TC Kimlik Numarasıyla Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır

featured

Kredi çekmek isteyen kişiler için en önemli şey kredi notudur. TC Kimlik Numarası ile kredi notu sorgulama nasıl yapılır diye soranlar için bu konumuzu inceleyebilirler.

Bankalardan kredi çekmek isteyenleri ilgilendiren en önemli faktör kredi notudur. TC kimlik numarasıyla kredi notu sorgulama işlemini soranlar için bu konumuzu hazırladık. Kredi puanınız Findeks sitesi üzerinden (KKB’nin bireysel kullanıcıları için), sms ile ya da banka kanalıyla öğrenilebilmektedir.
Sizde sadece vatandaşlık numaranız ile dakikalar içerisinde kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi notunuzu öğrenerek bankaların size kredi başvurularında nasıl yaklaşacağını kestirebilirsiniz. Kredi notunuz tüm bankalarda yaptığınız finansal işlemlere göre belirlenmektedir. Ödemelerini zamanında yapan ve sürekli bankalardan ürün kullanan kişiler, ödemelerini geciktiren kişilere göre kredi notunda daha öndedir. Sizde aşağıdaki yöntemi kullanarak kredi notunuzu sorgulayabilirsiniz.Kategori: Kredi Notu Sorgulama

TC Kimlik Numarasıyla Kredi Notu Nasıl Sorgulanır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numaranızı biliyorsanız kredi notunu da sorgulayabilirsiniz. Eğer bankalara borçlarınızı zamanında yatırıyor, kredi kartı ödemelerinizi günü gelince yapıyorsanız kredi notunuz iyi seviyede yer alacaktır. Ancak ödemelerizi zamanında yapmaz ve sürekli olarak erteleme yapar ya da bankalardan kredi başvurularında olumsuz yanıt alırsanız, işte o zaman kredi notunuz düşecektir. Fakat hemen ümitsizliğe kapılmayın, kredi notunuzu yükseltecek işlemlerde sitemizde yayınlanmıştır. Kredi notu yükseltme konusuna göz atarak sizde kısa zamanda kredi puanınızı iyi seviyeye getirebilirsiniz. Buna bir özet geçmek gerekirse, kredi notunuzu yükseltecek birkaç konu bulunmaktadır. Aşağıdaki sıraladıklarımız kredi notunu etkileyen işlemlerdir.

  • Kredi ve kredi kartı ödemelerini düzenli yapmak.
  • Hesaplarınızaki para durumu ve bankaya olan borçlarınız.
  • Mevcut mal varlığınız.
  • Bankalarda hangi işlemleri kullanıyor olduğunuz.
  • Bazı bankaların baktığı 1. derece akrabalarınızın borç durumu.
  • Gecikmiş kredi ve kredi kartı ödemeleriniz de kredi notu işleminde önemli yere sahiptir.

TC kimlik no ile kredi notu sorgulama yapmak için birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunların başında Findeks sitesine girerek ücretli olarak sorgulama yapmaktır. Findeks, Tc kimlik numarası sorgulama sistemini kullanarak sizde kısa zaman içerisinde kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi Kayıt Bürosu’nın bireysel kullanıcılar için sunduğu ve çok güvenli bir ortamda kredi notu sorgulama işlemi gerçekleştirebilen Findeks sitesidir. Bazı siteler ücretsiz olarak Tc kimlik numarasıyla kredi notu sorgulama işlemi yaptıklarını söylemektedirler. Ancak bu siteler yasal olmamakla beraber sizin kimlik belgelerinizi ele geçirmek isteyen kötü niyetli kişiler olabilir. Şuanda hiçbir yerde ücretsiz olarak kredi notu sorgulama yapılmamaktadır. Lütfen güvenmediğiniz kişilere kişisel bilgilerinizi vermeyiniz.

Findeks kredi notu sorgulama nasıl yapılır?

Kredi notu sorgulama nasıl yapılır sorusunu yöneltenler için Findeks sitesinin kullanımından bahsedeceğiz. Kredi notunuzu öğrenmek için Findeks sitesine kayıt olmanız gerekmektedir. Üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra ise sorgulama menüsüne gidebilirsiniz. Birkaç kişisel bilgiyi doldurduktan sonra, sorgulama işlemini başarılı şekilde tamamlayabilirsiniz. Siteye üye olmak ücretsizdir ancak sorgulama yapabilmek için kredi kartınızla ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeme işlemi sonrasında anlık olarak kredi notunuzu görüntüleyebilirsiniz.

Tc kimlik numarasıyla kredi notu sorgulama işleminin yanı sıra, sms ile kredi notu sorgulama işlemini 9 TL karşılığında yapabilirsiniz. Bunun için aşağıda yerdiğimiz konuya da göz atabilirsiniz. Bize göre en kolay yöntem Tc kimlik numaranızı gönderip sms ile sorgulama yapmaktır. Son olarak kredi notu 0 ile 1900 arasında bir puanlama sistemidir. Genellikle bankalar 1200 üzeri puanı olan kişilere kredi verirler. Bunun altındaki kişiler ise kefil ya da ipotek göstererek kredi çekebilirler. Ayrıca aşağıdaki konulara da göz atabilirsiniz.

İncelemenizi öneririz:  
Sms ile kredi notu sorgulama
Kredi notu düşük olanlar ne yapmalı
Kredi notu kaç olmalı
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir