TC No ile Kredi Notu Sorgulama

featured

TC Kimlik No ile birçok işlem yapıldığı gibi aynı zamanda kredi notu sorgulama da yapılmaktadır. Aşağıdaki yöntemler ile Tc no ile kredi notu sorgulama yapabilirsiniz.

 

TC ile kredi notu sorgulama artık Findeks sitesi üzerinden yapılabildiği gibi aynı zamanda cep telefonlarımızdan sms yollayarakta yapılabilmektedir. Kredi puanı sorgulama,kredi notu öğrenme gibi işlemler yapmak istiyorsanız bu konuyu takip edebilirsiniz. Bu sayede sizde kısa zaman içerisinde kredi puanınızın kaç olduğunu öğrenebilirsiniz.
Kredi notu: Merkez Bankası’nın sistemi olan Kredi Kayıt Bürosu üzerinde verilerle hareket edilerek sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Herkesin kendine ait kredi notu yada kredi puanı bulunmaktadır. Bu notu yükselten yada düşüren etkiler olduğu gibi, kredi notunun yükselmesi ya da düşmesi kişilerin elinde olan bir şeydir.

Kredi notunun öneminden bahsedecek olursak; nakit ihtiyaçlarımızı karşılamak için bankalardan borç para yani kredi alırız. İşte bu kredilerin onaylanmasının ardında yatan en büyük neden ise kredi notunun yüksek olmasından dolayıdır. Eğer kredi notunuz iyi derecedeyse yani yüksek seviyesindeyse her bankadan kolaylıkla kredi çekebilir; kötü derecedeyse bazı şartlar altında kredi kullanabilir ya da hiç çekemezsiniz.

Merkez Bankası’nden Tc ile kredi notu sorgulama işlemi birçok yöntem ile yapılabilmektedir. Bunlardan bazılarına bakacak olursak;

  • Findeks kredi notu sorgulama servisini kullanarak findeks.com.tr üzerinden üyelik oluşturduktan sonra kredi notunuzu görüntüleyebilirsiniz. Üyelik sonrasında TC no ile kredi notu sorgulama işlemini yapabilir ve canlı olarak kredi notunuzu görüntülersiniz.
  • KKB ile kredi notu öğrenme ise KKB’ye dilekçe yazarak kredi notunuzu öğrenebilmeniz mümkündür. Dilekçe içerisinde Tc kimlik no ile kimlik bilgilerinizin olması gerekmektedir.
  • Sms ile kredi notu sorgulama servisini kullanabilirsiniz. Bunun için Tc kimlik no ile doğum yılınızı 1122’ye sms gönderebilirsiniz. Bu servisin ücreti 9 tl’dir.
  • Banka kredi notu sorgulama servisinden yararlanmak istiyorsanız bunları uygulayarak findeks kredi notunuza ulaşabilirsiniz. Bu servislerin ücreti 5 ile 10 tl arasında değişmektedir.
  • Tc ile kredi notu sorgulama işlemi yapmak isteyenler için de en önemli nokta notu görüntüledikten sonra yapılması gerekenlerdir. Tc ile kredi notunuzu öğrendikten sonra mutlaka uzmanlardan destek alın ve kredi notunuzu yükseltecek adımlar atın. Bu işlemler sonrasında yine kredi notunuzun kaç olduğunu öğreneceksiniz. Eskiden bankalar üzerinden ücretsiz olarak kredi notu öğreniliyordu ancak Findeks’in çıkmasından sonra kredi notu sorgulama işlemleri bankalara yasaklanmıştır. Yine de bazı bankaların internet şubesi üzerinden kredi notu öğrenebilirsiniz. Bunun için de belli bir ücret talep edilmektedir.

 

 

Sizde bu bilgiler ile Tc no ile kredi notu sorgulama yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden kredi notu sorgulanıyor mu diye soru yöneltenlere de son olarak malesef; e  devletten kredi notunuz öğrenilmemektedir. Sms ile ya da Findeks üzerinden kredi notunuzu anlık olarak öğrenebilirsiniz.Kategori: Kredi Notu Sorgulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir