Asgari Ücretle Çalışıyorum Ne Kadar Kredi Çekebilirim

featured

2018 yılında asgari ücretle çalışan kişiler bir şeyi merak etmektedir; ne kadar kredi çekebilirim. Asgari ücretliye ne kadar kredi çıkar diye soran kişiler için bu konumuzu hazırladık.

 

Asgari ücretli çalışana ne kadar kredi çıkar diye soran takipçilerimize özel olarak bu sayfayı sunduk. Asgari ücretin pazarlık çalışmaları sürüyor ancak hükümet tarafından verilecek rakam 1586 lira olarak beklenmektedir. Asgari ücretin netlik kazanmasıyla birlikte acil olarak paraya sıkışan kişiler bankalardan kredi almak için beklemektedir. Peki asgari ücretliye ne kadar ihtiyaç kredisi çıkar?

Asgari Ücretle Çalışıyorum, Ne kadar kredi çekebilirim

Bankalar bilimdiği gibi kişilerin gelirine bakarak kredi verirler. Genel olarak bankarın uyguladığı formül ise; “aylık net gelir/2” olarak bilinmektedir. Bu formül ele alınarak kişinin ödeyebileceği en yüksek aylık kredi taksit tutarı hesaplanmaktadır. Örnek vermek gerekirse en düşük asgari ücretten çalışan bir kişi için 1586/2 dersek sonuç 793 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. 2018 yılında asgari ücretlilerin bankada kredi çektiklerinde en yüksek ödeyebileceği taksit tutarı budur. Yine bu duruma göre ihtiyaç kredisi yada taşıt kredisi kullanmak isteyen kişiler için en fazla vade sayısını 48 ay olarak baz alırsak, 2018 yılı içerisinde en fazla 38.000 lira kredi alabilirler.

Diğer yandan bu kredi tutarının tamamını çekebilmeniz için kredi notu, banka siciliniz, geçmiş ödemeleriniz, mevcut kredi durumunuz da kredi başvurusu yapılan banka tarafından incelenecektir. Bankalar bu kriterleri göz önüne alarak size en fazla verebileceği krediyi sunacaktır. Ayrıca çoğu kişi “asgari ücretle çalışanın kredi çekebilmesi için kredi notu kaç olmalı?” diye merak etmektedir. İşte bu durumda sizler için hazırladığımız kredi notu kaç olmalı konusuna bakabilir ve detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Kredi notu; asgari ücrete çalışan yada diğer sektörleri ayırmaksızın her kesime eşit olarak sunulan bir puanlama sistemidir.

En Uygun Kredi Veren Bankayı Nasıl Bulurum?

Kredi çekerken dikkat etmeniz gereken önemli şey ise, kredi faiz oranları ve bankaların sunmuş olduğu uygun teklifleri değerlendirmektir. Peki ihtiyaç kredisi çekerken en uygun faiz oranlarını 2018 yılında hangi banka veriyor, ve en iyi kampanya yapan bankalar hangileridir? İşte bu durumda size yol gösterebilecek bir konu olan ihtiyaç kredisi faiz oranları 2018 konumuza da bakabilirsiniz. Asgari ücrete ne kadar kredi çıkar 2018 yılında diye merak edenler için bu konumuzu hazırladık. Sizde dikkatli bir şekilde bu yazıyı inceleyerek asgari ücretlilere en uygun kredi veren bankaları bulabilir, ihtiyaç kredinizi kullanıp acil olarak nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir