Kredi Ödenmezse Kaç Ay Sonra Takibe Düşer

İhtiyaç halinde bankalardan kredi çeken kişiler bazı durumlarda borçlarını ödeyememektedir. Peki kredi borcunu ödemezsek kaç ay sonra yasal takibe düşer ve bu süreçte neler yaşanır?

İhtiyaç durumunda artık bankalardan kredi almaktan ziyade, en uygun kredi veren bankalar tercih edilmektedir. Çoğu kişi kredi kaç ay ödenmezse takibe düşer diye merak etmektedir, bazı aksaklıklar ve olumsuzluklarda ise kredi borcunu ödemeyebilirsiniz. Bu tabi ki sizin hakkınız değildir ve o borcu ödemek zorundasınız ancak kredi taksitini ödemek için para bulamıyorsanız, sizde kredi kaç ay ödenmezse takibe düşer diye merak edebilirsiniz. Bizde bankaların, kredi taksitlerini ödemeyen müşterilerine yönelik yaptırımlarını ve neler uyguladıklarını, ne zaman avukatlık durumu ortaya çıktığını araştırdık.

Kredi borcu kaç ay ödenmezse avukatlık olunur?

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var; Bankalar birer ticari işletmelerdir ve size verdikleri kredilerin faizleri ile ayakta durmaktadır. Banka, bir kredi borcunu alamadığı zaman ise zarara girmektedir ve bu yüzden tüm kredilerin düzenli olarak ödenmesini isterler. Ancak bazı aksaklıklarda kredi borcunu yatıramıyorsanız o zaman icaralık ve avukatlık olma ihtimaliniz vardır. Tabi bunun için de bankaların kredi prosedürlerine göre değişebildiği gibi genel olanı sizlere açıklayacağız. Bir bankanın kredisini 90 gün (3 ay) süreyle ödememekte ısrar eden kişiler banka tarafından yasal takibe alınır ve avukata verilir. Bu süreçten sonra borcu almak için avukat sizinle muhatap olacak, borcu ödemeniz konusunda size teblig çekecek ve varsa maaşınızın belli bir kısmına haciz uygulatacaktır. Ayrıca kredi borcunuzun kapatılması adına yine üzerinizdeki mallara, taşınmazlara da icra yöntemiyle el koyulacaktır. Bankalar ilk olarak bu yaptırımlarla sizin borcunuzu ödemeniz konusunda ısrarcı olacak ve yapılandırma teklifi yapacaklardır. 3 ay dolmadan size sürekli olarak borç ödenmesi için taksit teklifleri ve yapılandırma kampanyalarını da sunabilirler.

Kredi borcu ödenmezse ne zaman takibe düşer diye merak edenler için bu konumuz yayında. Dediğimiz gibi, kredi ve kredi kartı borçlarınızı 90 gün süreyle ödememekte ısrarcı olursanız yasal takibe düşer, siciliniz bozulur ve kredi notunuz düşer. Diğer yandan Merkez Bankası kara listesine de girer ve 5 yıl süreyle kredi yada kredi kartı alamazsınız. Bu gibi yaptırımlarla karşılaşmamak için kredi kullanırken öncelikle bütçe planlaması yapmalısınız ve en uygun krediyi tercih etmelisiniz. Diğer yandan eğer borcunuzu 2 yıl süreyle ödemezseniz, bu defa borcunuz banka tarafından Varlık Şirketi’ne devredilecektir. Bununla ilgili de varlık şirketine de “Varlık şirketine devredilen borç ne olur” konusuna bakabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir