredi notu sorgulama sistemleri bireysel kullancıılara da açılmış ve herkes findeks.com üzerinden kredi notunu öğreebilir hale gelmiştir. Bu aşamadan sonra “kredi notu yüskeltme uzmanları” devreye girmiş, ücretli olarak kredi notunu yükseltmek için çabalar sarf etmişlerdir. O halde kredi notu nerelerden sorgulanır ve hangi yollarla bulunur gelin birlikte bakalım.
İLGİLİ İÇERİK: Kredi notu sorgulama
Findeks üzerinden KKB kayıtlarına göre bireysel kullanıcılara açılan kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Bunun karşılığında tabi ki ücret ödemeniz gerekmektedir. Findeks kredi puanınız tüm bankalar tarafından kabul görmektedir. Sizde findeks puanınıza bakarak kredi puanınızı öğrenebilir, sonrasında bankalara kredi başvurusu yaparak kredinizi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda findeks kredi notu, normal bir kredi kartı alırken başvurusunu yaptığınızda da geçerliliğini korumaktadır.

 

Garanti Bankası da müşterilerine özel olarak kredi notu sorgulama servisini geliştirmiştir. Tabiki de Findeks ve KKB üzerinden alınan bu veriler yine ücret karşılığındadır ve Findeks puanıyla aynı şekilde size sunulmaktadır. Garanti İnternet şubesine giriş yaptıktan sonra “risk raporu” bölümünden kolaylıkla kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenebilirsiniz. Bir çok kişi ücretsiz olarak sorgulama yapmak istemektedir ancak bu 2018 yılı itibariyle mümkün değildir.

İlgili: Ücretsiz kredi notu sorgulama

 

Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır?
Kredibankalar.com sitesi üzerinden de kredi notu sorgulamak isteyenlere özel olarak pek çok seçenek sunulmuştur. Bunlara göz atarak sizde kredi puanınızın kaç olması gerektiği makaleleri okuyabilir, kredi notu sorgulama servislerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca kredi notu nasıl yükselir konusu da oldukça yararlı ve kredi notu düşük olan kişilerin mutlaka uygulaması gerektiği yöntemleri içeren bir yol haritasıdır. Ücretsiz olarak sunulan bu konulara göz atarak sizde kredi notu sorgulama ile alakalı tüm konulara ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir