Senetle Kredi Nasıl Alınır

featured

Acil para ihtiyacınızda bankalardan kredi çıkmıyorsa senetle para alabilirsiniz. Ancak bunun bazı kötü yönleri vardır. İşte sizler için senetle kredi almanın bazı olumsuz yönleri.

 

Acil nakit sıkışıklıklarında insanlar bankalardan kredi çekmektedir. Ancak çoğu durumda bankalar kredi başvurularını bazı nedenlerden dolayı onaylamamaktadır. Bunlardan en bilineni ise kredi notunun düşük olmasıdır. Bunu ise en hızlı çözecek yöntem kredi notu yükseltme taktiklerini uygulamaktır. Senetle kredi nasıl alınır diye soranlar için bu konudaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

2019 yılında Bankalardan kredi başvurunuzun red gelmesi durumunda ise yapabilecek başka yöntemler vardır. Bunlardan birisi senetle para almaktır. Bir çek-senet karşılığında bu işi yapan kişilerden para alabilirsiniz ancak bu işin yasal olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Günümüzde tefeciler yine bankaların kredi vermedikleri kişilere borç para vermektedir. Ancak yine tefeciden borç para yani kredi almak istiyorsanız bankaların en az beş katı faiz ödeyeceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Bu faizde sizi olası bir olumsuz durumda maddi durumunuzu derinden etkileyecektir.

İlgili: Antalya senetle para

Senetle kredi nasıl alınır

Senetle kredi almak isteyen kişiler için başvurulan tefeciler, her ödeme sonucunda bir senet düzenlerler. Bu senetleri yine her ödeme sonunda size teslim ederler. Tefecilerden alınan paranın geri ödeme vadesi de kısa tutulmakta ve borç para alan kişinin zor duruma düşürülmesi amaçlanmaktadır.

Bankalara olan kredi borcunuzu ödeyemez duruma düştüğünüde borç yapılandırma adı altında kredinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. Ancak tefecilerde böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi, herhangi bir aksilik durumunda üzerinizde bulunan mallara el koyarlar. Yine tefecilerden senetle para alan kişiler bu yolu bankadan kredi çıkmadığı için yapmaktadır. Oysa ki bankalardan neden kredi çıkmadığını araştırıp daha sonrasında ona göre hareket edilse daha bilinçli şekilde yol izlenmiş olacaktır.

Tefecilerden senetle para almak araştırması yapan kişiler bu işin en ince ayrıntısına kadar düşünmeliler. Öncelikle o borç karşısında senet imzaladığınız için borçlu duruma düşeceksiniz. Borcu veren kişi yani tefeci sizin borcu ödememeniz durumunda icraya başvurabilir.
Buna da sizin itiraz hakkınız bulunmamaktadır. Yani yasal olarak siz suçlu konumda olur ve borcunu zamanında ödemeyen kişi olarak görünürsünüz. Tefeciye zamanında ödenmeyen borç ise sizi çok zor duruma sokacaktır. Bunun için kredi bankalar sitesi olarak sizlere uyarı niteliğinde senetle kredi almak konusunu hazırladık. Eğer ki tefeciden para almak istiyorsanız bu uyarılarımızı mutlaka göz önüne alın. Aksi halde çok kötü yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

 
ACİL OLARAK KREDİ NOTU YÜKSELTME TAKTİKLERİ
 

 

İnternet bankacılığınızı sürekli olarak kullanın.  
Bankanız üzerinden otomatik fatura talimatları verin.
E-vadeli, döviz hesabı gibi ürünleri aktif olarak kullanın.
Alışverişlerinizde kredi kartı ve banka kartınızla harcamalar yapın.
Hesabınızda sürekli olarak para olsun.
Ödemelerinizi mutlaka günü gelmeden yapmaya çalışın. Kesinlikle ödeme tarihlerini geçirmeyin.
Düşük miktarlı kredi başvurusu yapın. Örneğin 1000 TL 12 ay vadeli bir kredi başvurusu olabilir. Bu kredinin borcunu 4 ay düzenli olarak ödedikten sonra 5. Ay geldiğinde tamamını ödeyin ve krediyi kapatın.

Düşük kredi başvurunuz bile onaylanmıyorsa blokeli kredi çekin.

 
   

BAKINIZ: Senetle kredi

Ne Yapmalıyım?

Senetle kredi almak yerine bankalara kredi başvurusu yapabilirsiniz. Eğer kredi başvurunuz onaylanmazsa kredi notunuzu düzeltmek için uğraşmalısınız. Bazı taktikler ile kısa zamanda kredi notunuzu düzeltebilir ve daha sonra ise kredi alabilirsiniz. Senetle kredi nasıl alınır diye araştıranlar için özellikle bu uyarımızı da yapıyoruz. Eğer ki kısa zaman içerisinde borç paraya ihtiyacınız varsa yine dediğimiz gibi kredi notunuzu ve banka sicilinizi düzeltecek adımlar atmalısınız ve ardından banka kredilerine başvurmalısınız.

BUNLARA DA GÖZ ATIN:  
 

Kredi notu düzeltme

 

 

Sms Kredi notu sorgulama

 

 

Kredi çıkmayana tavsiyeler 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir