Adıma Çekilmiş Kredi Var Mı Nasıl Öğrenebilirim

featured

Son zamanlarda kredinizi sorgulayın haberleri ile bir çok kişi adıma çekilmiş kredi var mı nasıl öğrenebilirim araştırması yapmaktadır. Bizde kredi borcu sorgulama sistemlerinin nerelerden yapılabildiğini araştırdık.

 

Az da olsa bir çok dolandırıcı bazı kişilerin kimlik bilgilerini kopyalayarak bankalardan kredi çekebilmektedir. Peki adıma çekilmiş kredi varmı diye soran kişiler hangi yollara başvurmalı, neler yapmalı? Banka kredi borcu sorgulama sistemlerini kullanarak sizde kendi isminize çekilmiş bir kredi olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Tabi bu gibi dolandırıcılık yöntemlerini bazı şeyler yaparak da önlemek münkündür. İlk olarak hangi şeylere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilgileri sizlere sunacağız.

Adıma Kredi Çekilmiş Mi?

Sahte nüfus cüzdanı kopyalama ile ilgili dolandırıcılık yöntemleri ile ilgili haberlere bir çok kişi karşılaşmıştır. İlk olarak nüfus cüzdanınızı gerek olmayan her yere vermekten kaçının. Örneğin küçük telefon bayileri (alt bayiler) telefon hatları taşırken kimlik belgenizi kopyalayıp dolandırıcılık için kullanan kişilere satabilirler. Diğer yandan banka çalışanlarının da bilgileri kopyalayıp bu kişilere ulaştırdığı tespit edilmiştir. Bu sistemlerde telefon numaranız, tc kimlik numaranız, anne kızlık soyadı gibi bilgiler olduğu için sizin her türlü bilginizi kopyalayabiliyorlar. Dikkat etmeniz gereken nokta ise güvenmediğiniz kurum ve kuruluşlara kimlik belgenizi ve fotokopisini vermemenizdir. Diğer yandan imzanız da sizi sembol etmektedir. İmzanızı güvenmediğiniz yerlerde atmayınız, imzanızı da kopyalayarak bir çok dolandırıcılıkla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Başkası benim adıma kredi alabilir mi? Konunun ana başlığı olan adınıza çekilmiş kredi var mı sorgulaması için de KKB sistemlerini kullanabilirsiniz. Kredi Kayıt Bürosu’nun bireysel kullanıcılara açtığı Findeks sitesine giriş yaparak, ücretini ödedikten sonra Risk Raporu’nuzu öğrenebilirsiniz. Risk raporunda kullanılan krediler, kredi notunuz ve mevduat ürünleriniz gözükecektir. Risk raporu, sizin son 5 yıldaki banka hareketlerinize bakılarak çıkarılacaktır. Diğer yandan ücretsiz olarak öğrenmek istiyorum diyenlere ise bankaların internet şubesine giriş yaparak banka borcu sorgulama yapmaları olacaktır. Adıma çekilmiş kredi varmı diyenler diğer yandan bankaların şubelerine uğrayarak da kimlik belgenizle beraber üzerinize kredi borcu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Adıma kredi çekilmiş mi e devlet diye arama yapanlara da cevabımız malesef e-devlet üzerinden bankaların ürünleri ve sistem verileri henüz gözükmemektedir. Sadece banka sistemleri aracılığıyla borç sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Banka borç sorgulama
Ücretsiz kredi notu sorgulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir