Kredi Çıkmayanlara Tavsiyeler

featured

Acil paraya sıkıştığınız durumlarda kredi başvurusu yapabilirsiniz. Peki krediniz onaylanmıyorsa ne yapmalısınız. İşte kredi alamayan kişilere tavsiyeler.

Acil nakit ihtiyaçlarınızda ya da yatırım yapma maksadıyla bankalara kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bunun sonucunda bankaya başvuru yaptığınız andan itibaren siciliniz ve kredi notunuz incelenmektedir. Kredi çıkmayana tavsiyeler olarak aşağıda bir kaç bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Sonrasında ise siciliniz ve kredi notunuzun yetersiz olması durumunda ise kredinin çıkmasını engelleyecektir. Bu aşamada ise yapabileceğiniz şey kredi notu sorgulama ile kredi notunuzu öğrenmek ile ona göre hareket etmektir.
Bunlardan en etkili yöntem Findeks sitesinden ücretli olarak sorgulama yaptırmaktır. Bunun yanı sıra bankadan kredi notunuzu öğrenebildiğiniz gibi sms ile de kredi notu sorgulaması yapabilirsiniz. Genellikle Tc Kimlik Numarası ve bir kaç bilgiyi daha ilettikten sonra kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Kredi çıkmayana tavsiyeler

Kredi notunuzun yüksek olduğunu öğrendiniz ve halen kredinin neden çıkmadığını düşünüyorsunuz. Bu durumda ise banka sicilinizi kontrol ettirmeli ve bankaya giderek neden kredi çekemediğinizi sormalısınız. Banka size en azından bir açıklama yapacaktır. Siz de bundan sonrasında ona göre adım atmalısınız. Özellikle kredi notunuz düşükse kredi notu yükseltme konusunu incelemenizi öneririz.

Ayrıca bunun yanı sıra bazı finans kurumları da kredi çekmeniz için aracı kurum olarak çalışmaktadırlar. Bunlardan hizmet satın alarak kredi çekebilmeniz mümkündür. Bu şirketler kredi notunuzun yükselmesi için size taktikler verecek ve banka sicilinizin düzelmesi için çalışacaklardır.

Eğer bu tür şirketlere güvenmiyorsanız yine kredi notu yükseltme taktiklerine bakarak kendi çabalarınızla da kredi notunuzu yükseltebilir ve sonrasında kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bunlardan özetle bahsetmek gerekirse;

 

Kredi notunu düzeltmek için yapılması önerilenler:

 

 
Kredi borcunuz varsa tamamını ödemeye çalışın. Eski kredi borçlarının tamamının ödenmesi kredi notunun yükselmesini sağlayacaktır.

Bankalarla ilgili sicil bozukluğunuz gözüküyorsa bankaya faks yollayıp borcunuzu ödediğinizi ve sicilinizin düzeltilmesini talep edin.

E-vadeli, döviz hesabı gibi banka ürünlerini mutlaka kullanın.

Otomatik fatura tanımlayın.

Faturalarınızı ve gsm işlemlerinizi internet bankacılığı üzerinden yapmaya çalışın.

Alışverişlerinizi banka hesabınızdan ya da kredi kartınızdan yapın.

Sürekli olarak banka hesabınızı hareketli tutun. Havale edin, havale alın. Eft gönderin vs.

Ayrıca bu işlemleri uygularken mutlaka kredi başvurusu yapmamaya özen gösterin. Her başvuruda olumsuz sonuç almanız durumunda kredi notunuz düşecektir.

 

 

 

Yukarıdaki işlemler ile sizde kredi notunuzu yükseltebilir ve tekrardan kredi başvurusu yapıp olumlu sonuç alabilirsiniz. Kredi çıkmayana tavsiyeler arasında toparlamak gerekirse ilk etapta kredi notunuzu sorgulamalı ve kötü kredi notunuzu düzeltmek için çalışmalısınız. Daha sonrasında bankalardaki siciliniz kötüyse onları düzeltmek için bankalarda görüşme yapmalı ve sicilinizin temizlenmesi için talepte bulunmalısınız.

BUNLARA DA GÖZ ATIN:  
 

Kredi notu yükseltme

 

 

 

Sms Kredi notu sorgulama

 

 

 

Sicili bozuk olana kredi veren bankalar

 

 

 

Kredi notu düşük olan ne yapmalı?

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir