Kredi Borcu Erteleme 2023 – Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Kredi borcu ertelemek için bu sayfadan kredi erteleme nasıl yapılır sorusuna yanıt verdik.

2022 yılında kredi erteleme nasıl yapılır diye araştırma yapan ve kredi borcunu ödemekte güçlük çeken tüketiciler için, erteleme yapan bankaları araştırdık. Bu sayfamızda kredi erteleme yapan bankaların yanı sıra güncel olarak kredi borçlarının nasıl ötelenebileceği ile alakalı ipuçları verdik.

Kredi Erteleme Yapan Bankalar

Kredi ödemesinde düzensizlik olanlar için krediyi belli bir dönem erteleyen veya yapılandıran bankalar bulunmaktadır.
Kredi erteleme ile yapılandırma aynı şey değildir; Kredi erteleme krediyi mevcut faiz oranları ile sadece belli bir dönem ötelerken; Kredi yapılandırması ise kredinin mevcut faiz oranlarıyla yeniden hesaplanarak vade sayısını arttırıp aylık taksit ödemesini düşürülmesi işlemidir.
İkisinde amaç farklıdır, kredi erteleme işleminde kredinin ödemesini birkaç ay ertelerken, kredi yapılandırma işleminde ise aylık taksit ödemesinin düşürülmesi amaçlanır.
2022 yılında kredi erteleme yapan bankalar henüz kampanyalarını duyurmuş değil. Yani mevcut kredilerin ertelenmesi için henüz hükümetten ve bankalardan ses çıkmadı. Ancak aşağıda yer alan bankalar mevcut kredilerini yapılandırma yapmaktadır:
  1. Akbank
  2. Garanti BBVA
  3. İş Bankası
  4. Yapı Kredi
  5. Ziraat Bankası
  6. Denizbank
  7. Şekerbank
  8. Fibabanka
  9. TEB
  10. Vakıfbank
  11. Halkbank.

 

Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Beklenmedik durumlarda nakit ihtiyacımızı karşılamak için hemen krediye başvuruyoruz. Vadesi gelmiş kredilerin ödemesi de bir hayli zor oluyor. Bu durumlarda kredi ertelemeniz mümkün değil. Lakin, aylık taksit tutarınızı düşürebilirsiniz. Peki, bunu nasıl gerçekleştireceksiniz? Aylık taksit tutarınızı düşürmek istiyorsanız, kredi yapılandırması yapabilirsiniz. Mevcut olan kredi borcunuz, güncel faiz oranlarıyla yeniden hesaplanır. Bu sayede vadenizi uzatıp, aylık taksit tutarınızı düşürmüş olursunuz. Buradan anlayacağınız yapılandırma yapsanız dahi, vadesi gelen kredinizi ödemek zorundasınız.
Herhangi bir erteleme işlemi yapamazsınız. Vadesi gelen kredilerinizin ödeme gününü geciktirdiğiniz durumda ise kredi puanınız düşecek ve bir sonraki kredi çekmeniz zorlaşacaktır. Banka tarafında uyarı mesajları gönderilecek ve 1 gün bile gecikse dahi faiz uygulanmaya başlanacaktır. Bu sebepten dolayı vadesi gelen kredilerinizi zamanında ödemeye dikkat ederek ya da aylık taksit tutarınızı düşürerek, biraz da olsa rahatlayabilirsiniz. Lakin bankaların çeşitli kampanyaları kapsamında çektiğiniz bazı kredi türleri için kredi erteleme mümkün olabiliyor. Taşıt, konut veya genellikle yaz aylarında çektiğiniz tatil kredilerinizi ertelemeniz mümkün mü? Haberimizin devamını okuyarak merak ettiklerine cevap bulabilirsiniz.

3 Ay Kredi Erteleme

Her bankada olmasa da bazı bankalarda koronavirüs önlemi olarak kredi borçları talep olması halinde 3 ay ertelenebiliyor. Kredinizi 3 ay veya 6 ay periyoduyla erteleyebilmeniz mümkündür. Bunun için her bankanın farklı şart ve prosedürleri bulunmaktadır. Öncelikle kredi çektiğiniz bankayla iletişime geçerek böyle bir şeyin hangi şartlarda yapılacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca şunu da belirtelim, bazı bankalar 3 ay ertelemeli olarak kredi verebilmektedir. Bunun yanı sıra kredi ödemekte güçlük keşen kişilere yine bazı bankalar kredi ödemelerini 3 ay erteleme yapabilmektedir. Tabi bu durumun kredi çektiğiniz banka kredi şartlarında bulunması gerekmektedir.

Taşıt Kredisi Erteleme 2022

Pek çok banka 0 km araçlara, uygun faiz oranı ve uygun ödeme koşullarıyla kredi imkanı sunuyor. Bankaların çeşitli kampanyalarından faydalanarak taşıt kredisi çekebilirsiniz.  Vadesi gelen taşıt kredilerinizi ödemeye zorlandıysanız, taksit ötemeli kredi imkanından yararlanabilirsiniz. Yani, kredinizin vadesini değiştirmeden, ödemeye başladığınız tarihi 6 ay gibi belirli bir süre erteleyebilirsiniz. Lakin, kaç ay erteleyecekseniz, o aya kadar ki faiz, sonraki taksitlerinize eşit olarak dağıtılacaktır.

Konut Kredisi Erteleme 2022

Konut kredilerinizi sabit veya değişken olarak iki farklı şekilde çekebilirsiniz. Sabit konut kredilerinde, vadeniz boyunca sabit taksitlerle ödemelerinizi gerçekleştirirsiniz. Değişken konut kredilerinde ise, piyasa durumuna göre taksitleriniz ya artar ya da azalır. Peki iki farklı şekilde çekebileceğiniz konut kredilerinizi ödeme günü geldiğinde sıkıntıya düşeceksiniz? Bunun için konut kredinizi ertelemek istiyorsunuz. Peki, konut kredisi erteleme mümkün mü? Gelin hep birlikte öğrenelim. Konut kredisi çekeceğiniz zaman banka çalışanına ‘taksit ertelemeli konut kredisi’ diye belirttiğiniz zaman, krediniz yılda 1- 2 kez ertelenebiliyor. Konut kredisinin yanı sıra vatandaşlarımızın genellikle yaz aylarında çektiği tatil kredisini erteleme mümkün mü? En çok merak edilen konulardan biri de kredi erteleme nasıl olur? Paylaştıklarımızla merakınızı gidermeye çalışıyoruz. Haberimizi okumaya devam ederek kredi erteleme konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Vatandaşlarımız yoğun çalışma şartları ve şehir hayatının stresi ile yaz aylarında tatil yapmak istiyor. Pek çok vatandaşımız ise tatiller için bankalardan kredi çekiyor. Tatil dönüşü ise, vadesi gelen kredilerin ödenmesi gerekiyor. Bunun için bankaların taksit erteleme seçenekleriyle, kolaylıkla vadesi gelen kredilerinizi ödeyebilirsiniz. Ertelemeli krediler için banka çalışanlarıyla iletişime geçebilirsiniz. Kredi erteleme yapan bankalar diye merak edenlere özel olarak bu sayfamızı yayınladık. Bankalardan uygun faiz oranlarıyla çektiğiniz taşıt, konut ve tatil kredilerinde erteleme mümkün mü? Konuları hakkında detaylı bilgileri paylaştık. Sizler de, taksit ertelemeli seçeneklerle veya aylık taksit tutarınızı düşürerek, sıkıntıya girmeden vadesi gelen ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir