Eşimin Borcundan Dolayı Kredi Çekemiyorum

featured

Eğer sizde de eşimin borcu yüzünden kredi çekemiyorum diyorsanız bu sayfamızı mutlaka inceleyin.

 

Eşimin borcu var kredi alamıyorum diyenler bu konumuza bakabilir. Nakit ihtiyaçları, günlük hayatta bir çok kez karşımıza çıkmaktadır. Kredi çekmek için bankaya kredi başvurusu yapıyorsunuz ve siciliniz temiz, kredi notunuz iyi olmasına rağmen bir de baktınız başvurunuza olumsuz cevap geldi, yani kredi çıkmadı! Bir de öğrendiniz ki banka eşinizin borcundan dolayı size kredi vermiyor, peki şimdi ne yapacaksınız? Eğer sizde eşimin borcundan dolayı kredi çekemiyorum diyenlerdenseniz bu konumuzu inceleyin.
Eşinizden ayrı olarak çalışıyor olabilirsiniz, kredi notunuz iyi, kredi siciliniz de beyaz sayfa kadar temiz olabilir. Ancak evlilik durumunda ve eşinizin bankalara kredi veya kredi kartı borcu varsa işte bu durum sizi de etkilemektedir. Örneğin eşinize kredi verilirken sizinde maaşlı olarak çalıştığınız göz önüne alınmış olabilir. Eşiniz kredi kartı yada kredi borçlarını yatırmaz yada geç yatırırsa bu durum sizi de direk olarak etkiler. Eğer kredi borçlarını eşiniz ödemez ise ilk olarak eşinizin maaşının belli bir kısmına haciz gelir ve daha sonra da eve yada eşinizin üzerine kayıtlı taşınmazlara haciz uygulanır. Dilerseniz aşağıda yönlendireceğimiz konumuza da bakabilirsiniz.

Eşimin kredi borcu beni etkiler mi?

Buna da bakın: Kredi kartı borcumdan dolayı eşimin maaşına haciz gelir mi?

Eğer eşiniz bir konut ve araç kredisi gibi ortak kullanım kredisi çekmiş ise o durumda sizin maaşınıza bile haciz gelebilme ihtimali vardır. Bu durumda kalan binlerce kişi vardır ve eşinin borcu yüzünden icralık olanları örnek verebiliriz.

Eşim Borcunu Ödemediği İçin Bana Kredi Çıkmıyor

Eğer eşiniz bankaya ait kredi ve kredi kartı borçlarını ödememiş ve yasal takibe girmişse o zaman Merkez Bankası’nın kara listesine girecektir. Bu durum sizi de zor durumda bırakabilme ihtimali vardır. Tüm bankalarda bu prosedür işlemese de, çoğu banka eşinizin borcunu görerek size kredi vermez. Bankaya yapılan kredi başvurusunda gelen olumsuz sonucun en önemli nedeni bu olabilmektedir. Peki bu durumdan kurtulmak için çözüm var mıdır? Eğer eşinizin borcundan dolayı kredi alamıyorsanız, bir tanıtığınızı kefil göstererek kredi çekebilirsiniz. Ayrıca sizin üzerinize kayıtlı arsa, ev, araba gibi taşınmazları ipotek göstererek kolaylıkla bankalardan kredi alabilmeniz mümkündür.

Buna da bakın: Kredi kartı borcumdan dolayı maaşıma haciz
gelir mi
?

Eşimin kredi borcu beni etkiler mi 2018

Bu soru da son yıllarda bir çok kişi tarafından merak edilmektedir. Eşinizin bankalara olan kredi borçlarından dolayı sizin maaşınıza herhangi bir haciz işlemi uygulanamaz. Tabi ki bu bireysel krediler içindir, eğer ortak bir kullanım için alınan kredi varsa o durumda mahkeme bankayı haklı görebilir ve eşinizin maaşına haciz geldikten sonra sizin de maaşınızın 1/4’te kısmına haciz uygulanabilir. Ayrıca bu durum hem eşinizin hem de sizin banka sicilinize işleyecek ve kredi notunuz da düşecektir. Kredi borcunda eşin sorumluluğu da bu şekildedir.

Diğer yandan artık eşlerden birisi konut kredisi yada taşıt kredisi kullanırken bankalar eşin rızasını yani imzasını da istemektedir. Bunun nedeni ise olumsuz bir durumda yani kredinin ödenmemesi durumunda eşin de üzerine olan mallara veya maaşa haciz işlemi uygulayabilmektir. Geçtiğimiz yıllarda yargıdaki bir karara bakılırsa eşin rızası olmadan çekilen bir kredi sonucunda diğer eşin maaşı yada üzerine kayıtlı mallarına haciz uygulanamaz kararı alınmıştır.
Yani eşin haberi olmadan çekilen bir kredi sonucunda kendisinin mağdur olması da olası bir durum değildir. Bu sorunu krediyi çeken kişinin üstlenmesi gerekmektedir. Ancak kredi çekildiğinde diğer eşte buna kefil olursa o durumda işler değişiyor ve borç ödenmemesi durumunda eşlerden ikisinin de maaşına yada üzerine kayıtlı mallarına ve banka hesaplarına haciz koyulabiliyor. Bu sayfamızı eşimin kredi borcundan dolayı kredi çekemiyorum diyen kişiler için oluşturduk. Yukarıda yer alan bilgilerden yararlanarak sizde eşinizin borcunu görmezden gelerek kredi kullanabilirsiniz.

Bana kredi çıkar mı sorgula

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir