Kredi Borçlarını Tek Bankada Toplama

featured

Farklı bankalardan kullanmış olduğunuz banka kredi borçları tek bankada toplama işlemini bu sayfada açıklıyoruz. Siz de vereceğimiz yöntemler ile bankalardaki borçlarınızı tek bir bankaya toplayabilirsiniz.

 

Acil nakit ihtiyaçlarımızda bankaya koşarak kredi kullanıyoruz. Daha fazla ihtiyaç olması halinde de farklı bir kaç bankadan kredi kullanmış olabiliriz. Peki borçları tek bankada toplama işlemi nasıl yapılır ve bir kaç bankaya olan kredi borcu tek bir bankadan ödenir mi? İşte bu sorulara yanıt bulabilmek için kredi bankalar araştırma ekibi olarak bu sayfamızı hazırladık.

KREDİ BORÇLARINI TEK BANKADA TOPLAMA

Bankalara olan kredi borçlarını tüketicinin kolaylıkla ödeyebilmesini sağlamak amacıyla, bankalar borç kapatma kredisi vermektedir. Bazı bankalarda bu krediye borç transfer kredisi de denilebilmektedir. Eğer A Bankası, B Bankası ve C Bankası’na kredi borcunuz bulunuyorsa bu bankalardan herhangi birine “borç transfer kredisi” için başvuru yaparak diğer bankalara olan borçları başvuru yapılan bankadan ödemek istediğinizi belirtin. Bu yöntem sonucunda tekrardan banka tarafından kredi başvurusu yapılacaktır ve borçların devri için size kredi verilecektir. Tabi burada kredi miktarı size verilmez, bankadan bankaya transfer yapılarak diğer bankanın borcunu borç transfer kredisi için başvuru yaptığınız banka ödeyecektir. Diğer yandan tüketiciler bu kredi kapsamında kredi kartı borçlarını da transfer edebilirler.

İlgili içerik: Borç kapatma kredisi nasıl alınır?

Borç kapatma kredisi adı altında verilen bu kredinin büyük yararları olduğu gibi, olumsuz etkileri de vardır. Bu krediyi kullanarak bir kaç bankaya olan borcunuzu tek bir bankaya taşır ve ödeme günlerinizi takip etmek zorunda kalmazsınız. Tek bir bankaya olan kredi borcunuzu takip ederek ve gününde ödemelerini yaparak kredi notunuzu da düşürmemiş olursunuz. Bu da en büyük yararıdır yani ödemeleri aksatmadan yaparak kredi notunu yükseltebilmektir. Borç kapatma kredisi alabilmek istiyorsanız, kredi notunuzun iyi olması gerekmektedir. Bu krediyi kullanabilmek için seçmiş olduğunuz bankanın şubesine gitmeniz gerekmektedir. İlgili banka başvuru sonrasında ne kadar kredi çıkacağını, faiz ödemesinin ve aylık taksit ödemenizin ne olacağı hakkında sizi bilgilendirecektir. Bankalarda kullanılan konut kredileri dışında diğer kedileri farklı bir bankaya taşımak mümkündür. Eğer kredi başvurunuz onaylandıysa, kredi başvurusu yapılan banka diğer bankalara olan borçlarınızı kendisi ödeyecektir. Sonraki süreçte ise ay ay tek bir bankaya kredi ödemesi yapacaksınız.

İlgili içerik: Krediyi başka bankaya taşımak

HANGİ BANKALAR BORÇ KAPATMA KREDİSİ VERİYOR?

Borç kapatma kredisi, geçtiğimiz yıl gündeme gelmiş sicil affı sonrasında daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Borçlar kapatılarak sicilin temizlenmesi sonrasında bankalar bu hizmeti daha da genişletmişlerdir. 2018 yılında kredi ve kredi kartı borçlarını tek bir bankada toplamak istiyorsanız aşağıda yer alan borç kapatma kredisi veren bankalara başvuru yapabilirsiniz.

Akbank borç transfer kredisi
QNB Finansbank borç kapatma kredisi
İş Bankası borç kapatma kredisi
Garanti Bankası borç transfer kredisi
Burgan Bank borç transfer kredisi
İNG Bank borç kapatma kredisi
Şekerbank borç kapatma kredisi
TEB Borç kapatma kredisi
Denizbank Borç transfer kredisi

Yukarıda yer alan bankalar dışında bir kaç banka daha borç kapatma veya borç tranfer kredisi verebilmektedir. Siz de 2018 yılında bu bankalara başvuru yaparak, borçları tek bankada toplama işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekirse borç transfer kredileri de normal ihtiyaç kredisi olarak verilmektedir ve 48 aya varan vadelerle verilir. Yani borç tranfer kredisi başvurusu yaparken aynı zamanda ihtiyaç kredisi başvurusu yapmış oluyorsunuz.

Kredi borcu yapılandırma 2018

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir