Kredi Çekebilmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekiyor?

featured

İçindekiler

Kredi başvurusu yapmak isteyen kişiler kredi çekebilmek için kaç aylık sigortalı olmak gerekiyor diye merak etmektedir. Bu sayfadan tüm gerekli detaylara ulaşabilir ve siz de kredi başvurusunu ne zaman yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

Kredi çekebilmek için kaç ay sigorta lazım diye bir çok kişi sorular yöneltmektedir. Bankalar, kredi vereceği kişilerin SGK kayıtlarında çalışıyor olmasına dikkat etmektedir. Ayrıca kredi başvurusu değerlendirmelerinde en önemli nokta kişinin kaç aylık çalışıyor olması ve kredi notudur. Bizde Kredi Bankalar ekibi olarak finans konularında tüm merak edilenleri sizlere aktarıyoruz.  Öncelikle şunu belirtelim ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde sigorta oranı her banka için değişiklik gösterebilmektedir. Ancak biz genel kabul edilen ve genellikle kaç ay sigortalı olan kişilerin kredi çekebileceğini belirteceğiz. Bankalar kredi başvurularında inceledikleri en önemli şey kredi notu ve kredi başvurusu yapan kişinin aylık geliridir. Aylık geliri de doğru tespit edebilmek için SGK kayıtları incelenir ve kaç ay ssk’lı olarak çalıştığı ve ne kadar maaş aldığı detayları incelenmektedir. Bu inceleme sonrasında bankanın “kredi verebilme” kriterlerine göre kredi başvurusu yapan kişiye olumlu yada olumsuz olarak dönüş yapılır.

 

Kredi Çekebilmek İçin Kaç Aylık Sigortalı Olmak Gerekir?

Kredi çekmek istiyorsanız bankaların istediği şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu şartların başında kredi notunun iyi olması, en az 3 aylık sigortalı olmak geliyor. Eğer Ekim ayında işe girdiyseniz kredi başvusu yapmak için Ocak ayını beklemeniz doğru olacaktır.

Ancak kredinin daha kolay onaylanması için daha uzun süre SGK’lı olarak çalışıyor olmanız gerekmektedir. Bankalar, kredi başvurusu değerlendirme süresinde kişinin kredi notunun yanı sıra kaç ay sigortalı olarak çalıştığına dikkat etmektedir. Bu durum herkes için geçerlidir ve kredi notunuzun iyi olması sadece yeterli değildir. Eğer acil paraya ihtiyacınız bulunmuyorsa, siz de en az 6 ay bekleyerek 6 ay sonunda istediğiniz bankaya kredi başvurusu yapabilir ve kredinin onaylanma ihtimalini yükseltebilirsiniz.

Hemen hesaplama Yap: İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Asgari ücretle, 3 ay boyunca sigortalı olarak çalışan bir kişiye düşük miktarlarda kredi verilirken (10 bin tl civarında), 1 sene devamlı olarak çalışan bir kişiye 60.000 TL’ye kadar kredi çıkabilir. Tabi buda bankaların kredi verebilme kriterlerine bağlı olarak değişebilir. Sizlere önerimiz ise acil bir ihtiyacınız bulunmuyorsa, başvurunuzu riske atmamak adına kredi başvurusunu işe girdikten 6 ay sonra yapmanız yönündedir. 6 ay düzenli olarak sigortalı çalışan kişilere bankalar kolaylıkla kredi verirler.

Kredi çekebilmek için kaç ay sigortalı olmak gerekiyor diye merak edenlere bu sayfamızı hazırladık. Yine burada da belirtmek gerekirse, ev kredisi alabilmek için kaç ay sigorta lazım diye merak eden kişilere de şunu belirtelim, Ev kredileri ipotekli olarak verildiğinden dolayı genellikle üç ve altı aylık sigorta sonrasında başvurular onaylanmaktadır. Yine de kesin bilgiyi ilgili banka şubelerinden alabilirsiniz. Aynı zamanda sitemizde yer alan sayfaları inceleyerek aklınızdaki soruların yanıtlarını alabilirsiniz. Ayrıca Kredibankalar.com’u sosyal medyalardan takip ederek en güncel kredi kampanyalarına da ulaşabilirsiniz.

 

Güncelleme tarihi: 06.02.2020

İLGİLİ:

Kredi çekmek için sigorta şart mı?
İpotek karşılığında kredi çekmek
Ne Kadar Kredi Çekebilirim Sorgula

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir