Bankalar Bana Niye Kredi Vermiyor Diyenler İçin Yol Haritası

featured

Bankalar neden kredi vermez, neden kredi onaylanmıyor, neden kredi çekemiyorum diyenler bu sayfamızdaki bilgilerden yararlanabilir. İşte kredi red nedenleri listesi 2018.

 

Bankalar bana niye kredi vermiyor diyen kişiler için kredi bankalar sitesi olara bu araştırma konumuzu hazırladık. Acil olarak paraya sıkışan, borcu olan, acil para lazım diyenler bankalara kredi başvurusu yapmaktadır. Ancak bazı olumsuz koşullar sebebiyle bankalar krediyi onaylamamakta ve red vermektedir. O halde gelin birlikte kredinin onaylanmama nedenlerine maddeler halinde bakalım. Bu arada bankadan neden kredi alamıyorum diyen kişiler de bu sayfa üzerindeki bilgilerden yararlanabilirler.

Neden kredi çekemiyorum 2018

Bankalardan kredi alamıyorum için kredi, tüm kişilerin son zamanlarda “banlalardan kredi alamıyor musunuz, o halde bize uğrayın” gibi reklamlarla karşılaşmışsınızdır. Bizim de dikkatimizi çeken bu reklamlarda kredi çekemeyenlere kredi sloganları ile insanlar belli bir telefon numarasına yada internet sayfalarına yönlendiriliyor. Fakat bazı dolandırıcılar ve kötü niyetli kişiler kimlik belgenizi çalmak istiyor ve sizin adınıza işlem yapmak istiyor olabilir. Ülkemizde yasalar gereğince sadece finans kurumları kredi vermekte ve başka kişilerin bu işlere aracılık etmesi yasaktır. Sizde bu kişilerin oyunlarına gelmek yerine, öncelikle sormanız gereken soru bankalar niye kredi vermiyor olmalıdır. Aşağıda bankaların krediye red verme nedenlerini veriyoruz;

1 – Kredi notunuz düşük mü?

Bankalardan kredi alamamanın en önemli nedeni kredi notunuzun düşük olmasından dolayıdır. Kredi notu, özellikle bireysel kullanıcılara açıldıktan sonra büyük değer kazanmış, zaten bankaların önemle baktıkları bu puanlar daha da dikkatli ve titiz çalışmalarla kontrol edilmeye başlanmıştır. Kredi başvurusu yaptığınızda bankacılar ilk olarak sizin KKB üzerinde yer alan 0 ile 1900 arası olan kredi notunuzu inceleyecektir. Eğer kredi notunuz iyi seviyede yer alıyorsa diğer kriterleriniz incelenir ve kredi onay aşamasına gelinir. Eğer kredi notunuz kredi çekmeye elverişsiz ise o durumda kredi başvurunuz reddedilecektir. Eğer kredi notunuz kötü durumdaysa artırmak için bazı teknikleri uygulamaya başlayabilirsiniz. Bunun için ise kredi notu yükseltme 2018 konusuna bakarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

2 – Kredi limitiniz mi doldu?

Bu soruya yanıtınız evet ise bankalardan kredi alamazsınız demektir. Kredi limiti; kişinin gelirine göre verilen bir para birimidir. Genellikle bankaların kredi limiti hesapları maaş/2: aylık taksit tutarınız olmaktadır. Yani kredi kullanacağınız aylık taksit tutarınız maaşınızın yarısını geçemez. Diğer bir deyişle maaşınıza göre bankalardan kredi alabilirsiniz, lütfen kredi başvurusu yapmadan önce kredi limitinizi kontrol edin ve durduk yere red yiyip kredi notunuzu düşürmeyin. Asgari ücretle ne kadar kredi çekilebilir konusu size yol gösterecektir.

3 – Geçmiş düzensiz ödemeleriniz

Sizi şöyle bir geçmişe götürelim. Hayır hayır çocukluk yıllarınıza değil, daha önceki kredi kullandığınız yıllara. Ne güzel hatıralar saklı değil mi. Neyse fazla kelime laşgalığı yapmadan konumuza dönelim; geçmiş kredi borçlarınızı eğer düzensiz olarak ödemişseniz kredi notunuz düşecektir. 1. maddede yer alan kredi notunun ne kadar önemli bir yer kapladığını tekrar etmeye gerek bile duymuyoruz. Ayrıca kredi kartı ödemelerinizi de zamanında yapmazsanız kredi notunuz düşürülecek ve kredi yada kredi kartı alamayacaksınız. Banka kredi borcu ödenmezse ne olur konusu size yol gösterecek bilgilerle dolu.

Neden Kredi Çekemiyorum?

Yukarıda yer alan 3 madde dışında bazı durumlarda bankalar yakınlarınızın da kredi ödemelerini ve aylık gelirlerini incelemektedir. Eğer birinci dereceden yakınınız bir kredi borç bataklığına girdiyse, bankalar temkinli davranıyor ve size de kredi vermiyorlar. Sizde bankalardan hemen ve hızlı kredi almak için yukarıda yer alan 3 maddeye dikkat edin. Bankadan kredi alamıyorum ne yapmam lazım diye soranlar da bu konuyu dikkatli şekilde inceleyebilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir