Banka Dışında Kredi Veren Firmalar

featured

Bankalardan kredi alamayan kişiler banka dışında kredi veren firmaları aramaktadır. Peki banka dışında kredi veren özel kurumlar ve şirketler nerede bulunur ve nasıl işlerler.

 

Bankalardan kredi notu düşük olduğundan yada kredi sicili kötü olmasından dolayı kredi alamayan kişiler için banka dışında kredi veren firmalar önem teşkil etmektedir. Tabi bu şirketlerden herkes haberdar değildir ve bazı kişiler sadece bankaların kredi verdiğini sanmaktadır. Oysa ki BDDK’nın sunmuş olduğu yasayla beraber, Bddk tarafından denetlenen bazı kurumlarda kişilere ve Kobi’lere uygun fiyatlı krediler sunmaktadır. Ayrıca çoğu kişi tarafından bilinen “yüksek faiz” doğru değildir bunun nedeni de BDDK’nın koymuş olduğu maksimum yasal faiz uygulamasıdır.

Banka Harici Kredi Almak

Banka dışında kredi almak isteyenler için bu araştırma konusunu yayınladık. Banka harici kredi almak istiyorum diyen esnaf, ev hanımı, tüccar, çiftli, memur, emekli ve diğer kişiler için uygun şartlar oluştuğu taktirde en uygun faiz oranlarıyla kredi kullanabilirler. Özel kredi veren kurumlar başta megakent İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, Adana, Mersin gbi büyükşehirlerin merkezlerinde olmaktadır. Bu yerler banka dışında kredi veren şirketler olup, bireysel kredi veren özel firmalar grubunda değerlendirilmektedir. Sigortasız olanlara kredi veren firmalar konusuna bakmak için tıklayınız.

Peki o halde bankadan kredi alamıyorum diyen tüm vatandaşlarımız nasıl kredi alır ve bu firmalar nerelerde bulunur? Diğer yandan banka dışında kredi veren şirketler gelir belgesi ister mi. Kara listede olan kişilere, kırmızı kalem yiyenlere ve kredi notu düşük olanlara özel olarak, Faktöring firması olarak bilinen ve aynı zamanda kişi ve kurumlara kredi sağlayan bu şirketler, sicili kötü olanlara bile kredi verebilmektedir. Aynı zamanda bu firmalar senetle kredi ve komisyonlu kredi de vermektedir.

Banka dışında kredi nasıl alınır diye soran kişiler için, senetle kredi veren ve aynı zamanda komisyonla kredi veren firmalar hakkında birkaç detayı sizlere sunalım. Komisyon karşılığında kredi sunan bazı firmalar bulunmaktadır ancak bu kurumlar ek maliyet ile kredi payları isteyebilirler. Yani örnek vermek gerekirse 25 bin TL’lik bir kredide 2-3 bin TL talep edebilmektedirler. Ayrıca diğer ek faizler de tarafınıza yansıtılır ve krediyi aylık olarak ödersiniz. Ayrıca senetle kredi verenler konusuna da mutlaka bakınız.
Bankalar Kredi Vermiyor, Acil Para Lazım Diyenler Ne Yapmalı?

2018 yılı itibariyle tefecilik kanunen bir suç olsa da halen bankalar kredi vermiyor para verecek tefeci arıyorum diyenler vardır. Bunun yanı sıra senetle para verenleri de arayan binlerce kişi bulunmaktadır. Elden para veren bu kişiler senet ve benzeri şeyler karşılığında kredi vermektedir ancak yüksek faiz oranları yansıtlamaktadır. Nasıl para bulabilirim diye soran kişilerin son gideceği yer olan bu kişiler, kesinlikle son çare olarak görülmelidir. Çünkü, örnek vermek gerekirse “30 bin liralık alacağınız bir borç karşılığında 20 bin liraya kadar faiz” uygulayabilmektedirler. Acil para lazım, borç para veren kişiler nasıl bulunur yada acil para nasıl bulunur diye soran kişiler aşağıdaki yorum bölümümüze yazabilirler. Bu konumuzda banka dışında kredi nasıl alınır diye soran kişiler yanıt bulabilirler ve faktöring firmalarına giderek kredi başvurusunda bulunabilirler.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir