Aynı Gün İki Bankadan Kredi Çekmek

featured

Birçok kişinin kullandığı ve çoğu kişi tarafından merak edilen bir konu olan aynı anda iki bankadan kredi çekmek nasıl oluyor sorusudur. Biz de aynı gün farklı bankalardan kredi çekilebilir mi diye araştırdık.

  Acil nakit ihtiyaçlarımızda artık direk olarak bankaların yolunu tutuyoruz. Kredi çekeceğimiz bankayı da ilk olarak internet üzerinden araştırıp belirlediğimiz de bir gerçektir. Bankalar, kredi başvurusu yapan kişiye kredi limitini onaylarken birçok şeyi göz önünde bulundurur. Belli kriterlere göre herkesin bir kredi notu ve kredi limiti vardır. İşte bu sorunsaldan dolayı da çoğu kişi daha fazla kredi çekmek için, aynı gün iki bankadan kredi çekmek yöntemine başvuruyorlar. Biz de bu konuyu araştırarak, aynı gün farklı bankalardan nasıl kredi çekilebileceğini sizlere sunduk.

Aynı Anda İki Bankadan Kredi Çekmek

İlk olarak bu yöntemin ne için yapıldığını da açıklayalım. Yukarı da belirttiğimiz gibi, aynı anda farklı bankalara kredi başvurusu yapan kişi daha çok miktarda kredi çekmek istemektedir. Yani eline daha çok paranın geçmesini isteyecektir. Ancak bu yöntemi kullanırken dikkat etmeniz bir nokta var o da, bankalar sizin gelir düzeyinize göre kredi onaylamaktadır. Yani eğer düzenli bir belgelenemeyen ek geliriniz yoksa, bu yöntemden kesinlikle uzak durunuz. Eğer belgelenebilir bir ek geliriniz bulunuyorsa (kira kazancı, diğer ek gelirler) bu belgeyi bankalara sunarsanız zaten limitinizden daha çok kredi çekebilirsiniz.
Aynı gün kaç bankadan kredi çekebilirim diye soru yöneltenler ise bunu sınırsız olarak açıklayabiliriz. Ancak birçok bankaya başvuru yapıp kredileri çekerseniz (örneğin 10 bankadan) bankalar da bu durumu farkederse yasal takibe düşebilirsiniz. Bankalar dolandırılmaya karşı çok dikkatli çalışmaktadırlar.

Dediğimiz gibi aynı gün 2 bankadan kredi çekmeniz mümkündür. Ancak kredi notunuzun, kredi çekmeye uygun olması gerekmektedir. Eğer kredi notunuz kredi çekmeye elverişli ise, bankalar yüksek ihtimalle kredinizi onaylayacaktır. Aynı anda farklı bankalardan kredi için yapmanız gereken şey, öncelikle kredi notunuzu düzenli tutmaktır. Eğer kredi notunuzu “iyi” seviyesinde tutarsanız kredileri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kredi notuyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız kredi notu kaç olmalı konumuza göz atabilirsiniz.

İki Bankadan Aynı Anda Kredi Çekmek

Aynı anda birden fazla bankadan kredi çekmek isteyenlerin yapması gereken şey bankalara aynı gün başvuru yapılmasıdır. Bir banka, bir kişinin başka bir bankaya yaptığı ve sonuçlanmayan bir başvuruyu göremez. Ancak red gelme durumunda ve kredinin onaylandığı durumda bu bilgi sisteme düşmektedir. Yani bir bankaya başvurduğunuzda kredinin onaylanmasına kadar zamanınız var demektir. Eğer bir bankadan kredi onaylanır ve başka bir bankaya kredi onaylandıktan sonra başvuru yaparsanız bu sefer red gelecektir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli detay zamanı iyi kullanmaktır. Bu yöntemi kullanarak aynı anda bir çok farklı bankadan kredi çekebilirsiniz.

BİLGİ MERKEZİ:
Nakit karşılığı kredi çekmek
Kredi başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Kredi borcu ödenmezse ne olur?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir